Anticonceptionale si extractie molar de minte

19-04-2022
Popi66556
Nu este medic/terapeut
Popi66556
Buna ziua,
Medicul ginecolog mi-a recomandat anticonceptionalele Belara (ca metoda contraceptiva)
In urmatoarele 2-3 luni doresc sa mi extrag molarii de minte inclusi (in os, 3 la nr).
As dori sa va intreb daca vor exista complicatii la operatiile de extractie daca eu iau anticonceptionale? (sunt tematoare in ceea ce priveste aparitia unui cheag de sange sau orice alte complicatii)



Multumesc!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:50
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

nu există o contraindicație specifică pentru extracția dinților de minte în timpul utilizării anticoncepționalelor orale, inclusiv a Belara. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentist și ginecolog despre acest lucru înainte de a vă programa procedura.

Este important să menționați orice medicament pe care îl luați, inclusiv anticoncepționalele orale, pentru a evita orice posibile interacțiuni sau complicații. De asemenea, este posibil ca medicul dumneavoastră dentist să vă sugereze să întrerupeți temporar utilizarea anticoncepționalelor orale înainte și după procedura de extracție a dinților pentru a minimiza riscul de formare a cheagurilor de sânge.

În general, este important să respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră înainte și după procedura de extracție a dinților pentru a asigura o recuperare cât mai rapidă și fără complicații. De asemenea, este important să informați medicul dumneavoastră despre orice simptome neobișnuite sau durere după procedură pentru a putea fi evaluat și tratați corespunzător.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: