anticonceptionale fara ciclu

Buna, am luat 3 ani mercilon, dupa ce le-am intrerupt am avut o menstruatie dupa o luna in care mi-a curs f putin, de atunci au trecut aproape 3luni in care nu am mai avut, pana acum o saptamana cand am sesizat o pata p care am luat-o fiind drept menstruatia mult asteptata, si am inceput o folie de anticonceptionale Yaz. Problema este ca inafara petei respective nu am mai avut nici un semn de menstruatie. E posibil sa fi fost menstruatie? Sunt protejata? E posibil sa apara vre-o complicatie?... acestea sunt cateva intrebari care ma macina, daca ma puteti ajuta cu un sfat nu ezitati sa o faceti, deasemenea si in legatura cu pastilele Yaz, credeti ca-si merita banii (45lei)??
6 comentarii

Nefiind clar daca acea pata a fost sau nu menstruatie, e intelept sa considerati ca nu a fost si sa aplicati regula de 7 zile: aceasta inseamna ca trebuie sa va socotiti protejata incepand din ziua a 8-a de anticonceptionale.
In cazul dv, ar fi preferabil sa schimbati nu pastilele unele cu altele, ci sa schimbati metoda anticonceptionala in cazul in care credeti ca in viitor va veti mai dori copii.
In cazul dv, ar fi preferabil sa schimbati nu pastilele unele cu altele, ci sa schimbati metoda anticonceptionala in cazul in care credeti ca in viitor va veti mai dori copii.

Sa inteleg ca in orice zi as fi luat prima pastila, dupa 7-8 pastile sunt sigur protejata? De ce imi recomandati sa schimb metoda? Credeti ca mi-au afectat, sau imi pot afecta cu ceva faptu ca iau in continuare anticonceprionale? Normal ca voi dori sa fac si un copil, am doar 18 ani.

Asa cum spuneam, indiferent cu care zi incepeti o folie de anticonceptionale, sunteti in mod sigur sub protectie din a 8-a zi.
Anticonceptionalele pot duce la infertilitate, e un efect secundar destul de frecvent al lor. O singura menstruatie, si aceea foarte saraca dupa 3 luni de la oprirea lor e un semnal de alarma ca un "cartonas galben": ar putea arata deja existenta unui grad de atrofie uterina. O vreme, procesul e reversibil, dar continuand sa luati cativa ani ar putea deveni ireversibil.
Anticonceptionalele pot duce la infertilitate, e un efect secundar destul de frecvent al lor. O singura menstruatie, si aceea foarte saraca dupa 3 luni de la oprirea lor e un semnal de alarma ca un "cartonas galben": ar putea arata deja existenta unui grad de atrofie uterina. O vreme, procesul e reversibil, dar continuand sa luati cativa ani ar putea deveni ireversibil.

Si in cazul asta ce se poate face, cum pot prevenii, totusi vreau sa renunt la prezervativ, iar Yaz le iau in urma unui control la ginecolog, fiindu-mi recomandate. Cum imi pot da seama daca se agraveaza, sau a fost doar ceva trecator.

Buna ziua...iau anticonceptionale (yasminelle) este pt. prima oara cand iau a.c.pt reglarea hormonilor impreuna cu androcuram luat 21 de zile iar apoi am facut aceasta pauza de 7 zile si am inceput sa le iau din nou astazi e data de 11 iar eu le iau de pe 8 si inca nu mi-a ajuns ciclul.deci in total au trecut 11 zile..spuneti-mi va rog care ar putea fi motivul...va multumesc

Buna seara. AM RUGAMINTEA SA-MI RASPUNDETI CAT SE POATE DE REPEDE!! Mi-a venit ciclul pe 18 octombrie si am inceput si anticonceptionale Logest. Le-am luat corect, la aceeasi ora, seara de seara. Luna aceasta trebuia sa-mi vina ciclul pe 15 (acum 2 zile) dar nu mi-a venit si din aceasta cauza nu am inceput a doua folie de pastile. As vrea sa le incep dinou in seara asta adica in a 10 a zi de cand am terminat prima folie. Va rog sa-mi spuneti daca este in regula sidaca vor aparea ceva derglari hormonale. Va multumesc anticipat. P.S. doresc raspuns de ladl. doctor Dragomir.Va rog sa-mi spuneti si daca mai sunt protejata. Va multumesc.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3contraceptive
- 4Sa continui administrarea de microgonon?
- 3Inceperea celei de-a doua folii de fara pauza de 7 zile
- 3am uitat sa iau o pastila... ce sanse sunt sa fiu insarcinata?
- 2anticonceptionale fara sex=dereglare hormonala
- 2se poate ramane insarcinata in timp ce iau contraceptive?
- 5Sensibilitatea sanilor de cand am inceput sa iau anticonceptionale
- 23uitat pastila Yasmine
- 3cum iau yasmin?
- 10lipsa menstruatiei, nu este sarcina
- 6Pot sa iau Prostinor si anticonceptionale in acelasi timp?
- 7Antionceptionale Logest si sarcina
- 15anticonceptionale yaz
- 5dienille sa le iau in continuare sau sa renunt?
- 1Artizia si anticonceptionale
- 3Lipsa menstruatie
- 2Nu am facut pauza intre doua folii, acum da... sunt protejata sau nu?
- 0antonconceptionalele yasmin
- 1Pentru un chist hemoragic mi s-au prescris anticonceptionale
- 8Escapelle -ROG Raspuns URGENT
Mai multe informații despre: Amenoreea Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: