Antibiotice vs Anticonceptionale
Buna ziua! Se pare ca am neglijat faptul ca antibioticele diminueaza efectul anticonceptionalelor. Banuiesc insa ca nu este valabil in cazul tuturor antibioticelor.
Iau Yasmine, la indicatia medicului ginecolog, de aproximativ 2 ani si jumatate. De curand am avut o problema cu gatul, asa ca am luat Klaricid 500 mg (nu stiu daca sub numele acesta se gaseste si in Romania...substanta activa este Clarithromycin). Mentionez ca am inceput tratamentul cu antibiotic luni, 11 ianuarie, iar ultimul aticonceptional de pe folie l-am luat marti, 12 ianuarie. Relatii sexuale am intretinut joi, cand terminasem si antibioticele. Problema mea este ca inca nu mi-a venit menstruatia pana acum, desi, vineri - sambata, trebuia sa apara.
Va multumesc foarte mult, astept un raspuns, sper ca nu v-am obosit.
Iau Yasmine, la indicatia medicului ginecolog, de aproximativ 2 ani si jumatate. De curand am avut o problema cu gatul, asa ca am luat Klaricid 500 mg (nu stiu daca sub numele acesta se gaseste si in Romania...substanta activa este Clarithromycin). Mentionez ca am inceput tratamentul cu antibiotic luni, 11 ianuarie, iar ultimul aticonceptional de pe folie l-am luat marti, 12 ianuarie. Relatii sexuale am intretinut joi, cand terminasem si antibioticele. Problema mea este ca inca nu mi-a venit menstruatia pana acum, desi, vineri - sambata, trebuia sa apara.
Va multumesc foarte mult, astept un raspuns, sper ca nu v-am obosit.
9 comentarii
Claritromicina este capabilă să scadă efectul anticoncepţionalelor (din fericire, în cazul yasminei mai puţin ca în alte cazuri), până la niveluri la care protecţia nu mai este sigură. Deci, e bine să consideraţi că nu mai sunteţi sub protecţie atât în perioada în care luaţi acest antibiotic, cât şi 7 zile după aceea.
As avea si eu o intrebare in legatura cu antibioticele si anticonceptionalele.
In luna decembrie am facut o pauza pentru ca aveam deja 1 an decand foloseam Logest. La inceputul lunii ianuarie cand am inceput un nou blister de Logest, luam si Klacid 500gm. Menstruatia a durat ca de obicei 5 zile dupa care am inceput sa am sangerari usoare dupa contactul sexual sau uneori chiar fara sa am contact sexual. Mentionez ca in tot acest timp cat am luat logest nu am avut nici un fel de probleme sau disconfort, mi-au fost chiar recomandate de medicul ginecolog. Este posibil ca sangerarile sa fie din cauza atibioticelor?
Am intrerupt tratamentul cu logest 2 zile pentru ca inca iau antibiotice iar acum sangerarea este mult mai puternica. care e cauza?
In luna decembrie am facut o pauza pentru ca aveam deja 1 an decand foloseam Logest. La inceputul lunii ianuarie cand am inceput un nou blister de Logest, luam si Klacid 500gm. Menstruatia a durat ca de obicei 5 zile dupa care am inceput sa am sangerari usoare dupa contactul sexual sau uneori chiar fara sa am contact sexual. Mentionez ca in tot acest timp cat am luat logest nu am avut nici un fel de probleme sau disconfort, mi-au fost chiar recomandate de medicul ginecolog. Este posibil ca sangerarile sa fie din cauza atibioticelor?
Am intrerupt tratamentul cu logest 2 zile pentru ca inca iau antibiotice iar acum sangerarea este mult mai puternica. care e cauza?
Sangerare sau spottttingul acela ?[ care poate fi si el mai abundent uneori sau nu, din cauza antibioticelor..] Sangerarile adesea pot fi, pana se reobisnuieste organismul cu anticonceptionalele sau de la antibiotice..sau raceala[ in cazul in care ai fost racita mai rau ]. iar anticonceptionalele NU trebuia sa le intrerupi in nici un caz, nu se intrerup, trebui luate/terminate cu cap, macar pana la terminarea foliei !.. si apoi sa iei pauza daca vrei. te pup si ai grija de tine !
Am si eu o problema. Am 33 de ani si am o fetita de 8 ani. Sotul meu mai vrea un copil dar asta nu este prioritatea mea acum. Lui i-am spus ca am intrerupt anticonceptionalele dar nu este asa. Se intreaba de ce de 6 luni de zile nu am ramas insarcinata si vrea sa facem niste analize. Intrebarea mea este daca la probe de sange sau urina se vede faptul ca eu iau in continuare pilule. Ce pot face sa nu raman insarcinata (macar inca un an) fara ca el sa nu isi dea seama ca eu fac ceva sa aman sarcina.Va rog frumos sa ma ajutati ca deja situatie a devenit presanta pentru mine.
Buna ziua. am si eu o nelamurire. am fost la medicul ginecolog in urma unei probleme si mi-a recomandat ac karissa si amoxicilina. acestea luate impeuna diminueaza efectul ac? va rog astept un raspuns urgent
Am si eu o mica dilema, daca se poate sa ma ajutati. In urma analizei uroculturii medicul urolog mi-a prescris sa iau ciprinol 500 mg/ 2 zi timp de zece zile. In primele 2 zile nu m-am simtit bine manifestand simptome ca de raceala, stare de oboseala, stomac iritat si mici intepaturi in zona bilei. Mentionez ca iau cu antibioticul si erceflora si nistratina tocmai ca sa nu am probleme... Pe de alta parte iau de aproape un an yasmin si iata ca in a treia zi de antibiotic am avut sangerari dupa urinare, desi senzatia de usturime a disparut. Oare anticonceptinalele interactioneaza cu ciprinol sau nu le tolerez eu bine? D-na ginecolog a spus ca nu, dar de unde sangerarile...? Va raman recunoscatoare dca ma lamuriti. Multa sanatate!!!
Am o problema! Vreau sa stiu dak Cuminol scade efectul anticonceptionalele...Ama nevoie de un rasp urgent..a trecut deja o saptamana de la contactul neprotejat si vreau sa stiu daca sa fac un test de sarcina...sau nu..Astept raspuns.Multumesc!
Bună seara... am o întrebare DALACIN C reduce efectul anticoncepționalelor Yasmin?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3urgent.antibiotice si marvelon 28
- 3logest si antibiotice
- 9Nelamuriri in ceea ce privesc anticonceptionalele
- 2Antibiotic vs Diane 35 Urgent !!
- 2Anticonceptionale si antibiotice
- 2anticonceptionale si antibiotice
- 4Efectul antibioticelor cu anticonceptionalele Karissa
- 19Yasmin si Cefalexina
- 1Anticonceptionalele si antibioticele
- 1Posibila sarcina desi iau anticonceptionale.
- 0Anticonceptionale si antibiotic
- 2Cerazette si Zinnat
- 0Anticonceptionale, antibiotice si ovulatie.
- 0Raspundeti - antibiotice si anticonceptionale
- 1Anticonceptionale si Ciprofloxacina
- 0Augmentin interactioneaza cu escapelle
- 1Am ramas insarcinata?
- 0Dupa cat timp de la ultima zi de antibiotic pot avea contact sexual neprotejat?
- 0Anticonceptionale si covid
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele