Anticonceptionalele si antibioticele.La inceperea foliei noi trebuie sa ma mai protejez suplimentar?
Din cauza unei raceli am fost nevoita sa iau antibiotice(Amoksiklav) 5 zile, respectiv cand eram la a 14 pilula pana la a 19-a... deci am luat 2 pilule fara sa iau si antibiotice.
A urmat perioada de pauza.Intrebarea mea este: la inceperea foliei noi trebuie sa ma mai protejez suplimentar ?(am facut acest lucru pe perioada tratamentului si in cele 7 zile de dupa, care s-au intamplat sa fi in mare parte in perioada de pauza)
A urmat perioada de pauza.Intrebarea mea este: la inceperea foliei noi trebuie sa ma mai protejez suplimentar ?(am facut acest lucru pe perioada tratamentului si in cele 7 zile de dupa, care s-au intamplat sa fi in mare parte in perioada de pauza)
5 comentarii
eficacitatea anticonceptionalelor scade doar pe perioada tratamentului cu antibiotice asa ca ai unda verde !
Eram precauta deoarece o prietena a spus ca ea stia ca protectia completa a anticonceptionalelor revine dupa ce apuci sa iei 7 pilule...? eu stiam de 7 zile in care trebuie sa am grija(indiferent daca iau sau nu ilule)...Ne-ar putea lamuri un medic ?
PS. multumesc fetelor
PS. multumesc fetelor
cand iei pt prima data anticoncept esti protejata inca de la prima pastiluta daca o iei din prima zi de cand ti-a venit menstr. apoi daca le iei corect esti protejata si in cele 7 zile de pauza. tu ai luat antib si te-ai protejat suplimentar pe durata tratamentului+ inca 7 zile dupa...7 zile care s-au nimerit sa fie acea pauza. cand incepi iar sa iei pastilutele nu mai e nevoie sa te protejezi. si eu am fost in situatia ta. am facut un tratament cu antibiotice si m-am protejat pe durata trat si dupa 7 zile.acele 7 zile s-au nimerit sa fie chiar pauza aia. mie mi-a spus un medic ca nu mai e nevoie sa ma protejez suplimentar cand incep urmatoarea folie.
Ca nu mai deschid topic nou despre aceeasi problema, va intreb aici.. eu a trebuit sa fac tratament 5 zile cu augmentin din cauza unui abces dentar, timp in care luam si microgynon..Mai am o pastila de ac de luat, am luat si ultimul antibiotic.. doar ca nu m-am protejat.exista ceva riscuri? e nevoie sa cumpar un postinor?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pot lua anticonceptionale daca fac tratament cu moldamin?
- 409Postinor?
- 3Yasmine si Moldaminul
- 2moldaminul scade efectul anticonceptionalelor?
- 4pauza la anticonceptionale si tratament cu antibiotic
- 4Anticonceptionalele si antibioticele
- 4anticonceptionale si antibiotice
- 4desorelle si zinnat
- 4yasmin+antibiotice (amoxicilina)+sex neprotejat?
- 3anticonceptionale-antibiotice
- 0Antibiotice timp de 2 sapt si AC
- 2anticonceptionale si antibiotice
- 0yasmin + augmentin
- 0interactioneaza cu anticonceptionalele?
- 3antibiotic inainte de conceptie
- 1Posibila sarcina desi iau anticonceptionale.
- 2Cerazette si Zinnat
- 0Anticonceptionale Bellara si antibiotic Augumentin
- 0Anticonceptionale împreuna cu antibiotice.
- 3Yasmine cu antibiotic
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele