Anhedonie muzicală
Bună! Voi aveți anhedonie muzicală ca mine? Simțiți muzica? Ce gen/genuri de muzica ascultați sau care este genul vostru preferat pe care îl simțiți cel mai mult și care va bucură sufletul și mintea?
9 comentarii
Nu am anhedonie muzicala, imi plac melodiile care-mi placeau si inainte, indiana, turceasca, araba, house, manele, astea-s genurile mele preferate.
Eu am. Nu mai pot asculta muzica. Nici cea care imi placea inainte. Mai ascult cate un acatist cantat de Vlad Rosu, care are o voce exceptionala, mai rar sau 1-2 minute de muzica linistitoare inainte sa ma culc. In rest mai deloc.
ascult tot felul de melodii, din toate genurile. cele care ma activeaza sunt cele care au continut inspirational, gen Alan Walker - Different World, Sia - Unstoppable, Jessie J - Masterpiece, Puya (majoritatea), Kamelia - Hai fa ceva... si ar mai fii.. :)
singurele genuri pe care nu le ascult sunt opera, rock. nu le simt sub nicio forma
nu-mi pot imagina viata fara muzica. imi pare rau ca nu puteti asculta muzica
singurele genuri pe care nu le ascult sunt opera, rock. nu le simt sub nicio forma
nu-mi pot imagina viata fara muzica. imi pare rau ca nu puteti asculta muzica
eu vad ca sunt norocos cu simptomele si recuperarea... la mine marea problema era ca nu aveam energie si aveam dureri de cap insuportabile. aveam asa mari dureri de cap ca nici sa citesc o fraza nu puteam (la propriu). apoi treptat s-a diminuat durerea. odata ce am trecut de hopul asta am dat-o in leneveala maxima. nu faceam nimic. stateam aiurea pe tv. durerile de cap usoare apareau cand nu faceam sport... imi pare rau sa stiu ca dupa ani de tratament inca va confruntati cu probleme.
Eu am asa ceva.Nu mai simt muzica și nici nu știu care mi mai place și care nu.
Xtreme pai chiar medicamentele te fac sa fii asa.
Xtreme pai chiar medicamentele te fac sa fii asa.
Michael Jackson ascultam mult în adolescență. Dar nu numai. Guns N' Roses, Kurt Cobain și în general cred că orice artist la care se simțea depresia...mi-am dat seama mai târziu de ce. Bine, cu asta rezonam mai mult, că ascultam aproape tot ce era la modă atunci, prin anii 90 (final) și 2000. Din 2015 nu prea mai ascult muzică. Cel puțin nu așa cum o făceam înainte. Nu e că nu-mi place deloc muzica, mai îmi bagă ăștia la YouTube Shorts câte o melodie și o caut în întregime dar în rest, nu am playlist-uri, nu-mi lipsește muzica...
Bine. Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!
Eu ascult muzica clasica, psaltica/bizantina si uneori rock, mai mutl dance rock.
A, si imi place muzica. Uneori imi revin i nminte si mie refrene si mai si cant dar nu ca ceva obsesiv sau deranjant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Lipsa sentimentelor
- 5Cum se vindeca sau amelioreaza aceste simptome?
- 5Quetiapina si indiferenta
- 6Aplatizate afectivă și anhedonie
- 2Tratament ineficient?
- 12Nu simt nimic, nici bucurie, nici tristete, nici plictieseala, sunt ca o carcasa goala
- 21Trăiesc ca să nu mor?! Caut prieten de suferinta
- 3Anhedonie sexuala (Pleasure Dissociative Orgasmic Dysfunction)
- 6Nu mai am aproape nicio bucurie
- 3Poate fi altceva decat depresie?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: