Analize Ficat îngrijorătoare

20-03-2021
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
De o săptămână, am o indigestie cu dureri uneori insuportabile. Menționez că sufăr și de anxietate și depresie iar când mă stresez, toată digestia mi se blochează. De obicei mă lasă după maxim 2 zile dar acum n-a fost așa.
Am fost la urgenţă, mi-au făcut analizele iar unele valori sunt:

Neutrofile 80.60
Limfocite 14.2
Eozinofile 0.04

Biliribină directă 2.57
Bilirubină totală 4.37
TGO (ASAT) 201
TGP (ALAT) 382
Gamma GT 221
Fosfatază alcalină 581

Urmează să îmi fac un control mai amănunțit dar ce nu mi-e clar e că în timpul atacurilor de anxietate, mi se îngălbenea pielea puțin, nu e neobișnuit, dar valorile acestea nu le-am avut niciodată. Se poate ca stresul intens să cauzeze asemenea valori? Sau e mai mult ca sigur o hepatită sau ceva mai grav?
1 comentarii
0
14-03-2024, ora 16:52
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Dacă citește cineva mesajul și știe cât de "rele" au fost acele analize, poate ridică din sprânceană dar să știți că încă sunt aici și sunt bine.
Problema erau pietricelele, destul de multe care au blocat bila în ficat, dar ficatul în sine nu a avut nici o boală, a fost și este într-o condiție relativ bună. Ce am avut se numește icter mecanic și s-a rezolvat bineînțeles prin operația de scoatere a colecistului cu tot cu infamele pietricele. Totuși, dacă mai stăteam mult, posibil că nu mai scriam acest mesaj :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.