Amorteala deget mare picior drept
Barbat in varsta de 50 de ani, nu mai fumeaza de 7ani, a fumat 20 de ani.De 2 saptamani ii amorteste degetul mare de la piciorul drept si mai nou il doare degetul cand merge.
Administreaza pentoxifilina de 1 saptamana zilnic 400 mg dar nu a aparut nici o imbunatatire.
Ce recomandati?
Administreaza pentoxifilina de 1 saptamana zilnic 400 mg dar nu a aparut nici o imbunatatire.
Ce recomandati?
3 comentarii
Buna ziua!
Poate fi o neuropatie diabetica, poate fi un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), poate fi un hallux rigidus, poate fi o arteriopatie periferica, pot alte mii de cauze posibile.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialui: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate zilnic, antecedente traumatice, vasculare, neurochirurgicale, reumatologic-inflamatorii, metabolice etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Poate fi o neuropatie diabetica, poate fi un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), poate fi un hallux rigidus, poate fi o arteriopatie periferica, pot alte mii de cauze posibile.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialui: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate zilnic, antecedente traumatice, vasculare, neurochirurgicale, reumatologic-inflamatorii, metabolice etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Multumesc pt raspuns si atentie.
Tatal meu are 1, 68 inaltime si 85 kg.La ultimele analize facute glicemia a fost de 100, trigliceridele de 280 si LDL de 220.A fumat 20 de ani, de 7 ani nu mai fumeaza.
In fiecare zi munceste aprox.10 ore, stand in picioare, mergand mult, face chiar mersul piticului. In timpul liber(weekend) face miscare mergand pe jos.
Tatal lui a fost operat la 50 de ani de arterita dar a trait pana la 80 de ani, la operatie i s-a taiat un deget pt a-i reveni circulatia. Deci au fost probleme de circulatia sangelui in familie.
Ce este de facut in cazul tatalui meu in varsta de 50 ani?
Tatal meu are 1, 68 inaltime si 85 kg.La ultimele analize facute glicemia a fost de 100, trigliceridele de 280 si LDL de 220.A fumat 20 de ani, de 7 ani nu mai fumeaza.
In fiecare zi munceste aprox.10 ore, stand in picioare, mergand mult, face chiar mersul piticului. In timpul liber(weekend) face miscare mergand pe jos.
Tatal lui a fost operat la 50 de ani de arterita dar a trait pana la 80 de ani, la operatie i s-a taiat un deget pt a-i reveni circulatia. Deci au fost probleme de circulatia sangelui in familie.
Ce este de facut in cazul tatalui meu in varsta de 50 ani?
Poate fi vorba despre distrugerea articulatiei degetului mare (hallux rigidus), produsa de greutatea mare si efortul fizic excesiv.
Are 20-25 kg in exces, deci este diabetic, indiferent de rezultatul actual al glicemiei.
Cu mare probabilitate este vorba despre un picior diabetic (arterita diabetica), agravat si de fumat, dar si de efortul fizic absolut fabulos pentru aceasta greutate.
Trebuie, evident, sa renunte la cele peste 20 kg in exces, sa reduca spre zero efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos) si sa recurga la un consult la chirurgul vascular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Are 20-25 kg in exces, deci este diabetic, indiferent de rezultatul actual al glicemiei.
Cu mare probabilitate este vorba despre un picior diabetic (arterita diabetica), agravat si de fumat, dar si de efortul fizic absolut fabulos pentru aceasta greutate.
Trebuie, evident, sa renunte la cele peste 20 kg in exces, sa reduca spre zero efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos) si sa recurga la un consult la chirurgul vascular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5amorteste degetul mic de la mana stanga
- 3degete amortite
- 3degete ce amortesc si se invinetesc
- 3deget amortit si dureri mari de sold
- 4Deget amortit de trei zile
- 2degete mana dreapta amortite
- 3Durere in zona inimii si in piept, degete amortite, senzatie de frig, somnolenta, etc.
- 2amorteala degete maini
- 0amorţire a degetelor mici si inelare a mâinilor
- 0Deget amortit!!!
- 1Degetele foarte amortite
- 1Ingrijorare!! degete amortite, deformate
- 1Amorteala cufurnicaturi si senzatie de arsura la nivelul mainilor si picioarelor
- 2Ajutati-ma, va rog! Am periodic niste amorteli la nivelul degetelor de la mana
- 1Dureri de spate, amorteala, ameteli
- 0Deget mare amortit si dureros dupa recoltare analize
- 0Deget amortit
- 1Ajutor! dureri la mana dreapta, la cot.. o durere nasoala. Îmi amortesc degetele, se umfla
- 2Durere sold
- 2Degetul mare amortit
Mai multe informații despre: amorteala degetului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: