Amigdalita repetata - copil 4 ani

09-04-2018
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Baiatul meu in varsta de 4 ani a facut in ultimele 6 luni de 3 ori amigdalita pultacee, respectiv; octombrie, decembrie, aprilie ( ieri ). Tot timpul aceasta a debutat cu febra iar ieri dupa o vizita la pediatru ne-a spus ca are "puroi", flexura si acasa cu tratament ambulatoriu. Pe la 19:00 a facut febra 40.4 cu frison. am sunat la salvare ca ne-am speriat, inapoi la spital, internare.

Pe langa asta, ieri si azi dimineata a vomat.

tratament Penicilina, gentamicina si hidrocortizon

Ce pot face in legatura cu aceasta problema, am luat de 2 ori exudat, negativ, aslo sub 200, el face incontinu amigdalita. am fost la 3 ORL-isti, toti spun ca nu este cazul de operatie... i-am dat pt imunitate, first defence, septilin, n-a racit din ianuarie, mai exact 10 ianuarie pana ieri...

Impropriu spus n-a racit, a mai racit dar fara febra, doar ceva secretii nazale.
2 comentarii
0
10-04-2018, ora 08:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consult la gastrologie, copilul face aciditate si reflux gastro-esofagian de la anumite alimente ( am mai scris pe forum)
acidul gastric ajunge in somn pana in faringe..irita si inflameaza faringele si amigdalele
0
13-04-2018, ora 01:02
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Va salut,

Astazi de dimineata i-a facut externarea si la ora 21:00 am ajuns inapoi intrucat a facut iarasi febra. nu mai stim ce sa facem. Puroi nu mai are pe amigdalite dar se mai vad 2 pct rosii ( din acelea ca si cand atunci s-ar instala puroi ), nici numai stiu ce sa mai zic. pana dimineata continua tratamentul cu penicilina si gentamicina la 6h 440UI ( are 19kg ).

Medicul care l urmareste nu l-a mai vazut dar cine a fost de garda a spus ca pare ca si cum ar aparea o afta. deci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.