amigdalita pultacee
copilul trebuie vazut de un medic ORL.. care o sa va spuna daca ganglionii au legatura cu amigdalele sau nu.
Ca si tratament Va recomand
Eurespal si ACC sirop
Ca si tratament Va recomand
Eurespal si ACC sirop
Buna ziua,
Azi a venit rezultatul analizelor medicale:
EXUDAT FARINGIAN - EXAMEN BACTERIOLOGIC
CULTURA: absent streptococo betahemolitic
EXUDAT FARINGIAN - FROTIU
celule epiteliale - relativ frecvente
polimorfonucleare - relativ frecvente
flora mixta
prezente levuri cu inmuguriri
Necesita acestea tratament? si daca da, de ce tip?
Cu stima,
Azi a venit rezultatul analizelor medicale:
EXUDAT FARINGIAN - EXAMEN BACTERIOLOGIC
CULTURA: absent streptococo betahemolitic
EXUDAT FARINGIAN - FROTIU
celule epiteliale - relativ frecvente
polimorfonucleare - relativ frecvente
flora mixta
prezente levuri cu inmuguriri
Necesita acestea tratament? si daca da, de ce tip?
Cu stima,
La tratamentul indicat mai sus.. puteti adauga o glicerina boraxata.. badijonaj lingual si a amigdalelor
buna ziua nu stiu cum sa va explic dar de vreo 2 saptamani am amigdalitele umflate mau durut 1 saptamana, durerea a inceat dar nu au revenit la normal au ramas pur si simplu umflate si ma deranjaza cand mananc, respir, beau apa si a cam inceput sa ma speri ca nu dau inapoi deloc ce sa fac ???
Buna ziua,
Nu stiu ce sa mai fac cu amigdalele astea. Am 28 ani si de cand ma stiu am probleme cu ele, racesc des, etc. Ideaa e ca de la inceputul anului am stat acasa 2 saptamani cu o viroza puternica, am facut si exudat si streptococul era absent, am luat klacid care m-a distrus iar acum de 2 zile iar am gatul rosu, cu puncte albe si nu stiu ce sa ma mai fac. Mi-e sa nu dezvolt si vreo rezistenta la antibiotice si sa nu-mi mai treaca dupa aia cu nimic chiar. Am fost la nenumarati ORL-isti si totimi-au spus ca nu pot scoate amigdalele pt ca " am gatul larg" si voi raci direct la plamani. Ajutati-ma cu un sfat.
Nu stiu ce sa mai fac cu amigdalele astea. Am 28 ani si de cand ma stiu am probleme cu ele, racesc des, etc. Ideaa e ca de la inceputul anului am stat acasa 2 saptamani cu o viroza puternica, am facut si exudat si streptococul era absent, am luat klacid care m-a distrus iar acum de 2 zile iar am gatul rosu, cu puncte albe si nu stiu ce sa ma mai fac. Mi-e sa nu dezvolt si vreo rezistenta la antibiotice si sa nu-mi mai treaca dupa aia cu nimic chiar. Am fost la nenumarati ORL-isti si totimi-au spus ca nu pot scoate amigdalele pt ca " am gatul larg" si voi raci direct la plamani. Ajutati-ma cu un sfat.
in acest caz.. trebuie sa faci Criptolizis cu radiofrecventa pe amigdale..
si tratament serios a refluxului gastroesofagian.. care irita acel faringe larg.. si mentine inflamatia acolo.
si tratament serios a refluxului gastroesofagian.. care irita acel faringe larg.. si mentine inflamatia acolo.
Va multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar, am de ceva timp un reflux gastroesofagian. Nu m-am gandit ca si asta ar putea fi cauza. Va multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua. Baietelul meu de 1 an si 7 luni s-a trezit cu o tuse seaca, cu ecou, si cand plange se aude un ecou in piept, dar uneori se aud si secretii. Am discutat cu medicul la tel si mi-a recomandat sa-i dau anibiotic, dar as vrea sa-l mai feresc de antibotice. Am inceut sa-i dau humex(recomandat si de medic), il dau si cu tantum verdes prayt, ii dau si propolis cu echinaceea, iar astazi am mai descoperit un sirop de ceapa. Imi recomandati sa-i dau acest sirop?
Ce tratament ma sfatuiti sa-i administrez?
Ce tratament ma sfatuiti sa-i administrez?
siropul cu ceapa ar fi el bun.. numai ca trebuie sa aflati cauza tusei..
daca este o tusa iritativa din cauza faringelui.,. ceapa o sa irite si mai tare mucoasa faringelui si a stomacului.
cred ca trebuie sa aveti grija la alimentatie..
fara nimic acru, fructe citrice si bauturi acidulate
inhalatii sau aerosoli
daca este o tusa iritativa din cauza faringelui.,. ceapa o sa irite si mai tare mucoasa faringelui si a stomacului.
cred ca trebuie sa aveti grija la alimentatie..
fara nimic acru, fructe citrice si bauturi acidulate
inhalatii sau aerosoli
buna ziua.domnule dr.am un baietel de 4 ani si 8 luni care a fost diagnosticat a 3 a oara in iarna aceasta cu amigdalita pultacee, la momentul la care va scriu copilul meu face tratament intravenos cu cefort 1g la 12 ore, pe langa asta a facut foarte des amigdalita acuta, bronsiolita acuta nu mai stiu ce s fac, toate astea de cand a inceput gradinita, sept 2010.ce ma sfatuiti sa fac.astep rasp dvs.va multumesc
Buna seara. V-am mai spus acum 2 saptamani despre baietelul meu de 1an si 8 luni, ca avea probleme cu gatul. Pana la urma medicul i-a recomandat timp de 7 zile amoksiklav de 156 -5ml la 12ore si humex. La doua zile dupa ce a terminat tratamentul a facut febra38.2, adica sambata trecuta. Am fost luni la medic si a zis ca este bine copilul, febra a fost din cauza eruptiei dentare, totusi ramase cu o tuse cu flegma pentru care a primit sirop de patlagena si 2.5ml ketof la culcare. Acum 2 zile a inceput sa-i curga un ochi, o secretie galbena, i-am pus picaturi de netacin si i-a trecut. Dar asta seara cand i-am verificat gatul din curiozitate, am observat pe amigdalitele lui niste pete albe. Copilul nu face febra, mananca, se comporta normal. Care sa fie cauza acestor pete?
Ce ma sfatuiti sa fac?(pana miercuri medicul este in concediu, ce trebuie sa fac pana atunci?)
Ce ma sfatuiti sa fac?(pana miercuri medicul este in concediu, ce trebuie sa fac pana atunci?)
: elenahanu
amigdalitele sunt rezultatul a mai multor factori
imunitate generala
imunitate locala
alimentatie ( fara acru, acidulat si fructe citrice)
tratamentul preventiv cu gargara, inhalatii, tab de supt, aromoterapie.. si regimul alimentar corect este solutia corecta
amigdalitele sunt rezultatul a mai multor factori
imunitate generala
imunitate locala
alimentatie ( fara acru, acidulat si fructe citrice)
tratamentul preventiv cu gargara, inhalatii, tab de supt, aromoterapie.. si regimul alimentar corect este solutia corecta
izaburty
NU pot sa ma pronunt. NU aveti pregatirea necesara ca sa interpretati ce ati vazut in gat.
uneori iluzia optica este foarte derutanta pentru persoanele nepregatite.
NU trebuie sa faceti nimic alceva decat sa alimentati corect copilul ( fara acru, acidulate si fructe citrice)
Fara antibiotice si antiinflamatoare
Organizmul are puteri nebanuite de autovindecare, uneori excesul de medicatie dauneaza grav acestui proces de autovindecare
NU pot sa ma pronunt. NU aveti pregatirea necesara ca sa interpretati ce ati vazut in gat.
uneori iluzia optica este foarte derutanta pentru persoanele nepregatite.
NU trebuie sa faceti nimic alceva decat sa alimentati corect copilul ( fara acru, acidulate si fructe citrice)
Fara antibiotice si antiinflamatoare
Organizmul are puteri nebanuite de autovindecare, uneori excesul de medicatie dauneaza grav acestui proces de autovindecare
Buna ziua. De cativa ani tot am probleme cu gatul. Am avut perioade cand aproape in fiecare luna ma raceam. Faceam febra, antibioticul nu avea nici un efect. Am ajuns sa fiu cu sistemul imunitar la pamant. Am urmat si un tratament pentru imunitate dar acum vad ca reapar sintomele. Ma doare gatul, ma ustura cand inghit, nasul imi este infundat si persista mult viroza. Eu tot ma uit la amigdale, cateodata se mai vad puncte albe cateodata se vad doar niste gaurele facute in amigdale, pe an ce trece parca cresc in dimensiune. Maine urmeaza sa imi fac un exudat faringean. Am deja o saptamana de cand ma doare gatul si sunt infundat la nas. Am urmat tratamentul dat de medic:ibuprofen 400, tantum si biorinil dar nu mai imi permit sa stau asa atata timp asa. Ce imi recomandati sa fac?
cu rezultatul de la exudatul faringian sa mergi la ORL.
si sa faci tratament pentru problemele de gat, amigdale.. numai la medicul ORL.
Acum pana ai rezultatul analizei.. trebuie sa tii regim alimentar strict fara acru, acidulate si fructe citrice ( toate irita si mai mult faringele)
si sa faci tratament pentru problemele de gat, amigdale.. numai la medicul ORL.
Acum pana ai rezultatul analizei.. trebuie sa tii regim alimentar strict fara acru, acidulate si fructe citrice ( toate irita si mai mult faringele)
Buna ziua.Am si eu o fetita de 1 an si 10 luni.Pana acum a tot avut rosu in gat de vreo 5 ori, am tratat-o cu antibiotice si totul a trecut.Acum o saptamana a facut febra 38, 6.Am mers cu ea la medicul de familie si a spus ca are amigdalita pultacee.Ne-a dat ca tratament Unasin 2, 5ml/12ore, si humex baby 2ml/8 ore.Azi, dupa 7 zile am mers iar la control si nu s-a vindecat.Ne-a dat Klabax250, 4ml/12ore.Fetitza mea are 11, 300kg.Nu este cam mult?Ce sa fac, sa ii incep tratamentul sau sa fug cu ea la orl?Multumesc mult.
1. orice problema de nas, gat, urechi.. trebuie tratata numai la ORL
2 rosu in gat putea fi si de la o viroza sau de la un reflux gastroesofagina, sau de la un aliment acru, acidulat sau citric.. si NU a fost cazul de acele tratamente cu antibiotic
tratamentul in exes cu antibiotic a dus la scaderea imunitatii
ar fi bine daca puteti sa schimbati medicul de familie pe unul care stie cand se administreaza antibioticele
2 rosu in gat putea fi si de la o viroza sau de la un reflux gastroesofagina, sau de la un aliment acru, acidulat sau citric.. si NU a fost cazul de acele tratamente cu antibiotic
tratamentul in exes cu antibiotic a dus la scaderea imunitatii
ar fi bine daca puteti sa schimbati medicul de familie pe unul care stie cand se administreaza antibioticele
Am uitat sa mentionez ca la primul control i s-a pus diagnosticul de amigdalita, iar la cel de 4 zile abia de amigdalita pultacee, cand avea guritza plina de candida(de la antibiotic), am folosit glicerina dar nu i-a trecut de tot.Inca un lucru as dori sa mai adaug si anume caci a facut febra doar 24de ore dupa administrarea antibioticului.Pot fi depuneri de candida si nu pete de puroi?mltumesc.
Va multumesc.Acum am fost cu ea la un alt medic pediatru si mi-a zis ca intr-adevar sunt depuneri si deci este o simpla amigdalita, dar sa continui tratamentul /la jumatate/iar la 2-3 zile dupa ce il terminam sa ii fac un exudat, vom merge in spital la ORL.Medicul de familie l-am schimbat pana acum de mai multe ori, de aceea prefer sa mergem cu fetita la particular.Multumesc inca odata.
Buna ziua. Sambata v-am spus despre cum arata gatul baietelului meu. Am fost ieri la medic si mi-a spus ca din punctul lui de vedere copilul este sanatos doar putin iritata amigdalita stanga. Intr-adevar cand am ajuns acasa am verificat si eu gatul si nu mai avea decat o urma mica intr-un colt, si credeti-ma ca il verific destul de vine(cu coada unei lingurite de plastic si cu lanterna), dar pe pacursul acestor zile l-am dat cu albastru de metil si tantum verde spray.Dimineata iar am vazut ceva alb pe amigdalitele lui, l-am dat iarasi cu tantum verde si mai apoi sa observ ca au mai disparut acele pete. ce parere aveti despre acest lucru? ce poate fi? Medicul care l-a vazut a zis ca nu poate sa-si dea seama ce vad eu acolo. Tot medicul mi-a recomandat sa-l dau cu bioparox spray. Dar am citit in prospect ca este contraindicat sub 30luni, iar copilul are 1an si 8 luni. Ce-mi recomandati, sa-l folosesc? Credeti ca poate avea amigdalita pultacee fara febra?
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Va multumesc mult pentru sfaturi.
nu. nu exista amigdalita pultacee fara febra
Am impresia ca cam exagerati cu autoinvestigatiile
Am impresia ca cam exagerati cu autoinvestigatiile
buna ziua. am un baietel de 3 ani si o luna, a facut temperatura 2 zile si ma m dus la medicul de fam. mi a zis ca are amigdalitele acute, mi a dat tratament injectabil axetine, gentamicina, dexa, a factut tratament 5 zile si tot are febra 38, 6 39.7 si in timpul tratamentului mi a facut temperatura. nu ii curge nasul, nu tuseste, a facut si analize si vh ia iesit 40 am inteles ca asta ar fii cam mare. ce sa mai fac cu el nu mai stiu unde sa ma mai duk am fost la cabinet particular si mi a zis sa nui mai dau nimik sa l las in pace. va rog sa mi raspunde ti ce sa mai fac. Va multumesc
1. Sa nu mai luati tratament de la med. de familie sau pediatru pentru probleme de nas, gat si urechi
putea fi o simpla viroza cu rosu in gat si nu necesita nici genta nici dexa...
2. TRebuie sa mergeti la ORL..
3 pentru febra este suficient sa folositi supozitoare antitermice
4 evitati alimentele acre, acidulate si fructele citrice 2-3 sapatamani
putea fi o simpla viroza cu rosu in gat si nu necesita nici genta nici dexa...
2. TRebuie sa mergeti la ORL..
3 pentru febra este suficient sa folositi supozitoare antitermice
4 evitati alimentele acre, acidulate si fructele citrice 2-3 sapatamani
buna seara, fetita mea de aproape 6 ani iarasi are puncte albe pe amigdale fara febra fare nici un simptom, in decembrie i/am scos polipi dupa ce in octombrie si noiembrie a facut tot amigdalita pultacee, in martie a facut pneumonie dupa o saptamana de la tratamentul injectabil cu ampicilina, a facut tot amigdalita pultacee fara simtome m/am uitat in gatul ei si a doua zi iam facut exudat (rez negativ)am fost la orl care a confirmat amigdalita iarasi tratament cu augmentin dupa o sapt gatul curat..acum iarasi o luam de la capat tot fara simptome doar cu puroi in gat sincer nu stu ce sa mai fac, ea deja nu mai vrea sa mearga la orl..sa pus problema de operatie dar deja este speriata dupa operatia de polipi,...ce sa fac?cum face atatea amigdalite fara febra fara simptome..imunitatea ei ii este scazuta de la atatea antibiotice, , , sunt disperata nu stiu ce sa mai fac mi-ar prinde bine un sfat.multumesc
acum NU trebuie sa faceti nimic deosebit.. decat sa urmati cativa pasi
1. Regim alimentar strict fara Lapte, dulciuri, bauturi acidulate, fructe citrice, muraturi, otet
2 mancarea calda, moale, multe ceaiuri calde de bau, foarteputin ndulcite cu miere
3 faceti inhalatii cu ceai de musetel + 2 pic de ulei volatil de eucalipt+ ulei vollatil de arbore de ceai
dupa ce se mai raceste acel ceai faceti si gargara cu el
gargara se mai poate cu apa cu sare, cu apa cu bicarbonat de sodiu.. de multe ori pe zi
4. faceti o solitie din 1 lingurita de miere + 4 pic de alcool iodat + 5 pic de Vit A uleioasa..si cu acest amestec ungeti amigdalele de 4 ori pe zi..sau sa o tina in gura sa se topiasca ( 1 ora dupa aceasta NU se bea nimic)
5 Faringo Spray.. 2 puf din 4 in 4 ore spre amigdale
Vorbim peste 3 zile
1. Regim alimentar strict fara Lapte, dulciuri, bauturi acidulate, fructe citrice, muraturi, otet
2 mancarea calda, moale, multe ceaiuri calde de bau, foarteputin ndulcite cu miere
3 faceti inhalatii cu ceai de musetel + 2 pic de ulei volatil de eucalipt+ ulei vollatil de arbore de ceai
dupa ce se mai raceste acel ceai faceti si gargara cu el
gargara se mai poate cu apa cu sare, cu apa cu bicarbonat de sodiu.. de multe ori pe zi
4. faceti o solitie din 1 lingurita de miere + 4 pic de alcool iodat + 5 pic de Vit A uleioasa..si cu acest amestec ungeti amigdalele de 4 ori pe zi..sau sa o tina in gura sa se topiasca ( 1 ora dupa aceasta NU se bea nimic)
5 Faringo Spray.. 2 puf din 4 in 4 ore spre amigdale
Vorbim peste 3 zile
buna seara, domnule dr. va multumesc din suflet pt sfatul dv.Am urmat toti pasi (doar faringo spray nu am gasit)suntem la a 5 zi iar azi fetita mea nu mai are puncte albe in gat (pe care miercuri le avea)doar este rosie si putin ragusita(isi trage vocea), , si sforaie f tare noaptea.Nu imi vine sa cred ca vom scapa fara antibiotic.
Totusi ce ar putea sa fie sau ce sa fac in continuare?pt ca intr-un an a facut 5 amigdalite pultacee 4 confirmate de orl si doar una cu simptome(febra, durere mare)restul fara febra fara simptome., oare sa fie vb despre amigdalita cronica?credeti ca daca as reusi sa ii ridic imunitatea am scapa de operatie?cat mai trebe sa tina acest regim?imi cer scuze pt atatea intrebari, si va multumesc inca odata!
Totusi ce ar putea sa fie sau ce sa fac in continuare?pt ca intr-un an a facut 5 amigdalite pultacee 4 confirmate de orl si doar una cu simptome(febra, durere mare)restul fara febra fara simptome., oare sa fie vb despre amigdalita cronica?credeti ca daca as reusi sa ii ridic imunitatea am scapa de operatie?cat mai trebe sa tina acest regim?imi cer scuze pt atatea intrebari, si va multumesc inca odata!
regimul trebuie tinut minim 3 saptamani
daca amigdalita revine.. regimul trebuie tinut cam toata viata daca nu vreti probleme
Pentru nas.. cautati colargol si faceti o cura de 10 zile in nas cate 3 p[ic la 8 ore
Echinacee sirop, sinupret sirop pe 2-3 saptamani lunar
daca amigdalita revine.. regimul trebuie tinut cam toata viata daca nu vreti probleme
Pentru nas.. cautati colargol si faceti o cura de 10 zile in nas cate 3 p[ic la 8 ore
Echinacee sirop, sinupret sirop pe 2-3 saptamani lunar
Buna ziua, domnule doctor am si eu banuiesc aceiasi amigdalita pultacee, in aceasta zii am observat o pata alba pe amigdala dreapta care am putut sa o inlatur dar am observat ca tot iese din interior aceiasi componenta dupa gargara cu apa cu bicarbonat de sodiu am observat o mica incizie (crapatura) pe fata amigdalei, nu stiu daca am facut bine incercand sa inlatur singur respectica supuratie, daca ii pot spune asa dar m-am ingrijorat vazand acea pata.
Nu stiu unde sa merg prima data la Orl-ist sau la un exudat cu antibiograma. Va multumesc anticipat si apreciez ajutorul dvs, dat si celorlalte persoane
Nu stiu unde sa merg prima data la Orl-ist sau la un exudat cu antibiograma. Va multumesc anticipat si apreciez ajutorul dvs, dat si celorlalte persoane
nu este amigdalita pultacee
este amigdalita cronica cu cazeum..
se merge la ORL pentru tratament sau reducerea in volum a amigdalelor cu radiofrecventa
este amigdalita cronica cu cazeum..
se merge la ORL pentru tratament sau reducerea in volum a amigdalelor cu radiofrecventa
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Gat rosu senzati neplacute
- 2amigdalita pultacee
- 5extirparea amigdalelor, durere groaznice in gat
- 116Despre operatia la amigdale - Amigdalatomie - amigdalectomia, scoaterea amigdalelor.
- 5amigdale scoase anul trecut-acum ganglioni mariti durere si febra
- 1Gat - urechi
- 2amigdalita pultacee copil 4 ani si jumatate
- 1Amigdale imflamate
- 2tuse incarcata la copil si amigdalita pultacee?
- 2Operatie amigdale - Necesara?
- 12Operatie scoaterea polipilor si amigdalelor
- 3a 7a zi de la amigdalectomie
- 11amigdalita pultacee
- 2Operatie de amigdalita
- 2Ajutați-mă - durere după operația de amigdale
- 1Amigdale Cu puroi
- 5Va rog sa imi răspundeți!! dupa amigdalectomie
- 3Adenoamigdalectomie si apnee copil 2ani si 7 luni
- 2Complicații după operația de scoatere a amigalelor
Mai multe informații despre: amigdalectomia amigdalita pultacee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: