amigdalita pultacee

399 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 13 14 Înainte ›
0
20-06-2010, ora 16:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. acum trebuie sa vada un medic ORL.. gatul.. NU sunt sigur ca este amigdalita pultacee !!!
2. oxacilina e buna pe stafilococ.. dar nu prea pe streptococ.
gentamicina este Ototoxica.
3. Trebuie sa faceti Toti adultii si copii care intra in contact cu copilul Exudat faringian + antibiograma.
sigur sa contagiat de la cineva din apropiati.
0
24-06-2010, ora 21:54
cridac
Nu este medic/terapeut
cridac
Va multumesc pentru raspuns. A fost vazut de un medic ORL-ist si inca are rosu in gat. Si inca face temperatura, a ajuns la 40 la 10 zile de tratament cu cele trei antibiotice. Este posibil sa fi luat de la mine, si eu am facut intre timp rosu in gat, dar am facut greseala sa iau repede zinnat pentru a putea sta cu el in spital.
Inteleg ca tratamentul nu este tocmai potrivit? Gentamicina are un anume numar maxim de zile in care poate fi adiminstrata?
Cei din spital spunca este posibil sa fi facut o suprainfectie. Dar chiar sa dureze febra ata de mult timp? Nu-i prea mult?
0
25-06-2010, ora 10:52
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
febra poate fi si de la un virus.. si antibioticul NU il omoara..
In rest nu pot sa ma pronunt..
cu copii este greu.. trebuie o atitudine individuala.. si fara sa vad copilul.. nu pot sa recomand nimic !
0
26-06-2010, ora 11:51
corvinarh
Nu este medic/terapeut
corvinarh
buna ziua!

am un baietel de 3 ani si 11 luni si a facut amigdalita pultacee, cu pungi foarte mari de puroi.
a debutat acum 4 zile cu febra mare. si apoi au aparut si pungile de puroi.
ii dam zinnat 5 ml la 12 ore, dar nu cedeaza febra de tot... tot mai este febril... cam 38-38.5 fata de aproape 40 la debut...
ar trebui schimbat zinnat-ul?
va multumesc!
0
26-06-2010, ora 21:05
tex
Nu este medic/terapeut
tex
buna seara
multumesc pentru raspuns, intre timp ne-am mai confruntat cu un episod foarte grav de raceala, cu spitalizare.La primele investigatii a fost diagnosticata cu mononucleoza, la analIZA EPSTEIN BAR rezultatul a fost negativ.Unde sa mai merg si ce investigatii sa mai facem ?va reamintesc mai mult de doua saptamanii nu reusesc sa o tin fara antibiotic.
va multumesc, astept un raspuns de la dvs.
0
28-06-2010, ora 07:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
corvinarh
zinat este antibiotic si nu trebuie intrerupt.
dar tre sa stiti ca el NU este si antitermic..
trebuie sa.i dati si Nurofen sirop.

Tex.
ce ati facut din ce am recomandat in mesajul trecut ???
0
30-06-2010, ora 21:29
tex
Nu este medic/terapeut
tex
Buna seara
Urmam recomandarile dvs.;nu rece nu acru si altele, dar nu am ajuns sa ma documentez despre Vivasan, ca si imuno stimulatoare urmam tot un tratament homeopat inceput im luna martie este destul de greoi (nu mananca, nu bea inainte si dupa administrare juma de ora nu se ating cu nimic...)
.
Marti joi si sambata dimineata ;phytolaca
duminica ;pulsatila
la pranz ia fiecara zi ;teucrium marin iar seara sirop de muguri de brad
In tot acest timp fetita a tot facut episoade de amigdalite pultacee dar nu am renuntat la tratament dupa 6 saptamani am mers la control i-am spus d nei doctor cum stau lucrurile ne-a schimbat tratamentul si ne-a dat altele;

Luni miercuri si vineri ;barita carbonica iar seara tuia si rp78
Marti joi sambata si duminica ;lachesis pyrogen, echinaceea cate 3 granule din fiecare
La pranz sirop de lemn cainesc
Acest tratament il tinem numai cand fetita este bine cand are probleme nu le suporta, le varsa
Mai luam si Ribomunil 4zile pe luna dar se pare ca nu ne prea ajuta.
pe 10 iulie vom merge la un imunolog pentru niste analize iar daca problema nu este de imunitate vom scoate amigdalitele.
Mai astept sfaturi de la dvs.in masura in care mi le puteti da si va multumesc foarte mult.
0
30-06-2010, ora 22:30
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
Buna seara.
Baietelul meu de 11 luni a facut acum trei zile febra39.3, apoi a doua zi a scazut la 38.5. I-am dat nurofen si paracetamol pt febra, si s-a linistit, dar in urmatoarea zi am observat dupa ureche si in cap, spre gat, niste umflaturi. Am mers le medic si i s-a pus si lui si baietelului ce mare de 5 ani, desi el nu a facut febra, diagnosticul de "faringita acuta.adenopatie cervicala/retroauriculara". Pentru aceasta au primit amandoi amoksiklav de 312, cel mic 2ml, iar cel mare5 ml la 8 ore.Ce parare aveti despre acesti ganglion? Sunt periculosi? Sunt cat un bob de mazare, la cel mic, ca la cel mare nu ii simt. Am auzit fel si fel de pareri despre acesti ganglioni, sunt disperata, desi medicul mi-a spus ca e normal la varsta lui, asa reactioneaza organismul in fata bolii. Va rog mult sa ma sfatuiti ce este de facut si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra despre acesti ganglioni.
Va multumesc.
0
30-06-2010, ora 22:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tex
nu ati specificat daca ati facut exudate faringiene la Toata familia care intra in contact cu Copilul???
poate este cineva purtator ???
0
30-06-2010, ora 22:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
izaburty
despre ganglioni este greu de vorbit.. exista zeci de factori care duc la marirea lor...
trebuie facut tratament antiinflamator si urmariti in evolutie..
NU trebuie masati si traumatizati..
Hemoleucograma si axudatul faringian.. ar pute ajuta la stabilirea unui posibil factor etiologic...
0
01-07-2010, ora 12:43
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
va multumesc pentru sfat. Astazi am observat la cel mic ca s-au mai micsorat ganglionii, aproape au disparut. Baietelului cel mare de 5 ani, i-am facut acum cateva luni analizele si exudatul i-a iesit negativ, iar celelalte analize i-au iesit cam asa:
leucocite 12, 37
neutrofile 37, 9% / 4, 68
eosinofile 3, 2% / 0, 40
basofile 0, 2 % / 0, 03
MONOCITE 6, 9% / 0, 85
NR LIMFOCITE 51, 8% / 6, 41
hemoglobina 12, 3
eritrocite 4, 56
hematocrit 36, 9
vem 80, 9
hem 27, 0
chem 33, 3
distributie eritrocitara 12, 4
TROMBOCITE 490
volum plachetar mediu 9, 3
distributie trombocitara 10, 1
pct 0, 45
CRP6
fibrinogen 332
calciu total 9, 88
sideremie 80
ASLO 200
La momentul respectiv medicii au spus ca unele analize au iesit schimbate pt ca avea apendicita acuta, pt care a fost operat acum o luna. Ce credeti, dupa aceste analize, ganglionii pot fi periculosi? Dar voi merge, dupa ce termin tratamentul cu antibiotic, sa le fac si analizele spuse de d-voastra.
Va multumesc.
0
01-07-2010, ora 13:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ganlionii in sine Nu au cum sa fie periculosi...
0
01-07-2010, ora 15:05
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
imi cer scuze, ca nu m-am exprimat corect. de fapt vroiam sa va intreb daca pot indica prezenta unei boli periculoase, daca pot spune asa. Va multumesc pentru tot.
0
07-07-2010, ora 20:16
tex
Nu este medic/terapeut
tex
buna seara
am facut toti exudat, nu a iesit nimic
multumesc
0
07-07-2010, ora 21:19
ovidiumoraru
Nu este medic/terapeut
ovidiumoraru
Buna ziua! Am 25 ani si de 3 zile am inceput sa am o usoara durere in gat, dureri musculare, stare generala proasta, dupa care si febra (38-39). Dupa o zi durerea de gat s-a acutizat si am mers la medicul de familie care mi-a dat trimitere la boli infectioase, am facut exudat si mi s-a prescris penicilina V. De la farmacie am gasit Ospen 500, iau cate 2 la 6 ore. Maine dimineata merg la analize de sange si aflu rezultatul exudatului. pentru febra am luat Nurofen si fervex si foarte multe ceaiuri care au efect, febra scazand pana la 37. Dar durerea in gat este foarte mare. Imi puteti recomanda niste tratamente naturiste pentru ameliorarea durerii?

Va multumesc!
0
21-07-2010, ora 15:21
ellademian
Nu este medic/terapeut
ellademian
buna, as avea o rugaminte.sotul meu a facut o punga cu puroi pe amigdala dreapta(ii s-a unflat foarte tare si amigdala si omusorul de nu mai putea inghiti), a fost la spital iar medicul i-a extirpat punga de puroi si i-a impuns amigdala(ca un fel de dren spunea doctorul )dar am auzit de la un alt asistent medical ca nu avea voie sa umble la amigdale daca avea puroi.Acum nu mai stiu ce sa cred, va rog sa ne sfatuiti daca a facut bine sau nu.In speranta ca m-am facut inteleasa astept un raspuns.Va multumim.
0
21-07-2010, ora 23:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ati face bine sa aveti mai multa incredere in medic decat in asistent
Un flegmon periamigdalian.. trebuie neaparat incizat.. daca nu vreti complicatii purulente la distanta ( mediastinita..s.a.)
0
21-07-2010, ora 23:13
ellademian
Nu este medic/terapeut
ellademian
Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.Sper sa se faca bine merge zilnic la perfuzii.O seara placuta
0
11-08-2010, ora 19:37
Mariana I
Nu este medic/terapeut
Mariana I
Buna ziua!
Fiica mea are 15 ani si a facut o amigdalita pultacee pe care am tratat-o cu augmentin 625 mg timp de 5 zile iar dupa 7 zile i-a aparut din nou apoi a luat iar acelasi tratament 8 zile iar dupa 4 zile de la intreruperea tratamentului a facut iar. Am mers la ORL si i-a dat tratament 7 zile cu zinat de 500 mg la 12 ore. Nu i-a trecut si am facut penicilina g 1mil.200 la 6 ore si gentamicina 80 mg la 12 ore timp de 5 zile.
Ziua urmatoare (adica azi) i-am facut moldamin de 1 mil.200 dar mi se pare ca ar aparea dinnou puncte de puroi.
Ce pot sa fac ? moldaminul merge combinat cu alt antibiotic ? are rost sa-i fac un exudat faringian chiar daca e sub tratament ?
0
12-08-2010, ora 08:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cea mai buna solutie.. pentru o persoana de gen feminin.. este sa mergeti sa scoateti amigdalele !
motivul este 1 simplu.. Amigdalita cronica NU se vindeca niciodata in totalitate.. deci ramane riscul sa mai faca amigdalite, cu compolicatii la Rinichi inima.. si ce e mai grav..
o amigdalita pe sarcina. poate afecta sanatatea ei si a copilului..
asa ca mergeti si va internati la ORL.. si scoateti amigdalele !!!
0
10-09-2010, ora 15:59
erika2009
Nu este medic/terapeut
erika2009
Buna Ziua!Vreau sa va cer parerea in legatura cu fetita mea de 1an si 7 luni care a fost diagnosticata cu amigdalita acuta in urma unui consult orl, in conditiile in care nu prea a stat la consult.Are doar nasul infundat, iar cand doarme aproape ca sforaie.Nu prezinta alte simtome(nu-i curge nasul, nu stranuta, nu tuseste, nu a facut febra).In urma controlului orl i s-a dat urmatorul tratament:ZYRTEC-PICATURI, BIORINIL-SPRAY NAZAL, KLACID si NUROFEN.Nu am facut exudatul faringian si nici alte teste sau analize.Credeti ca trebuie sa urmez tratamentul mai ales ca suspensia de granule-klacid are un gust oribil.Exista inlocuitor?Va multumesc!
0
11-09-2010, ora 23:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Kacidul..este un antibiotic
Eu nu vad necesitatea tratamentului cu antibiotic a unui copil care NU face febra. !!!
acel rosu in gat putea fi de la orice fruct acru caree l.a mancat copilul.. si nu e di cauza microbilor.. ci din cauza iritatiei locale, chear daca e o viroza.. Tot nu e cazul de antibiotic.. ci numai de antiinflamator.
TREbuie 10 zile sa tineti regim alimentar.. fara nimic acru( iaurt, muraturi si fructe citrice sau acre)
bauturi calde cat mai multe, tot tratamentul inafara ade antibiotic.
cautati o farmacie care preoara COLARGOL.. si administrati cate 2 pic din 8 in 8 ore 10 zile in nas, in pozitie culcat
0
16-11-2010, ora 21:30
Amanci Mihaela
Nu este medic/terapeut
Amanci Mihaela
Buna am o problema domnule doctor.Amigdala dreapta este inflamata, am pete de puroi pe ea am mers la doctor si mi-a dat sa fac penicilina G 2000 de unitati si GENTAMICINA timp de 6 zile, apoi sa continui inca 5 zile cu SUMAMED de 500 mg.E bun tratamentul?Trebuie amigdalitele scoase dupa tratament?VA multumesc
0
17-11-2010, ora 18:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul e OK. + gargara cu apa cu sare + 5 pic de alcool iodat.. cat mai des
regim fara acru, acidulate si fructe citrice
Decizia de a se scoate sau NU amigdalele se ia.. dupa 3 saptamani de la vindecare.. impreuna cu un medic ORL
0
19-11-2010, ora 14:17
RM_1980
Nu este medic/terapeut
RM_1980
Buna ziua,

Pentru diagnosticul amigdalita eritematoasa pultacee am primit 2 tipuri de tratament: de la mediul ORL-ist (rezident): penicilina, gentamicina i.v. si metronidazol comprimate la 8 ore, iar unul de la medicul de familie: Augmentin comprimate la 12 ore. Tinand cont ca am un bebe de 2 ani, pe care nu as vrea sa il contaminez, care sunt indicatiile dvoastra? tratamentul i.v. sau celalalalt?

Multumesc,
0
19-11-2010, ora 14:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nici unul nici celalt.. NU afecteaza.. si nu deranjeaza cu nimic starea copilului.
daca a fost sa.i transmiti si lui infectia ai facut.o deja.. de 3-5 zile incoace. prin atingeri si sarut..
In continuare.. tre sa eviti contactul direct cu el.. si cu lucrurile lui ( sa stai in masca cand va jucati)
multa gargara cu apa acu sare.. ca sa elimini microbii din gat
despre antibiotice NU pot sa ma pronunt.. pana nu vad gatul
0
19-11-2010, ora 18:14
RM_1980
Nu este medic/terapeut
RM_1980
Multumesc mult pt raspuns. Totusi, reformulez intrebarea: antibioticele i.v. sunt mai eficace, pe termen lung, decat capsulele? In sensul ca, daca fac acum tratament i.v. probabilitatea ca infectia sa recidiveze e mai mica? Eu, personal, am o fobie fata de intepaturi (vertij, stare de lesin, transpiratii, greata). as prefera tratament cu capsule, dar daca e obligatoriu cel injectabil, voi trece si peste asta.
0
20-11-2010, ora 09:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Augmentinul este Foarte bun ca acoperire a florei in amigdalita pultacee 1 la 12 ore 7- 10 zile ca sa fie eficient pe termen lung + trtamentul local cu gargara multa si tab de supt + regim alimentar
0
20-11-2010, ora 14:31
ortografia
Nu este medic/terapeut
ortografia
Cuvintele organiZm si eftin nu exista in lb. romana... in DEX le vom gasi sub forma organiSm si Ieftin.

Critica este exclusiv constructiva.
0
20-11-2010, ora 21:26
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
Buna seara. Baietelul meu de 1an si 3luni are gatul rosu, l-a vazut un pediatru si mi-a recomandat sa nu ii dau deocamdata antibiotic decat daca face febra, dar de ieri il simt cu o flegma in gat, ce expectorant imi recomandati? Pediatru i-a mai dat vit c+propolis sau decasept. Acum cateva luni v-am spus ca ii simt un ganglion dupa urechea stanga, uneori se mareste de marimea unui bob de mazare, ca si acum, iar astazi i-am mai simtit unul spre ceafa, mai mic, de marimea unui bob de orez. Atunci mi-ati recomandat sa-i fac analize, dar medicul mi-a zis ca acesti ganglioni se maresc din cauza racelilor si asa se intampla la copii pana la 6-7 ani, ca nu are rost sa-l chinuim cu analize. Ce credeti, sa am incredere in ceea ce a a spus medicul sau sa insist sa-i fac analizele? Totusi el a crescut normal, e un copil vioi si mananca bine, pot fi acesti ganglioni semnul unei boli, daca nu sunt alte simptome?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
399 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: