ameteala, nas si urechi infundate

258 comentarii 1 2 ..... 8 9
0
18-02-2016, ora 16:10
valya
Nu este medic/terapeut
valya
buna ziua domnule doctor.sora mea are 59 de ani si de o luna jumatate ameteste in fiecare zi.a fost la orl si i s-a spus ca are sindrom Meniere.a facut antiinflamatoare si s-a simtit mai rau cand le facea.ameteste cand e in picioare, cand e in pat nu ameteste.a consultat neurolog care i-a dat sa faca tomografie craniana si doppler de carotida.ambele au iesit bine.are diabet si il tinesub control de luna aceasta cu insulina.ia betaserc, sermionul i l-a scos dr cardiolog.ia vreo 17 pastile pe zi tensiune, diabet, ureche.nu mai stim ce sa facem.nu scapa de ameteli si nu mai este un om normal din cauza asta.ce investigati care ar putea sa o ajute ar trebui sa faca? va multumesc.
0
18-02-2016, ora 20:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se face o internare in clinica ORL unde se fac tratamente perfuzabile
trebuei avut un regim alimentar corect care sa aduca toti nutrientii necesari pentru o calitate buna a sangelui si fluidificarea ui..sa circule corect
medicamentele trebuei reduse cat mai mult posibil la cateva minim necesare
fiindca actioneaza intre ele si dau multe reactii adverse
0
29-05-2017, ora 03:40
Elena-Valentina
Nu este medic/terapeut
Elena-Valentina
Bună ziua ma numesc Valentina am 27 ani v-o rog dacă puteți sa ma ajutați acum o luna am fost la urgente cu dureri foarte mari in gât amigdalitele foarte unflate unite pot spune cu temperatura 38, 5 mi-au dat amoxacilina ibuprofen și paracetamol am urmat tratamentul 7 zile după 3 săptămâni a început din nou durerea in gât dar de data asta tind sa cred ca nu erau amigdalitele ca mi se formase niște ganglioni tot gâtul dureri și nas înfundat și au început și urechile ma înțeapă din gât pana in urechi ambele urechi și le simt înfundate ce îmi recomandați sa iau sau ce boala e asta va mulțumesc
0
11-09-2017, ora 08:51
Madaras
Nu este medic/terapeut
Madaras
Buna ziua! Recent am avut o intervenție de tamponament posterior nazal, din cauza unei hemoragii nazale.. De vreo 3 zile mi l-au scos... dar simt o presiune in ureche si urecchea e infundata.. e normal sau ar trebui sa ma ingrijorez?
0
11-09-2017, ora 16:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
a fost un traumatism local care se vindeca cam2-3 saptamani.. timp in care se evita tot ce este acru, a cidulat.citric, tot ce poate duce la un refflux gastro-esofagian.
Epistaxisul in sine este un avertisment serios..ca nu sunteti bine cu digestia, ficatul..si trebue schimbat radical stilul alimentar. poate sa se repete si o hemorage mai serioasa gen accident vascular cerebral
0
17-12-2017, ora 13:45
Dsq10
Nu este medic/terapeut
Dsq10
Buna ziua, am și eu problema sunt răcit destul de rau de aproximativ 1 săptămâna, am urechile înfundate . Astăzi când mi-am suflat nasul ma luat amețeala foarte puternica și simteam un țiuit deasupra de nas, specific ca am o sinuzita veche. Mulțumesc anticipat !
0
17-12-2017, ora 16:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
o raceala simpla trece in 3-5 zile
aici vorbim de complicatii serioase.. nu numai la sinus dar si la urechea interna
asa ca daca nu vrei sa surzesti. Maine Urgent la ORL
0
10-04-2018, ora 01:02
Maria ser
Nu este medic/terapeut
Maria ser
Buna seara domnule doctor, va rog, daca se poate, sa imi indicati parerea dumneavoastra. Din decembrie (cu o pauza in ianuarie si 2 saptamani din februarie) am avut 3 episoade de raceli cu forme diverse si conjunctivita in coltul interior al ochiului. Prima data am tratat doar conjunctivita (vigamox si virgan, prescrise de oftalmolog) raceala am ignorat-o (nas infundat, durere mare in gat, clasic) a trecut. similar pentru al doilea episod. A treia oara raceala a fost cu febra 39.7 cateva zile, nasul extrem de infundat, mi-am pus picaturi la 4 ore (rinofug, bixtonim, vibrocil - le schimbam la 4-5 zile) si muuult nurofen raceala si gripa. Acum raceala a avut si durere de cap puternica deasupra sprancenelor, senzatie de apa in cap, pleoape umflate, ochi uscati, etc. pentru conjunctivita am luat iar virgan si vigamox. Raceala a trecut, am ramas cu o ameteala la inceput insuportabila (ma deranja focalizarea aproape/departe, mai multe persoane care vorbeau simultan, miscari bruste si rapide ale celor din jur si statul in pat nu ma ajuta). Nu imi pierdeam echilibrul, nu imi era greata, doar o invartire. Am fost la mai multi medici, exudat faringian-negativ, teste vestibulare-nu am nimic, medicul de familie mi-a scos un dop cu ciuperca din ambele urechi, timpanul a fost verficat e ok, audiograma e ok. Acum mai ametesc odata sau de 2 ori pe zi, se mai infunda narile, mai apare senzatia de presiune in cap de la urechi in sus, mai simt uneori impunsaturi la nivelul obrajilor, dintilor, in zona nasului si a fetei. Acum iau ca tratament, rinoclenil de 2 ori /zi, nazomer 2/zi, tanakan lichid 1/2 de siringa seara si xyzal. Iau acest tratament de 5 zile momentan nu simt imbunatatiri. Nu ma doare capul, nu mi-e greata. Dupa sarbatori voi face reevaluare oftalmologica si radiografie la sinusuri. Am 37 de ani, 57kg, nu am diabet, in sarcina am avut un episod de hipertiroidie (acum 5ani) dar a fost considerat doar un episod), tensiune 11 cu 6. Ma puteti ajuta cu o parere? Va multumesc mult.
0
10-04-2018, ora 01:25
Maria ser
Nu este medic/terapeut
Maria ser
In decembrie am luat ospamox 5 zile, acum o luna am luat augmetin 2/zi timp de 5 zile si un fel de betaserc 10 zile. Am mai facut inhalari (10 zile) cu dexametazona si eucalipt. Cand inghit am un mic zgomot in urechi (in stanga mai ales) ca si cum ar fi infundate cu apa.
0
10-04-2018, ora 08:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
intradevar trebue facuta radiografia SAF si consult ORL
radiografii la radacina dintilor de sus de sub sinus si conuslt stomatologic
in rest Hidratarea sa fie corecta si putin fortata, alimentele are ingroasa sangele..Excluse
0
10-04-2018, ora 10:24
Maria ser
Nu este medic/terapeut
Maria ser
Multumesc foarte, foarte mult! Voi face in 2 zile toate aceste lucruri! O zi cat mai buna!
0
25-04-2018, ora 16:15
Maria ser
Nu este medic/terapeut
Maria ser
Buna ziua domnule doctor, revin la problema cu ametelile descrisa anterior.
Am facut radiografie SAF, la sanador, pe rezultatul scrie: scaderea transparentei sinusului maxilar drept.
Peste 2 zile am facut radiografie dentara panoramica, am fost la consult la stomatog. Am carii care trebuie tratate, dar nu sunt infectii sau alte probleme care sa provoace ameteli. De asemenea, stomatologul spune ca pe radiografia sa nu apare nici o opacizare la nivelul sinusului. E posibil? Sa se vada pe SAF si pe panoramica nu?
Am facut consult endocrinologic, medicul e de parere ca nu aici este cauza, mi-a recomandat si analuze dar inca nu am rezultatul.
Am fost la consult oftalmologic, fund de ochi, dioptrii, totul ok. Foarte vag modificate dioptriile (a aparut si sferic -0, 5, pana acum aveam doar cilindric) dar nu necesita schimbarea ochelarilor.
Iau 1ml de tanakan lichid pe zi, 1 puf rinoclenil dimineata si 1 puf nazomer seara.
Consult orl am facut de 3 ori la 3 medici diferiti:
1. Raceala comuna
2. Posibil disfunctie tubara, de facut evaluare vestibulara
3. Facut evaluare vestibulara (acum aproape 3 saptamani), pe reteta scrie disfunctie tubara bilaterala dar medicul nu parea foarte sigur de diagnostic, a spus. SA mai vedem.
Fenomenul cu ameteala este cam asa: mi se infunda urechile, simt o presiune in nas si in cerul gurii, apoi niste furnicaturi la cap (sau nu) si ametesc. In plus, cam de o saptamana, imi tiuie putin urechea stanga, mai simt si un fel de pulsatie in ureche. Inca pit sa ignor tiuitul. Ameteala este De cateva ori pe zi. Uneori doar o data foarte usor, am avut si o zi in care nu am ametit.
Am deviatie de sept dar nu s-a panicat nimeni din cauza asta.
Peste 2 saptamani am din nou programare la orl.
Ma puteti ajuta cu o idee? Ce sa mai investighez? Se poate rezolva? Mi-e teama si ca vara trece, ma tarai asa, nu rezolv nimic si la iarna imi va fi mai rau.
Multumesc mult!
0
25-04-2018, ora 16:18
Maria ser
Nu este medic/terapeut
Maria ser
Ce am mai observat este ca la aerobic nu ma deranjaza nimic, nu am senzatie de ameteala, nu ma deranjaza miscarea.
0
28-07-2018, ora 20:57
Andra Adriana
Nu este medic/terapeut
Andra Adriana
Buna seara! De aproximativ un an mama mea se confrunta cu ameteli zilnice, o data la 2-3 luni din cauza ametelilor puternice neputandu-se da jos din pat cateva zile. Tin sa precizez ca are probleme cu cervicala iar urechea ii este infundata incontinu. A mers la ORL, spunandu-i ca are nevoie de aparat auditiv si atat. Va rog mult sa-mi recomandati analize care sa poate depista cauza. A luat aproape o jumatate de an Betaserc si nici o imbunatatire. Astept raspunsul dumneavoastra.
0
29-07-2018, ora 20:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Calitatea sângelui care oxigenează urechea se face în intestine și ficat din ce se alimentează Doamna.
Asa ca începeți investigatiile la gastrologie
Analizați cât de corect se hidrateaza
Citiți pe google Alimente care îngroașă sângele și le excludeți pe toate
Tratament ru pentru cerculatia cerebrala trebuie făcut cu toate vasodilatatoare le câte 10 zile sa vedeți pe care. L tolerează și se simte mai bine
0
30-08-2022, ora 01:41
PatriciaA
Nu este medic/terapeut
PatriciaA
Buna seara ma numesc patricia mi sa intamplat vineri noaptea cand veneam de la munca cand mam urcat in autobuz cam de la a doua statie a inceput sa mi se faca rau aveam senzatia ca o sa vomit si mi sau infundat urechile nu mai auzeam nimic credeam ca o da cad jos (sa lesin) este ciudad pt ca, cand am iesit de la munca nu aveam absolut nimic, ce poate sa fie multumesc frumos
0
30-08-2022, ora 14:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. depinde daca ai mancat corect in acea zi..sau daca ai consumat corect lichide
2 cauza poate fi si in burta... o indigestie.. sau o tensiune foarte mica.
0
30-08-2022, ora 18:56
PatriciaA
Nu este medic/terapeut
PatriciaA
Multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns
258 comentarii 1 2 ..... 8 9

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.