ameteala, nas si urechi infundate
1.calda
2, da
3.se fac si inhalatii. dupa ce incalziti urechea se pune degetul in ureche si se impinge des si repede spre timpan
normalizeaza presiunea
4da
2, da
3.se fac si inhalatii. dupa ce incalziti urechea se pune degetul in ureche si se impinge des si repede spre timpan
normalizeaza presiunea
4da
Buna dimineata!
Revin la dvs. cu urmatoarele mici rugaminti:
V-as mai ruga 4 mici chestii:
1.Sarea incalzita(intr-un ciorap) trebuie sa fie aplicata firbinte sau calduta?
2.incalzirea urechii se poate face si cu conuri de la farmacie care sa le dai foc, conform prospectului?
3.in contextul in care urechea este infundata, din cauza ca am suflat nasul prea tare si s-a creat o presiune exact cum se creeaza cand esti la munte cateodata(momentan fata de luni se simte o usoara ameliorare) sunt indicate inhalatiile?(in ideea in care ma gandesc sa nu creeze presiune si mai mare)
4.Spalaturile nazale cu apa si sare(probabil de mare), de pe o nara pe alta sunt indicate?
Va multumesc anticipat!
O zi deosebita in continuare!
Revin la dvs. cu urmatoarele mici rugaminti:
V-as mai ruga 4 mici chestii:
1.Sarea incalzita(intr-un ciorap) trebuie sa fie aplicata firbinte sau calduta?
2.incalzirea urechii se poate face si cu conuri de la farmacie care sa le dai foc, conform prospectului?
3.in contextul in care urechea este infundata, din cauza ca am suflat nasul prea tare si s-a creat o presiune exact cum se creeaza cand esti la munte cateodata(momentan fata de luni se simte o usoara ameliorare) sunt indicate inhalatiile?(in ideea in care ma gandesc sa nu creeze presiune si mai mare)
4.Spalaturile nazale cu apa si sare(probabil de mare), de pe o nara pe alta sunt indicate?
Va multumesc anticipat!
O zi deosebita in continuare!
scuze am gasit raspunsurile...
Multumesc mult!
Weekend placut!
Multumesc mult!
Weekend placut!
Buna ziua dl dr,. Flueraru Valeriu,
Cu mega rugamintea daca nu deranjez.
1.Normalizarea presiunii in ureche ar putea fi ajutata si cu Acerumen+Ser, in contextul in care nu am dopuri.euy asa de obicei folosesc destul de des, dar momentan in contextul in care am presiunea crescuta in urechi ar fi indicat in ideea daca ajuta cu ceva?
2.Mai aveti si alte sfaturi/sugestii referitor la normalizarea presiunii in urechi in contextulin care am o presiune mai mare si imi creeeaza sentimentul de infundatura/usoara infundatura?le astept cu drag.
Va multumesc din inima!
Un weekend minunat!
Cu mega rugamintea daca nu deranjez.
1.Normalizarea presiunii in ureche ar putea fi ajutata si cu Acerumen+Ser, in contextul in care nu am dopuri.euy asa de obicei folosesc destul de des, dar momentan in contextul in care am presiunea crescuta in urechi ar fi indicat in ideea daca ajuta cu ceva?
2.Mai aveti si alte sfaturi/sugestii referitor la normalizarea presiunii in urechi in contextulin care am o presiune mai mare si imi creeeaza sentimentul de infundatura/usoara infundatura?le astept cu drag.
Va multumesc din inima!
Un weekend minunat!
1. nu
2. e suficient sa faceti ce am scris pe 1. 04
2. e suficient sa faceti ce am scris pe 1. 04
Buna ziua. As dori si eu un sfat daca sunteti amabil. In trecut am avut ceva probleme de sanatate, in ideea ca lesinam, credeam eu ca din cauza caldurii. Am mers la medici, am facut si RMN, dar nu mi-au gasit nimic decat o slaba anemie. A trecut mult timp si nu am mai intampinat probleme. Acum ma pregatesc fizic pentru admitere la facultate si am observat ca mi se infunda foarte repede urechile si ametesc, ma ia chiar si cu lesin, si dureaza destul de mult, Eu ma gandeam ca e vorba doar de efort si respectiv de presiune, dar incep sa ma ingrojorez. Un sfat, o opinie, va rog. Multumesc anticipat!
trebuie sa investighezi...ficatul, inima, plamanii, analiza sangelui
Desigur.Chiar astazi merg la medic pentru investigatii.Referitor la ce ati spus, mereu am tensiunea mica.De cate ori mi-am luat tensiunea am avut maxim 9 cu 5.
Buna ziua ! De ceva timp,.poate doua luni am mereu nasul infundat dimineata si multe mucozitati uscate.Uneori cand imi suflu nasul se vad si niste firisoare de sange.Secretiile nazale sunt mucopurulente. partea dreapta a fetei am senzatia ca e putin mai umflata pe sub ochi si putin de tot doare la apasare dar nu mereu, ceea ce ma duce cu gandul la o sinuzita.De vreo doua ori mi s-a intampat sa-mi suflu nasul si sa ametesc odata cu infundarea urechilor.Ma sperie ameteala deoarece pana acum niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva.Ameteala e puternica dar trece in cateva secunde.Sa fie oare vorba de o presiune care se formeaza asupra urechii interne ? Dureri de cap difuze..ocazional..mai mult dimineata, , asa ca si cum as fi foarte obosita.
Am 53 de ani..un sfat daca se poate domnule doctor Fluerariu..Va multumesc ! mentionez ca nu am probleme cu tensiunea arteriala si dupa cate stiu eu nici alte probleme de sanatate majore.
Am 53 de ani..un sfat daca se poate domnule doctor Fluerariu..Va multumesc ! mentionez ca nu am probleme cu tensiunea arteriala si dupa cate stiu eu nici alte probleme de sanatate majore.
1 o radiografie saf... pentru a vedea forma sinuzitei
2 consult stomatolog / investigati dantura de sus de sub sinus/
3 consult orl
2 consult stomatolog / investigati dantura de sus de sub sinus/
3 consult orl
Buna ziua akum 2 zile am fost la aquapark de indata ce am venit akasa. de la aquapark mi sa facut cam rau dureri de cap ameteala. Durere se articulatie mai precis in zona gitului putin in zona coloanei si a bazinului..mai mult de atit dupa ce am iesit din sauna si am plecat la bazinul de afara cu apa fierbinte am simtit o usoara ameteala care a continuat pina acasa..spunetimi va roog cam ce sar putea intimpla cu mine..poate fi vorba oare de o raceala sau mi sa marit oare tensiunea cu toate ca nu am simptome de raceala..(poate va ajuta) inainte de aqua am fost in munti si de la altitudine mi sa cam imfundat urechile cam ce ar putea fi asta..ajutatima va rog ma simt cam prost.cind merg ametesk si capul ma doare!!!!!!!
buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. dupa 2 sapt d raceala netratata cu nas infundat, fara gust si miros, m-am trezit intr o dimin cu durere la urechea dreapta si cu ea infundata.am mers la orl si a zis ca e un inceput d otita, timpanul fiind rosu.mi-a recomandat antibiotic, dar am refuzat intreband daca pot scapa de ea si fara.a zis ca e posibil dar in vreo 2 saptamani. am deja o saptamana de cand ma tratez cu paracetamol sinus si ibuprofen, picaturi nazale, auriculare si de vreo 2 zile iau si sinupret ptr a elimina mai usor secretiile. acum dupa o sapt de tratament urechea nu mai ma doare, mai simt din cand in cand pulsul in ea si daca introduc degetul in ea si ma joc acolo la timpan, parca imi place senzatia. nasul mi se mai infunda, dar continui sa il desfund cu picaturile, secretii elimin inca greoi, tot trebuie sa suflu tare ca sa iasa si ma cam tem ptr ca simt ca parca mi se misca timpanele in urechi. intrebarea mea este cum sa mai continui tratamentul? mai are rost sa iau antiinflamatoarele daca durere de ureche nu mai am? sau e suficient sa continui cu sinupret si picaturi pana cand mi se va desfunda urechea? am incercat si varianta cu foenul de 2 ori dar nu am eliminat nu stiu ce. sa o mai fac? si de cate ori pe zi?si inca o intrebare, cea mai imp, scap de toata povestea asta fara antbiotic? chiar nu as vrea sa iau si sa imi stric imunitatea.ziceti-mi va rog un tratament pt urmatoarea saptamana ca sa am siguranta ca mi se va desfunda si urechea si voi fi bine.multumesc mult
mmanuela
otita se vindeca fara antibiotice cu conditia sa tratezi corect nasul
1. picaturile vazoconstrictoare se schimba la fiecare 3-5 zile
se face tratament cu Colargol, inhalatii, spalaturi nazale
2 urechile trebuie incalzite cu orice sursa de caldura
3 se foloseste guma de mestecat de mai multe ori pe zi pentru a mentine functionalitatea trompei lui eustache
otita se vindeca fara antibiotice cu conditia sa tratezi corect nasul
1. picaturile vazoconstrictoare se schimba la fiecare 3-5 zile
se face tratament cu Colargol, inhalatii, spalaturi nazale
2 urechile trebuie incalzite cu orice sursa de caldura
3 se foloseste guma de mestecat de mai multe ori pe zi pentru a mentine functionalitatea trompei lui eustache
Buna ziua. Acum o saptamana am avut vreo 2 zile frisoane vreo 2 episoade pe zi febra 39-40, dupa cre am ramas cu o tuse innecacioasa si severa. M-am tratat cu paracetamol ibuprofen si mai multe siropuri de tuse. Nasul nu imi curge, nu il am avut si nu il am infundat nu stranut aproape deloc dar de ieri dimineata m-am trezit cu ambele urechi infundate. Urechile nu sunt chiar infundate ci mai mult ma deranjeaza propria voce si zgomotul de fundal de afara. Atunci aud o tonalitate joasa mai accentuata ca un huruit. Nu am avut nici o durere nici in gat si nici in urechi. Ce ma sfatuiti pentru a scapa de problema cu urechile? Va multumesc
In dimineata asta m-am trezit cu urechile in regula dar am facut aseara febra si am transpirat tota noaptea. Nu pot sa scap de tuse care a inceput sa devina usor productiva si harait cand respir. Se aude ca si cand as avea bule de sapun care se sparg in plamani
1 este obligatoriu consult ORL si pneumo-ftizio
2 cititi pe forum cum s efac inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, gargara, , s, a tratamente locale
2 cititi pe forum cum s efac inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, gargara, , s, a tratamente locale
Buna Ziua D-le Doctor. As vrea un sfat de la dumneavoastra.
In urma cu 2 saptamani am avut o amigdalita acuta, am luat un tratament cu antibiotic.. dar dupa ce am terminat tramanetul, dupa 2 zile ma durea iar in gat. Am fost la medic si mi-a spus de rosu in gat. Problema este ca de cand a inceput sa ma doara a doua oara, am si urechile infundate si plus ca si nasul este infundat. Acum.. care este cauza? Nasul infundat, infectie din gat, sau altceva ?
Va rog mult sa imi dati un sfat, este asa de naspa cand ai urechile infundate.. nu pot asculta o muzica pentru ca abea o aud sau la TV volumul il dau prea tare si ceilalti imi atrag atentia.
Dopul de ceara este exclus pentru ca medicul s-a uitat in urechi si a spus ca nu am.
PS: Cum as putea sa le desfund. Cu timp in urma cand le mai aveam infundate, se desfundau in timp ce cascam, dar acum nu.
In urma cu 2 saptamani am avut o amigdalita acuta, am luat un tratament cu antibiotic.. dar dupa ce am terminat tramanetul, dupa 2 zile ma durea iar in gat. Am fost la medic si mi-a spus de rosu in gat. Problema este ca de cand a inceput sa ma doara a doua oara, am si urechile infundate si plus ca si nasul este infundat. Acum.. care este cauza? Nasul infundat, infectie din gat, sau altceva ?
Va rog mult sa imi dati un sfat, este asa de naspa cand ai urechile infundate.. nu pot asculta o muzica pentru ca abea o aud sau la TV volumul il dau prea tare si ceilalti imi atrag atentia.
Dopul de ceara este exclus pentru ca medicul s-a uitat in urechi si a spus ca nu am.
PS: Cum as putea sa le desfund. Cu timp in urma cand le mai aveam infundate, se desfundau in timp ce cascam, dar acum nu.
1 tratamnentul cu antibiotic a provocat o gastrita medicamentoasa cu reflux gastro esofagian.. de aici si rosu in gat.. care sa extins pana sus in rinofaringe unde s etermina nasul si incepe faringele, acolo este si trompa lui Eustache.. care duce aer in spatele timpanului
2 trebuei mers neaparat la ORL
3 citetste to ce sa postat aici despre refluxul gastric si despre Catarul Tubar sau otita seroasa
2 trebuei mers neaparat la ORL
3 citetste to ce sa postat aici despre refluxul gastric si despre Catarul Tubar sau otita seroasa
Multumesc de sfat.
Trebuie sa mentionez ca si acum a doua oara, am primit injectabile si un anitiotic(nu dau nume) care este si pentru infectii ale urechilor.
Are vre un efect ? Se pot desfunda ?
PS: Azi printr-un cascat urechea stanga se desfundase pentru o perioada de 5 minute.. dar sa infundat iar.
Trebuie sa mentionez ca si acum a doua oara, am primit injectabile si un anitiotic(nu dau nume) care este si pentru infectii ale urechilor.
Are vre un efect ? Se pot desfunda ?
PS: Azi printr-un cascat urechea stanga se desfundase pentru o perioada de 5 minute.. dar sa infundat iar.
Buna ziua..am si io o pb daca ma poate ajuta cine va..de vreo luna am un vajait tare in urechii ametesc si stare de voma posibil vreo sinuzita sau ceva de genu..am un atv si toata iarna am mers cu capul gol pe el posibil de acolo...daca ma poate ajuta cine va..va multumesc
simptomele acestea NU au nimic in comun cu sinuzita
simptomele sinuzitei..sunt secretii purulente din nas...nas infundat...
simptomele care le descrii sunt caracteristice dereglarilor de circulatie cerebrala, tensiune mica sau mare, probelme cu colesterolul si infundarea vaselor sangvine.
fara tratament aceste simptome duc la pierdere de auz, vedere, memorie
consult ORL. neurologie.. obligatoriu
simptomele sinuzitei..sunt secretii purulente din nas...nas infundat...
simptomele care le descrii sunt caracteristice dereglarilor de circulatie cerebrala, tensiune mica sau mare, probelme cu colesterolul si infundarea vaselor sangvine.
fara tratament aceste simptome duc la pierdere de auz, vedere, memorie
consult ORL. neurologie.. obligatoriu
Multumesc din suflet pentru raspuns..tensiunea am avuto maricica dar de vreo doua luni iau prestarium de 10 si indapamid si sa reglat am 12 7... fac ceva analize luni iau rezultatul si apoi o sa va ascult pe dv si o sa merg la ceva mai amanuntit...va multumesc din suflet
Buna ziua, de cateva zile am urechea infundata.. aud cu ea dar destul de slab. Tin sa mentionez ca am fost foarte racita si inca iau antibiotice, insa ma ingrijoreaza foarte tare urechea :(!.. parca aud din ce in ce mai prost cu ea. Daca voi continua sa iau antibiotic imi va trece? sau trebuie neaparat sa merg la ORL? Multumesc mult!
este neaparat nevoie de consult ORL
cititi ce sa postat aici despre catar tubar sau otita seroasa
dar poate fi si un dop de ceara
poate fi afectat si nervul auditiv de la viroza
cititi ce sa postat aici despre catar tubar sau otita seroasa
dar poate fi si un dop de ceara
poate fi afectat si nervul auditiv de la viroza
Va multumesc foarte mult pentru sfat! Am fost astazi si da.. chiar era nevoie de consult deoarece incepea sa se adune lichid. Deasemenea am aflat ca am o problema si la cealalta ureche de mai demult fara sa fi stiut. Inca o data va multumesc deoarece sincer nu cred ca m.as fi dus daca nu mi.ati fi sugerat, avand in vedere ca toti cunoscutii mei ma asigurau ca imi va trece de la sine...
Buna ziua D-nul Valeriu...ma numesc Ludmila 33ani..Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ca am fost la N doctori si N investigatii si tot nu am dat de un diagnostic cert...venisem din Franta de sarabatorile de pasti dupa ce am mers cu tren, avion ramasesem cu vueturi in urechi dupa care am avut o viroza respiratorie a tinut o luna...cu ameteli urechi si nas infundat..intro dimineata a pocnit ceva la ceafa si am avut dureri groaznice pe partea dreapata a gitului nu puteam misca capul crezind ca e un Torticolis si o sa treaca am mers la Neurolog tratament injectabil Muscoflex si Naclofen 5 zile si nimic.simptome git ricid dureri de ceafa pe dreapta...ameteli vijiituri pocnituri in urechi tensiune musculara, tensiune arteriala oxcilanta piña la 18/11 nevrozitate..amorteli pe Mina stinga..mam internat la neurologie 10 zile ziceau ca de la stress anxietate...investigati IRM 3t microfocare gliotice solitare si asimetria diametrului vertebrale in V2(dr:st)IRM coloana cervicala protruzii C4C5 1mm C5C62mmfara atingeri nervoase...osteohondroza...Radiografie Anomalia Kimmerle inel intrerupt, subluxare C2(2mm)spre dreapta cu dislocatie minora in articulatia atlantoxiala dreapta, osteohondroza gr 2, semne de tensiune intercraniana venoasa usoara..Duplex cervical modificari usoara stinga duplex vase rinichi fara modificari...electrocardiograma si Eco inimii bune doar o extrasistolie.analize singe in general bune de urina nisip...Am fost la ORL cica ametelile nus de la urechi Audiograma putin modificari dreapta...am facut vreo 20 fizioterapie cu electrofareza 5 de ultrasunet 15de terapie manuala la osteopat...Nu Mai stiu ce sa Mai fac durerile persista cervical pe dreapta Parca urca in sus pe craniu spre ureche...cu vueturi in urechea dreapta.pocnituri.mereu imi see are pe nas si mi se infunda urechea dreapta..mai ales cind merg in Masina cu geamul deschis.ameteli la mers nu am echilibru, cap greu.amorteli usoare pe Mina dreapta si degetul mic...la ce medic sa Mai merg ce tratament sa Mai fac...mersi anticipat
sunt 2 probleme separat
1 ce tine de coloana este foarte grav.. si tre sa cauti un medic Osteopat priceput sa.ti faca tratamente corecte.fiindca de acolo si mana sufera si circulatia cerebrala cu simptomele de vertij
2 Infundarea urechii din cauza nasului se trataeaza separat la ORL
citeste ce am scris aici despre
catar tubar
otita seroasa
1 ce tine de coloana este foarte grav.. si tre sa cauti un medic Osteopat priceput sa.ti faca tratamente corecte.fiindca de acolo si mana sufera si circulatia cerebrala cu simptomele de vertij
2 Infundarea urechii din cauza nasului se trataeaza separat la ORL
citeste ce am scris aici despre
catar tubar
otita seroasa
Mersi mult pentru răspuns si fiindcă sunteţi aici sa ne ajutati!!!o zi buna sa aveţi..
Buna ziua. Am si eu o problema cu urechea stanga, nu aud bine.Nu ma doare.Daca dorm pe partea cu urechea, dimineata e mai infundata, dar mai tarziu imi mai revin.Mai aud si un fosnet in ureche asa cateodata, dar foarte rar.Cred ca este dop.Mi-am pus BORAMID cate 3 picaturi de 3 ori pe zi, doua zile.Dupa ce mi-am pus de 2 ori am auzit putin mai bine.Dupa a treia oara, aud mai putin ca inainte sa incep sa le pun.Am folosit si un betisor, nu am stiut ca nu e bine.Si m-am spalat cu apa calduta dupa ce imi pusesem cu 6 ore inainte. As vrea sa cumpar apa oxigenata sa pun mai des fara sa ma curat cu ceva. Credeti ca e bine daca fac asa ?
nu.. pana la urma o sa te trezesti cu o inflamatie a conductului auditv, cu durere si tratament cu antibiotice si antiinflamatoare de 7-10 zile
mai simplu este sa mergi al ORL sa scoata dopul
mai simplu este sa mergi al ORL sa scoata dopul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11imi este frica fara motiv...
- 5Ceva alb in ureche.. o fi otita?
- 13Ureche infundata si imi aud vocea dogita
- 0tuse nocturna, nas infundat
- 6urechi sensibile la cel mai mic zgomot
- 2Dureri de cap si ameteli, senzatie de voma
- 5senzatia de ameteala continua si cateodata panica
- 1Ameteala, dureri abdominale, stari de voma.
- 6De un an, cand mi se face foame ametesc ff rau..
- 3Urechi infundate de aproximativ 8 luni, va rog ajutati-ma !!!
- 9Stari de voma si ameteala
- 2Ureche infundata cu coajba
- 4posibila otita?
- 4stari de ameteala la copil 6 ani
- 0De vreo 5 luni ma confrunt cu o problema greu de suportat: ameteala
- 3tiuit in urechi+ nas infundat
- 3Nas înfundat 3 luni
- 4Ameteli, muschi incordati
- 1Probleme coloana cervicala si lombara
- 1Am o nelămurire, daca ma puteti ajuta. Ma confrunt cu o anemie, tind sa cred.
Mai multe informații despre: nasul infundat Ameteala urechea infundata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: