ameteala, nas si urechi infundate

258 comentarii 1 2 345 ..... 8 9 Înainte ›
0
15-02-2011, ora 21:30
fr2108
Nu este medic/terapeut
fr2108
Buna seara dl.doctor!

As vrea sa va intreb urmatorul lucru: vertijul este o boala cronica? Chiar nu se poate vindeca? Este si progresiva?
Mi s-a declansat un vertij in urma cu 2 ani (noiembrie 2008) iar in octombrie 2010 a revenit, dupa ce in toata aceasta perioada am urmat tratament cu betaserc. Spun "a revenit" pentru ca se ameliorase iar betasercul il luam numai atunci cand simteam ca este cazul.
In prezent urmez un tratament dat de catre medicul de familie, cu betaserc 24mg. 2/zi, bilobil forte 2/zi si nicerium 1/zi.
Urmeaza sa fac investigatii neurologice si ORL dupa ce voi termina tratamentul cu bilobil forte (60 comprimate).
Nu simt o ameliorare asa cum ma asteptam si am impresia ca totusi cauza ar fi urechea dreapta. In acest moment am o senzatie de urechi infundate. In urma cu doi ani am simtit o pocnitura in zona urechii drepte si dupa ce am citit foarte mult despre vertij, am facut legatura cu acest lucru.
In cazul in care cauza ar fi urechea interna, ce sanse sunt sa scap de acest vertij? Este o problema care poate fi solutionata definitiv?
Multumesc !
0
16-02-2011, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
vertijul poate avea cam cateva zeci de cauze..
in unele se vindeca in unele nu
pot sa va spun ce ati gresit din start
tratamentul cu Betaserc trebuiea luat zilnic ani de zile
este gresit de luat asa ocazional
0
16-02-2011, ora 17:40
fr2108
Nu este medic/terapeut
fr2108
Multumesc frumos!
Am inteles cum stau lucrurile cu Betaserc, toata lumea il recomanda; se pare ca este singura "barca de salvare". Fara acest betaserc, practic nu mai putem merge drept.
Culmea este ca nu este nici prea ieftin. Eu nu l-am luat zilnic pentru ca dr. de familie a ignorat biletul de iesire din spital si scrisoarea medicala si a trebuit sa-l cumpar necompensat. Pe piata nu exista decat varianta din import, destul de scump.
Pentru cine nu-si permite cred ca mai ieftin ar fi o perfuzie cu manitol, din cand in cand.
0
17-02-2011, ora 14:45
cristinacrina
Nu este medic/terapeut
cristinacrina
Buna ziua !!! sunt noua pe acest forum si v am descoperit de curand !!!
Problema mea este urmatoarea:
acum o luna de zile am capatat o raceala de pe urma caruia sufar de o tuse iritanta, cateodata seaca, cateodata expectoranta pe care am tratat o cu mai multe medicamente prescrise de medicul de familie ( precizez ca locuiesc in spania ). de 2-3 zile sufar de dureri de cap, presiune la nivelul capului si urechi infundate.(am si nasul un pic infundat de cateva zile, din nou )nu stiu daca este o consecinta a tratamentului urmat ( in prezent iau antibiotice de 3 zile ) sau este alta cauza a racelii care nu mai imi trece de atatea saptamani. ultima oara am fost la medic sapt aceasta, mai exact luni, si mi a prescis antibiotice ( cefuroxima normon 500 gr - iau un comprimat la 12 ore ). timp de o saptamana am avut ca tratament un spray inhalant( salbutamol 100mg) si niste plicuri cu prafuri pt expectorare ( acetilcisteina 600 mg- 1/zi) pe care l am terminat ieri... nu stiu ce sa mai fac, pana ajung din nou la medic va mai dura, in functie de cand imi va da programare, si nu mai suport simptomele descrise mai sus... daca ma puteti ajuta cu un sfat, astept cu nerabdare raspunsul Dvs. !!! Multumesc
0
18-02-2011, ora 11:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. tusea poate fi in urma iritatiei faringiene ( medicamente, alimente acre, acide, fructe citrice)
2. urechile sunt infundate din cauza nasului
aveti nevoi de consult ORL.
0
18-02-2011, ora 12:33
cristinacrina
Nu este medic/terapeut
cristinacrina
Multumesc frumos !!!
dar acum nu stiu ce sa mai fac cu tusea pt ca la cate medicamente am luat este posibil sa fie o iritatie faringiana ( alimente acre, acide nu consum de obicei pt ca am gastrita si mi fac rau ) si in cazul asta cum imi va trece ? ieri mi am luat tensiunea pt ca, dupa cum aveam simptomele, am banuit ca ceva este legat si de ea si intr-adevar am avut o 15 cu 9, f ciudat pt ca eu sunt de obicei hipotensiva si astazi m am trezit cu aceleasi simptome ca ieri ( urechi infundate si presiune in special iar tusea este f seaca )... si aici pana imi face programare la ORL va mai trece o saptamana sau chiar mai bine. chiar nu mai gasesc solutii !
Multumesc mult pt raspuns !!!! O zi buna !!!!
0
19-02-2011, ora 22:21
crisandu
Nu este medic/terapeut
crisandu
buna seara,
de aprox o saptamina am racit foarte tare insa acum sunt oarecum mai bine. Problema e ca am nasul si urechile usor infundate si sunt ametita. Cel mai rau e dimineata cind pe fondul acelei ameteli parca nu pot sa respir cum trebuie si obosesc usor. Nu am pofta de mincare iar cind maninc, mincarea nu are miros. E un disconfort foate mare pt mine si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.
Va multumesc!
adresat d-lui dr Flueraru Valeriu
0
19-02-2011, ora 22:28
crisandu
Nu este medic/terapeut
crisandu
buna seara,
de aprox o saptamina am racit foarte tare insa acum sunt oarecum mai bine. Problema e ca am nasul si urechile usor infundate si sunt ametita. Cel mai rau e dimineata cind pe fondul acelei ameteli parca nu pot sa respir cum trebuie si obosesc usor. Nu am pofta de mincare iar cind maninc, mincarea nu are miros. E un disconfort foate mare pt mine si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.
Va multumesc!
adresa
t d-lui dr Flueraru Valeriu
am uitat sa mentionez faptul ca in urma cu doua sapt mi-am facut analizele[ singe, urina, eco abdominala] si mi-au iesit bine.
0
20-02-2011, ora 09:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
e logic ca dupa raceala sa ramana nasul infundat..care la randul sau are actiune asupra aerisirii urechilor
tensiune arteriala joasa ar puite duce la usoare ameteli
iti recomand sa folosesti 2, 3 zile vibrocil sa desfunzi bine nasul
Faci inhalatiui reci cu ulei volatil de eucalipt si Busuioc, cate 4, 5 pic pe un servetel si mirosit
Colargol 3pic la 8 ore in nas, se prepara in farmacie
sinupret 3 pe zi
SUN TONIC 1 dimineata si 1 la pranz pana dispar am, etelile si ramai cu 1 dimineata 2 saptamani
0
20-02-2011, ora 15:55
crisandu
Nu este medic/terapeut
crisandu
va multumesc pt raspuns!
astazi m-am trezit cu nasul desfundat fara a folosi picaturi insa ameteala persista si in urechea dreapta aud pacaneli atunci cind inghit sau suflu nasul.
0
20-02-2011, ora 16:00
crisandu
Nu este medic/terapeut
crisandu
TA-13 cu 8
intrebare; daca nasul nu mai este infundat, mai folosesc vibrocil, colargol?
0
26-02-2011, ora 18:21
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Buna ziua-Va rog frumos, frumos sa ma ajutati cu o parere.In anul 2006 m-am operat de otita seroasa ureghea stanga cand mi s-a pus si un tubulet de drenare a lichidului din spatele timpanului.Pana aici toate bune si frumoase.dar...perodic ma duceam la control, la microscop pentru curatarea urechii.La un control de acest gen dna doctor mi-a spus ca mi-a cazut timpanul ca este cam bleg.M-am speriat f.f.rau.Nu intelegeam de ce, am protejat urechea f.mult, cred ca era ce mai hidratata ureghe pt.ca la fiecare spalare pe cap puneam vata imbibata cu crema.In ureche am inceput sa aud un fel de fasait, zumzait si la un moment dat parca aveam un motor de tractor in ureche.Am revenit la control dupa un an.Dna doctor mi-a curatat ureghea (se adunasa cam multa ceara in ureche dar mi-a fost frica sa bag betisoare pentru a o curata) si mi-a spus ca arata f.f. rau ca timpanul s-a fisurat ca am o infectie f.urata.Tremuram toata.M-a trimis la un alt doctor care mi-a recomandat o radiografie la ureche.Am facut-o.Pe scurt am MASTOIDA.In momentul de fata am ureghea f.infundata, am un zumzait si un vajait in ureche.Ma simt rau.V a rog fffffmult sa-mi spuneti in ce consta operatia.Se poate trata si cu medicamente? Am facut si audiograma, arata rau, voi ramane surda? Sa ma operez?
0
02-03-2011, ora 16:16
badescu ion
Nu este medic/terapeut
badescu ion
domnule doctor, imi curge nasul in permanenta (nas infundat) si vara si iarna, nu am dureri sinusoidale, care ar fi cauza si ce tratament pot lua?
0
02-03-2011, ora 16:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faceti o radiografie SAF si un consult ORL.. sa stim de ce curge nasul.
0
02-03-2011, ora 22:59
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
domnule doctor de cateva luni am urmatoarele simtome;nas infundat, usoare ameteli si sunete permanente in urechi
mana dreapta mi se umfla si ganglioni limfatici care dor ce e de facut oare? si as vrea sa stiu daca e grav?va multumesc mult.
0
02-03-2011, ora 23:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
aceste simptome sunt caracteristice.. cel putin la 10 boli..
tre sa luati cu rabadare.. ORL, neurologia, balneologia..si sa va lamuriti care simptom si ce cauza are
0
02-03-2011, ora 23:12
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
va multumesc frumos dar eu am si un nodul suspect la sanul drept am un ganglion in axila si e posibil sa fie de acolo este adevarat?sau ar putea fii si faptul lucrez de 12 ani numai pe scaun ar putea fi cv cervical o spondiloza sau asa cv?
0
09-03-2011, ora 19:00
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Va rog domnule doctor spunetimi cum se opereaza la noi pentru otita ? exsista si alte metode in afara celei de taiere a osului mastoidian ? Se pot face complicatii ?
0
09-03-2011, ora 21:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.la noi se opereaza ca si in toata lumea
2osul nu se taie.. se frezeaza cu freza chirurgicala cu cap diamantat
3. complicatii mai mari o sa ai daca NU te operezi
0
13-03-2011, ora 17:03
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Va multumesc frumos!
0
30-04-2011, ora 11:24
InTheAir
Nu este medic/terapeut
InTheAir
Buna ziua dl. doctor,

As avea si eu niste nelamuriri, intrebari etc.
Acum vreo 2-3 luni m-am lovit un pic mai tare la cap ( ma gandesc ca nimic anormal pana aici..ca doar.. cine nu se loveste, din neatentie ). M-au speriat articolele de pe internet ca o fi, ca n-o fi hematom. N-am avut ameteli, pierderi de constiinta, nimic.
Stiu ca nu tine de ORL asta, dar ar mai fi ceva: Dupa acel incident am inceput sa am probleme cu stomacul, analize, etc etc ( nici o legatura cu lovitura la cap ). Am bagat o gramada de medicamente in mine, pana sapt trecuta, cam asa... si de vreo 2 zile m-a prins o raceala zdravana, pt care iau tratament. Ideea era ca nu ma simt prea bine... sunt si putin ametita, e o stare.. nu stiu... Ameteala poate sa fie si de la asta? Sau trebuie sa dau fuga la un Computer Tomograf ?
0
01-05-2011, ora 20:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ameteala poate fi si de la exesul de pastie..si de la o digestie proasta
ar trebui sa iti monitorizezi tensiune arteriala
sa faci un consult la Neurologie ( medicul decide..dupa multe alte simptome, daca este cazul de tomograf sau arunci banii degeaba si nu afli nimic dupa acea investigatie )
0
05-05-2011, ora 18:33
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Buna ziua, domnule doctor? Cat dureaza recuperarea dupa operatia de mastoidita ? urechea inca vajaie, tiuie puternic dupa 6 saptamani de la operatie si nu pare sa se amelioreze ! Mai curge putin dar faptul ca vajie este de nesuportat ! Ce sa fac domnule doctor?
0
05-05-2011, ora 18:47
obia
Nu este medic/terapeut
obia
iau si betaserc 24 mg 3 / zi dar vajaitul tot nus perde din intensitate. Auzul este foarte slab, isi revine cel putin la fel ca inainte de operatie? mai iau si calmepan fiindca am stari de neliniste si agitatie ? ce imi recomandati?
0
05-05-2011, ora 21:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
vindecarea pana la 3 luni.
Dar trebuie sa mergeti la ORL..cat mai des posibil pentru aspiratii locale.
pentru acufene puteti lua si magneziu + vit B 6 3 pe zi
si stugeron 3 pe zi
0
07-05-2011, ora 11:05
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Va multumesc mult domnule doctor!
0
18-05-2011, ora 16:59
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Domnule doctor am capul tulbure si vocea cand vorbesc mi se aude puternic in cap dupa operatie ? se amelioreaza semnificativ ? sau nu este nicio sansa sa scap de vajait si de sunetul din cap cand vorbesc?
0
09-06-2011, ora 18:33
obia
Nu este medic/terapeut
obia
acum 2 luni am facut o operatie de coleastom la urechea stanga, am pierdut foarte mult din auz. Am sanse sa-mi mai revina ceva auz, macar ca inainte de operatie/? si in cat timp?
0
09-06-2011, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
de la sine NU isi revine
sau trebuie facuta inca o operatie de timpanoplastie
sau se pune un aparat auditiv
medicul care te.a operat o sa decida ce e mai bine in acest caz
0
10-06-2011, ora 13:03
obia
Nu este medic/terapeut
obia
Dar vajaitul din ureche dispare?
Adaugă un comentariu / răspuns
258 comentarii 1 2 345 ..... 8 9 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.