Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie
Buna, am si eu o nelamurire... iau contraceptive Karissa de 4 luni, ultima pilua am luat-o in data de 5 si nu am inceput urmatoarea folie dupa 7 zile ci dupa 9 zile (am uitat)... in perioada dintre folii, timp in care mi-a venit menstruatia, am avut ultimul raport sexual in data de 7 (dupa doua zile am avut menstruatie)... sunt sanse sa fi ramas insarcinata, dat fiind ca am inceput mai tarziu cu doua zile urmatoarea folie (mentionez ca, intre timp, nu am mai avut raporturi intime). Cum sa procedez in continuare?
5 comentarii
Da, exista sansa sa fie vorba de un contact fertil. Pe de alta parte, probabilitatea este mica, cu atat mai mica cu cat luati contraceptive de mai mult timp. Tineti minte ziua in care trebuie sa reincepeti folie noua intr-un mod foarte simplu: e mereu aceeasi zi a saptamanii (fiindca 28 e multiplu de 7).
Vreau sa mentionez ca el nu a ejaculat inauntru. Asta scade riscul unei sarcini?
1. Testul de sarcina este de incredere la 3 saptamani de la contactul sexual presupus fertil.
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1care este cea mai slaba pastila anticonceptionala?
- 5Am nevoie de niste pareri, am uitat pastila mai bine de 12 h. sunt insarcinata?
- 3este posibil ca un anumit contraceptiv sa nu isi faca efectul la o persoana?
- 5pot folosi anticonceptionale fara un set de analize?
- 5sa fie totusi sarcina sau vreo dereglare hormonala provocata de anticonceptionale?
- 8sunt nesigura.pt un medic
- 3am uitat pilula a 2-a din prima saptamana
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 4menstruatia nu mi-a venit; vomit in fiecare seara si ametesc
- 4se pot intretine relatii sexuale dupa prima pastila?
- 4mancarime in zona vaginala
- 3anticonceptionale - contraceptie sigura?
- 7luna aceasta am luat pentru prima data anticonceptionale
- 8pauza anticonceptionale trebuie? pilula de a doua zi:D
- 4anticonceptionale uitate. Raspundeti-mi va rog!!!
- 4Ce sa fac?
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 1Am uitat sa iau Mercilon dupa pauza de 7 zile
- 7mercilon
- 0Doua Comprimate mercilon uitate
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: