Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie

14-04-2010
Cristina_82
Nu este medic/terapeut
Cristina_82
Buna, am si eu o nelamurire... iau contraceptive Karissa de 4 luni, ultima pilua am luat-o in data de 5 si nu am inceput urmatoarea folie dupa 7 zile ci dupa 9 zile (am uitat)... in perioada dintre folii, timp in care mi-a venit menstruatia, am avut ultimul raport sexual in data de 7 (dupa doua zile am avut menstruatie)... sunt sanse sa fi ramas insarcinata, dat fiind ca am inceput mai tarziu cu doua zile urmatoarea folie (mentionez ca, intre timp, nu am mai avut raporturi intime). Cum sa procedez in continuare?
5 comentarii
0
14-04-2010, ora 23:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, exista sansa sa fie vorba de un contact fertil. Pe de alta parte, probabilitatea este mica, cu atat mai mica cu cat luati contraceptive de mai mult timp. Tineti minte ziua in care trebuie sa reincepeti folie noua intr-un mod foarte simplu: e mereu aceeasi zi a saptamanii (fiindca 28 e multiplu de 7).
0
15-04-2010, ora 00:00
Cristina_82
Nu este medic/terapeut
Cristina_82
La cat timp pot face un test de sarcina?
0
15-04-2010, ora 00:03
Cristina_82
Nu este medic/terapeut
Cristina_82
Vreau sa mentionez ca el nu a ejaculat inauntru. Asta scade riscul unei sarcini?
0
15-04-2010, ora 10:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Testul de sarcina este de incredere la 3 saptamani de la contactul sexual presupus fertil.

2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
0
16-04-2010, ora 20:55
Cristina_82
Nu este medic/terapeut
Cristina_82
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •