Am uitat o pilula
Eu iau in general pastila la ora 22:00, azi fiind marti, dar am uitat tableta acasa de data asta. Idee e ca nu ajung acasa pana miercuri in jur de ora 18:00. Cand ajung acasa mai iau pastila, sau sar peste ea, si o iau pe cea de la miercuri de la ora 22:00??
Adica ce trebuie facut cand uiti pastila si trec mai mult de 12 ore si fara nici un contact sexual?
Multumesc
Adica ce trebuie facut cand uiti pastila si trec mai mult de 12 ore si fara nici un contact sexual?
Multumesc
3 comentarii
Te uiti pe prospect si vezi ce trebuie sa faci in acest caz intrucat difera de la un anticonceptional la altul.
In cazul unor anticonceptionale trebuie sa iei pilula uitata imediat ce ti-ai adus aminte, chiar daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei, iar in cazul altor anticonceptionale nu ai iei pilula uitata daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa ti-o administrezi.
Citeste prospectul si vezi ce ai de facut in cazul pilulelor pe care le iei tu. Scrie acolo.
Cert e ca va trebui sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile de acum inainte printr-o metoda de bariera- prezervativ, etc- intrucat nu mai esti protejata impotriva sarcinii timp de 7 zile.
In cazul unor anticonceptionale trebuie sa iei pilula uitata imediat ce ti-ai adus aminte, chiar daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei, iar in cazul altor anticonceptionale nu ai iei pilula uitata daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa ti-o administrezi.
Citeste prospectul si vezi ce ai de facut in cazul pilulelor pe care le iei tu. Scrie acolo.
Cert e ca va trebui sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile de acum inainte printr-o metoda de bariera- prezervativ, etc- intrucat nu mai esti protejata impotriva sarcinii timp de 7 zile.
Folosesc tri-regol.
Si asta e ce zice prospectul:
Ordinea corecta numerica de administrare a tabletelor este indicata pe spatele pachetului. Daca, indiferent de cauza, se omite administrarea unei tablete, ea va fi administrata aditional, in cel mai scurt timp posibil. Inhibarea ovulatiei nu poate fi garantata daca intervalul dintre administrarea consecutiva a doua tablete depaseste 36 de ore. Administrarea in scop terapeutic se va face dupa alte scheme.
Si asta e ce zice prospectul:
Ordinea corecta numerica de administrare a tabletelor este indicata pe spatele pachetului. Daca, indiferent de cauza, se omite administrarea unei tablete, ea va fi administrata aditional, in cel mai scurt timp posibil. Inhibarea ovulatiei nu poate fi garantata daca intervalul dintre administrarea consecutiva a doua tablete depaseste 36 de ore. Administrarea in scop terapeutic se va face dupa alte scheme.
Iei pilula uitata imediat ce ai posibilitatea, chiar si odata cu urmatoarea pilula, nu conteaza, important e doar sa o iei si timp de 7 zile te protejezi suplimentar printr-o alta metoda contraceptiva de bariera.
Tu ai depasit acel interval de 36 de ore intre doua tablete, deci nu mai esti protejata, de aceea timp de 7 zile trebuie sa te protejezi suplimentar.
Tu ai depasit acel interval de 36 de ore intre doua tablete, deci nu mai esti protejata, de aceea timp de 7 zile trebuie sa te protejezi suplimentar.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sunt protejata din moment ce eu am sarit peste o pilula?
- 2Cam la mijlocul ciclului am sarit o pilula contraceptiva = sarcina?
- 5am uitat pastila! URGENT!!!! va rog!
- 3pilula uitata... dupa-amiaza am luat doua
- 6Am uitat sa iau pastila, sunt sanse sa raman insarcinata?
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 1omitere pilula 3 yaz
- 10Exista vreun risc???
- 4a 6-a pastila de mercilon uitata. e nevoie de contraceptie de urgenta?
- 0anticonceptionalele
- 1Pastila uitata
- 0contact sexual in ziua uitarii pastilei
- 1Pastila uitata, exista vreun risc de a ramane insarcinata?
- 2Doua drajeuri Logest uitate
- 1am uitat primele 2 pilule Desorele
- 4Ce se intampla daca am uitat pastila?
- 0Ajutati-ma! am uitat sa iau o pastila
- 1Ajutor!!!
- 2Pilula 14 uitata
- 1Sunt insarcinata? rog raspuns urgent
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: