Am uitat o pilula

17-12-2013
Capshoo
Nu este medic/terapeut
Capshoo
Eu iau in general pastila la ora 22:00, azi fiind marti, dar am uitat tableta acasa de data asta. Idee e ca nu ajung acasa pana miercuri in jur de ora 18:00. Cand ajung acasa mai iau pastila, sau sar peste ea, si o iau pe cea de la miercuri de la ora 22:00??

Adica ce trebuie facut cand uiti pastila si trec mai mult de 12 ore si fara nici un contact sexual?

Multumesc
3 comentarii
0
18-12-2013, ora 11:26
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Te uiti pe prospect si vezi ce trebuie sa faci in acest caz intrucat difera de la un anticonceptional la altul.
In cazul unor anticonceptionale trebuie sa iei pilula uitata imediat ce ti-ai adus aminte, chiar daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei, iar in cazul altor anticonceptionale nu ai iei pilula uitata daca au trecut 12 ore de la ora la care trebuia sa ti-o administrezi.
Citeste prospectul si vezi ce ai de facut in cazul pilulelor pe care le iei tu. Scrie acolo.

Cert e ca va trebui sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile de acum inainte printr-o metoda de bariera- prezervativ, etc- intrucat nu mai esti protejata impotriva sarcinii timp de 7 zile.
0
18-12-2013, ora 11:36
Capshoo
Nu este medic/terapeut
Capshoo
Folosesc tri-regol.
Si asta e ce zice prospectul:

Ordinea corecta numerica de administrare a tabletelor este indicata pe spatele pachetului. Daca, indiferent de cauza, se omite administrarea unei tablete, ea va fi administrata aditional, in cel mai scurt timp posibil. Inhibarea ovulatiei nu poate fi garantata daca intervalul dintre administrarea consecutiva a doua tablete depaseste 36 de ore. Administrarea in scop terapeutic se va face dupa alte scheme.
0
19-12-2013, ora 10:55
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Iei pilula uitata imediat ce ai posibilitatea, chiar si odata cu urmatoarea pilula, nu conteaza, important e doar sa o iei si timp de 7 zile te protejezi suplimentar printr-o alta metoda contraceptiva de bariera.
Tu ai depasit acel interval de 36 de ore intre doua tablete, deci nu mai esti protejata, de aceea timp de 7 zile trebuie sa te protejezi suplimentar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul