am hernie de disc L4-L5, L5-S1. ce sa fac?
RMN-ul meu
Scolioza lombara dextroconvexa
Spatil intervertebrale cu inaltime pastrata
Deshidratari discale moderate etajaye.
Hernie discala mediana la nivel L4-L5 subligamentara, cu ingustarea recesului si contact nervos L5 bilateral.
Hernie discala preforaminala stanga la nivel L5-S1, migrate caudal, cu ingustarea recesului si contact nervos S1 stanga.
Corpi vertebrali cu inaltime pastrata.
Con medular situate posterior de T12.
Concluzii
Hernie discala mediana la nivel L4-L5 subligamentara, cu ingustarea recesului si contact nervos L5 bilateral.
Hernie discala preforaminala stanga la nivel L5-S1, migrate caudal, cu ingustarea recesului si contact nervos S1 stanga.
90% mi-a fost recomandata operatia, dar nu sunt pro.
Durerea a coborat pe piciorul stang la muschiul coapsei, care se simte la masaj mult mai slab decat la piciorul drept.
Ce pot sa fac sa evit operatia? Am 51 de ani, cam grasuta 88 kg.
Mi-au fost prescrise: Lyrica, Imesol, Doreta, Detrical – medicamente care ma zapacesc de cap, chiar daca le iau numai seara (eu sofez), iar dimineata ma trezesc chiauna de cap.
Sa fac fizioterapie? Sa fac namol si bai reci? Impachetari?
Inot? Sa slabesc mult?? Sa nu mai ridic nimic? Durerea vine si pleaca, dar nu foarte rau. Enervanta este durerea in zona muschiului coapsei pe piciorul stang.
Tin sa mentionez ca pot merge pe varfuri si calcaie.
Risc paralizia?
Sfaturi va rog!
Scolioza lombara dextroconvexa
Spatil intervertebrale cu inaltime pastrata
Deshidratari discale moderate etajaye.
Corpi vertebrali cu inaltime pastrata.
Con medular situate posterior de T12.
Concluzii
90% mi-a fost recomandata operatia, dar nu sunt pro.
Durerea a coborat pe piciorul stang la muschiul coapsei, care se simte la masaj mult mai slab decat la piciorul drept.
Ce pot sa fac sa evit operatia? Am 51 de ani, cam grasuta 88 kg.
Mi-au fost prescrise: Lyrica, Imesol, Doreta, Detrical – medicamente care ma zapacesc de cap, chiar daca le iau numai seara (eu sofez), iar dimineata ma trezesc chiauna de cap.
Sa fac fizioterapie? Sa fac namol si bai reci? Impachetari?
Inot? Sa slabesc mult?? Sa nu mai ridic nimic? Durerea vine si pleaca, dar nu foarte rau. Enervanta este durerea in zona muschiului coapsei pe piciorul stang.
Tin sa mentionez ca pot merge pe varfuri si calcaie.
Risc paralizia?
Sfaturi va rog!
ce inseamna paralizie pentru Dvs? daca inseamna ca nu veti putea merge pe varful picioarelor (pe partea stanga) atunci posibilitatea exista, daca inseamna ca veti ramane in scaunul cu rotile atunci sansele sunt minime.
pana cand nu aveti scadere de forta musculare indicatia operatiei este relativa
ati incercat sa luati steroizi (dexamethazona?) poate duce la inbunatatire
s-a facut PRT (injectii CT ghidate cu care se injecteaza calmante si cortizon in jurul nervului afectat)
daca durerea perzista si va produce probleme majore atunci candva trebuie operata insa sa nu va lasati operat clasic deschis numai minimal invaziv cu microscop
pana cand nu aveti scadere de forta musculare indicatia operatiei este relativa
ati incercat sa luati steroizi (dexamethazona?) poate duce la inbunatatire
s-a facut PRT (injectii CT ghidate cu care se injecteaza calmante si cortizon in jurul nervului afectat)
daca durerea perzista si va produce probleme majore atunci candva trebuie operata insa sa nu va lasati operat clasic deschis numai minimal invaziv cu microscop
Buna seara!
Am o hernie de disc L4 L5 operata acum 11 ani.acum 5 ani am avut din nou dureri groaznice in acelasi loc dupa care am ramas cu piciorul stang amortit, pe partea de spate insa nu si laba piciorului.Am facut tratamente, fizioterapie, masaje, acucuntura insa rezultat zero...Acum 8 luni din nou am avut durerile acelea insuportabile in urma carora piciorul stang a amortit si mai rau insa de data aceasta si laba piciorului inclusiv degetele de la picior. In urma unui RMN mi a iesit o hernie destul de grava.Medicul neurochirurg mi a spus ca este ptr operat si prin operatie imi va curata hernia, va pune os, suruburi si placa.Ba chiar sunt in asteptarea programarii ptr operatie care va veni in cateva luni.
Simptomele sunt urmatoarele
_dureri de mijloc, insa durere nu foarte mare, insa permanenta si isi schimba intensitatea
durere la sold
durerea piciorului insotite de diverse simptome ciudate cum sunt, furnicaturile, intepaturile, ca o senzatie de strangere in zona gleznei, schimbarea culorii piciorului si anume spre o tenta de vanat, care este vizibila comparand cu celalalt picior, tot timpul piciorul este rece, toate degetele sunt amortite insa degetul mare are zile cand este mai putin amortit...am observat ca asta depinde de intensitatea durerii insa indiferent cat de amortit este il pot misca in schimb pe celelalte nu le simt decat amortite si reci, nu simt nimic la atingere.
Ma sperie faptul ca o sa mi puna suruburi si placute...intrebarea mea este...Chiar este necesar sa m i se puna aceste suruburi si placute ? nu exista alta forma de a opera si anume fara placuta?
Am o hernie de disc L4 L5 operata acum 11 ani.acum 5 ani am avut din nou dureri groaznice in acelasi loc dupa care am ramas cu piciorul stang amortit, pe partea de spate insa nu si laba piciorului.Am facut tratamente, fizioterapie, masaje, acucuntura insa rezultat zero...Acum 8 luni din nou am avut durerile acelea insuportabile in urma carora piciorul stang a amortit si mai rau insa de data aceasta si laba piciorului inclusiv degetele de la picior. In urma unui RMN mi a iesit o hernie destul de grava.Medicul neurochirurg mi a spus ca este ptr operat si prin operatie imi va curata hernia, va pune os, suruburi si placa.Ba chiar sunt in asteptarea programarii ptr operatie care va veni in cateva luni.
Simptomele sunt urmatoarele
_dureri de mijloc, insa durere nu foarte mare, insa permanenta si isi schimba intensitatea
durere la sold
durerea piciorului insotite de diverse simptome ciudate cum sunt, furnicaturile, intepaturile, ca o senzatie de strangere in zona gleznei, schimbarea culorii piciorului si anume spre o tenta de vanat, care este vizibila comparand cu celalalt picior, tot timpul piciorul este rece, toate degetele sunt amortite insa degetul mare are zile cand este mai putin amortit...am observat ca asta depinde de intensitatea durerii insa indiferent cat de amortit este il pot misca in schimb pe celelalte nu le simt decat amortite si reci, nu simt nimic la atingere.
Ma sperie faptul ca o sa mi puna suruburi si placute...intrebarea mea este...Chiar este necesar sa m i se puna aceste suruburi si placute ? nu exista alta forma de a opera si anume fara placuta?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2hernie de disc grava?
- 5bacil piocianic - pseudomonas aeruginosa.. cum scap?
- 3Este hernie de disc?
- 7Tratament urgent in crize de hernie de disc
- 16hernie de disc
- 9hernie de disc
- 5Presupusa hernie de disc
- 10ajutor sa ma ajute cineva, am probleme cu glanda?
- 3Hernie de disc?
- 7Ajutor ligamentoplastie + hernie de disc
- 0Posibila hernie de disc in zona lombara?
- 6Sport in fiecare zi.. durere in talpa si glezna
- 3este hernie de disc?
- 0Hernia de disc din nou?
- 0Hernie de disc L5-S1
- 0Dureri in perioada postoperatorie hernie de disc
- 2intepenita mijloc
- 0Recomandare operatie Hernie de Disc Lombara
- 1Hernie de disc
Mai multe informații despre: Hernia de disc Accidentele sportive
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: