am foarte multe alunite
Buna ziua ! Eu am foarte multe alunite pe corp (maini, spate, fata), cea mai mare find cat diametrul unui pix, si sunt foarte putin iesite din epiderma.
In viitor as vrea sa imi fac un tatuaj si din cauza alunitele sunt un pic speriat.
Pe brat am alunite de diferite dimensiuni :
- alunite de dimensiunea diametrului unui pix si sunt de 2 feluri : sunt unele care se pot simti la atingere (si au fire de par negre iesite din ele) si altele care nu le pot simti la atingere (si nu au fire negre iesite din ele). Pot fi cauzatoare de cancer de piele daca sunt tatuate sau taiate?
- alunite cat un punct lasat de varful unui creion sau pix, foarte mici incat le confund cu pistruii. Nu le pot simti la atingere si nu au fire de par crescute din ele. Pot fi cauzatoare de cancer de piele daca sunt tatuate sau taiate?
- pistruii pot fi tatuati?
Pe cele de dimensiuni mari as vrea sa le extirpez cu laseru. Care este pretul unei astfel de operatii (dimensiunea maxima a unei alunite este cat diametrul unui pix) ?
Va multumesc frumos pentru ajutorul ce va venii.
In viitor as vrea sa imi fac un tatuaj si din cauza alunitele sunt un pic speriat.
Pe brat am alunite de diferite dimensiuni :
- alunite de dimensiunea diametrului unui pix si sunt de 2 feluri : sunt unele care se pot simti la atingere (si au fire de par negre iesite din ele) si altele care nu le pot simti la atingere (si nu au fire negre iesite din ele). Pot fi cauzatoare de cancer de piele daca sunt tatuate sau taiate?
- alunite cat un punct lasat de varful unui creion sau pix, foarte mici incat le confund cu pistruii. Nu le pot simti la atingere si nu au fire de par crescute din ele. Pot fi cauzatoare de cancer de piele daca sunt tatuate sau taiate?
- pistruii pot fi tatuati?
Pe cele de dimensiuni mari as vrea sa le extirpez cu laseru. Care este pretul unei astfel de operatii (dimensiunea maxima a unei alunite este cat diametrul unui pix) ?
Va multumesc frumos pentru ajutorul ce va venii.
1 comentarii
Du-te la dermatolog. Mai mult ca sigur ca alunitele mari ce pot fi simtite (si care prezinta tesut si in profunzime), vor fi extirpate chirurgical, cu atat mai mult cu cat sunt mari. In ceea ce priveste alunitele mari ce nu pot fi simtite... nu stiu, dar nu e exclus sa se apeleze tot la bisturiu.
Din ce imi descrii tu, inclin sa cred ca vei avea o sesiune maraton de scos alunite. Vorbeste cu medicul tau si asigura-te ca scapi de cat mai multe dintr-o singura vizita la doctor.
As mai putea sa-ti spun ca indepartarea chirurgicala este pe departe cea mai buna si cea mai sigura varianta.
Totusi, inteparea alunitelor cu instrumentul de tatuat poate avea consecinte nefaste.
Intreaba-l pe medic si de tatuaj.
Din ce imi descrii tu, inclin sa cred ca vei avea o sesiune maraton de scos alunite. Vorbeste cu medicul tau si asigura-te ca scapi de cat mai multe dintr-o singura vizita la doctor.
As mai putea sa-ti spun ca indepartarea chirurgicala este pe departe cea mai buna si cea mai sigura varianta.
Totusi, inteparea alunitelor cu instrumentul de tatuat poate avea consecinte nefaste.
Intreaba-l pe medic si de tatuaj.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1melanom, dupa ce observasem o modificare a unei alunite
- 2alunita desprinsa
- 3Alunite pe tot corpul
- 1alunite pe corp! motiv de ingrijorare?
- 0alunita din carne pe sfarc...ajutor!
- 0Mi s-a rupt o alunita acum un an e frunte...
- 17Alunite rosii pe tot corpul
- 0alunite!
- 1Am rupt o alunita
- 2alunita in zona intima
- 7Rupere nev(alunita)
- 2Alunita zgariata
- 1Nev Displazic (alunita cu aspect neobisnuit)
- 1Tatuaj peste alunite
- 1Alunita suspecta ?
- 2Alunite proeminente / pete maronii
- 3Alunita neagra
- 0Aluniță care a făcut coji albe
- 2Alunita - cand apas iese ceva alb in partea de sus
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: