Tumora benigna sau melanom?
Am o alunita de culoare neagra pe picior. Toate celelalte alunite ce le am pe corp sunt maro, aceasta este neagra.
Am decis sa merg la dermatolog si rezultatul dermoscopiei este aici: https://imgur.com/a/dW1Q5s2
Doamna doctor a salvat poza si a zis sa revin peste 3 luni sa vada daca se modifica structura nevului.
Intre timp, am decis sa nu mai astept si m-am programat pentru o excizie. Insa sunt destul de stresat. Am motive sa ma ingrijorez pana la biopsie? Este melanom sau tumora benigna?
Mentionez ca nu am istoric de cancer de piele in familie, iar alunita este intr-o zona in care radiatiile soarelui nu ajung.
Multumesc.
Am decis sa merg la dermatolog si rezultatul dermoscopiei este aici: https://imgur.com/a/dW1Q5s2
Doamna doctor a salvat poza si a zis sa revin peste 3 luni sa vada daca se modifica structura nevului.
Intre timp, am decis sa nu mai astept si m-am programat pentru o excizie. Insa sunt destul de stresat. Am motive sa ma ingrijorez pana la biopsie? Este melanom sau tumora benigna?
Mentionez ca nu am istoric de cancer de piele in familie, iar alunita este intr-o zona in care radiatiile soarelui nu ajung.
Multumesc.
1 comentarii
Buna ziua,
Diagnosticul se stabileste doar prin examen anatomopatologic. Dermatoscopia este orientativa.Doar dupa excizie se stabileste diagnosticul final. Nu va ingrijorati.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Diagnosticul se stabileste doar prin examen anatomopatologic. Dermatoscopia este orientativa.Doar dupa excizie se stabileste diagnosticul final. Nu va ingrijorati.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2alunita proeminenta, in afara, de vreo 6 mm, maro inchis
- 56Alunita taiata
- 2solarul si alunitele
- 26Nev - Alunita. Sfaturi
- 3alunite rosii ca nisite intepaturi de ac
- 17alunite
- 6Alunita rupta... urgent
- 1am multe alunite
- 4Bubite, Alunite rosii. Sunt normale sau sunt ipohondru? :)
- 15pete pe corp
- 7Alunita la nivelul pieli rupta
- 3alunita dureroasa
- 2alunita asta e sanatoasa?
- 5După scoaterea unei alune
- 2alunita crescuta la loc
- 0Am alunite si as vrea sa le elimin din motive pur estetice
- 1Alunita
- 1Coagulare aluniță
- 1Alunite
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: