alunita pe sold?!
Buna ziua. De ceva vreme, am observat la sold, ceva in genul unei alunite.
Este ca un punct plin cu sange...parca.si in unele zile, am observat ca in jurul lui, pielea capata o culoare rosie/movulie/maronie, cu un contur neregulat. Cand nu are marginile colorate, arata ca o alunita mai mica..
Saptamana viitoare o sa merg la dermato, pt ca aseara, cand am vazut, era mai mare decat de obicei, si m-am cam speriat (am masurat acum pata, si are cam 6-7 mm)...Nu stiu ce poate fi...poate aveti o parare??
multumesc.
Este ca un punct plin cu sange...parca.si in unele zile, am observat ca in jurul lui, pielea capata o culoare rosie/movulie/maronie, cu un contur neregulat. Cand nu are marginile colorate, arata ca o alunita mai mica..
Saptamana viitoare o sa merg la dermato, pt ca aseara, cand am vazut, era mai mare decat de obicei, si m-am cam speriat (am masurat acum pata, si are cam 6-7 mm)...Nu stiu ce poate fi...poate aveti o parare??
multumesc.
2 comentarii
Buna ziua! Iti recomand excizia alunitei( nev) modificate, in limitele sigurantei oncologice ( asta inseamna 1cm perilezional la suprafata si in profunzime) si examen histopatologic pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine. Pentru o excizie corecta, iti recomand o Clinica de Chirurgie Plastica. Inainte de excizie, poti face si un examen dermatoscopic la Dermatologie pentru a ne orienta cu privire la caracterul benign sau malign al nevului. Numai bine.
am fost la dermato, si mi-a spus ca este hemangiom..care deocamdata nu prezinta nici un risc...O sa-l urmaresc in continuare, eventual o sa mai fac o vizita la dermato peste vreo luna..parca nu m-as incumeta sa-l "deranjez" cu vreo excizie, pt ca apoi sa dau in altele.mai rele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1alunite albe sau negi
- 179alunite albe pe interiorul pielii al penisului
- 56Alunita taiata
- 3Alunita care doare
- 5alunita rupta
- 1Alunita cancerigena?
- 3alunita mare
- 3Cicatrizare operatie alunita
- 6interpretare biopsie alunita
- 17Alunite rosii pe tot corpul
- 1varicela si alunitele
- 6alunite in zona genitala
- 1Alunite!
- 1Înţepătură alunita
- 0Alunita piramida nazala
- 2Pata alunita copil 4 ani
- 1alunita traumatizata
- 2Cancer de piele
- 1Nev Displazic (alunita cu aspect neobisnuit)
- 2Alunita - cand apas iese ceva alb in partea de sus
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: