am facut osteomelita subacuta
buna ziua
Am suferit un accident acum un an si am avut talpa piciorului zdrobita, in timpul spitalizarii am fost depistat cu o infectie cu pioceanic si stafilococul auriu iar din cauza acestei infectii am facut osteomelita aubacuta iar dupa un CT, medici au ajuns la concluzia ca trebuie sa imi amputeze o parte din picior, mai precis o parte din tibie intrucat la radiografie a esit ca era atins baza tibiei.vreau sa va intreb daca dupa aceasta amputatie mai exista riscul de mai ramane vreo urma din acesti microbi, adica dupa amputatie am scapat de acesti microbi..deoarece inainte de amputatie mi-a iestit pe piele niste cosuri foarte multe, si acum dupa amputatie inca mai am aceste eruptii, sau nu stiu cum sa le spun.
Va multumesc !
Am suferit un accident acum un an si am avut talpa piciorului zdrobita, in timpul spitalizarii am fost depistat cu o infectie cu pioceanic si stafilococul auriu iar din cauza acestei infectii am facut osteomelita aubacuta iar dupa un CT, medici au ajuns la concluzia ca trebuie sa imi amputeze o parte din picior, mai precis o parte din tibie intrucat la radiografie a esit ca era atins baza tibiei.vreau sa va intreb daca dupa aceasta amputatie mai exista riscul de mai ramane vreo urma din acesti microbi, adica dupa amputatie am scapat de acesti microbi..deoarece inainte de amputatie mi-a iestit pe piele niste cosuri foarte multe, si acum dupa amputatie inca mai am aceste eruptii, sau nu stiu cum sa le spun.
Va multumesc !
5 comentarii
Buna seara!
La ce nivel anatomic s-a practicat amputatia??
Ce sex aveti, varsta, antecedente vasculare, metabolice, cardiace, inflamatorii-reumatologice, hepatice, infectioase etc etc??
Astept precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
La ce nivel anatomic s-a practicat amputatia??
Ce sex aveti, varsta, antecedente vasculare, metabolice, cardiace, inflamatorii-reumatologice, hepatice, infectioase etc etc??
Astept precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Buna seara !
Sunt de sex masculin, am varsta de 36 ani, aputatia este facuta sub genunche (1/3 din gamba), am avut acum 20 ani heptita de tip B si dupa cum a esit la analize, fara agent Delta, probleme vasculare nu am avut, cardiace nici atat...imflamatorii, nu stiu la ce va referiti...infectoase nici aici nu stiu ce sa va raspund.
Daca mai doriti lamuriri va stau la dispzitie este spre binele meu pana la urma.
Cu stima
Raileanu P
Sunt de sex masculin, am varsta de 36 ani, aputatia este facuta sub genunche (1/3 din gamba), am avut acum 20 ani heptita de tip B si dupa cum a esit la analize, fara agent Delta, probleme vasculare nu am avut, cardiace nici atat...imflamatorii, nu stiu la ce va referiti...infectoase nici aici nu stiu ce sa va raspund.
Daca mai doriti lamuriri va stau la dispzitie este spre binele meu pana la urma.
Cu stima
Raileanu P
Buna ziua !
Imi puteti spune daca exista vreun risc sa mai am acei microbi ?
Si dupa cat timp pot pune proteza.
cu stima
Raileanu P
Imi puteti spune daca exista vreun risc sa mai am acei microbi ?
Si dupa cat timp pot pune proteza.
cu stima
Raileanu P
Buna ziua!
In legatura cu infectia raspunsul este binar: poate da, sau poate nu. Raspunsul se determina prin examen clinic direct, cand se va studia intreg dosarul D-voastra, se pot efectua analize de sange, teste bacteriologice etc etc.
Cat despre proteza, in functie de tipul acesteia, se poate monta mai devreme sau mai tarziu, la "maturarea" bontului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
In legatura cu infectia raspunsul este binar: poate da, sau poate nu. Raspunsul se determina prin examen clinic direct, cand se va studia intreg dosarul D-voastra, se pot efectua analize de sange, teste bacteriologice etc etc.
Cat despre proteza, in functie de tipul acesteia, se poate monta mai devreme sau mai tarziu, la "maturarea" bontului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Am facut acum o luna niste analze de sange, o Hemoleucograma si a esit bine inafara de :
Neutrofile :34.20 acestea fiind sub limita normala dupa cum sunt marcate in rezultat
Eozinofile:6.80 acestea fiint marite dupa cum arata in rezultat
Neutrofile (#) 1.46 acestea fiind sub normal
Imi puteti spune ce inseamna toate aceste valori, ce inseamna de fapt, este de rau ?
in rest :Leucocitele:4.26
Limfocite:48.30
Monocite:9.90
VSH : 8
Cu stima
Raileanu P
Neutrofile :34.20 acestea fiind sub limita normala dupa cum sunt marcate in rezultat
Eozinofile:6.80 acestea fiint marite dupa cum arata in rezultat
Neutrofile (#) 1.46 acestea fiind sub normal
Imi puteti spune ce inseamna toate aceste valori, ce inseamna de fapt, este de rau ?
in rest :Leucocitele:4.26
Limfocite:48.30
Monocite:9.90
VSH : 8
Cu stima
Raileanu P
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8stafilococ auriu la examenul de secretie
- 9acnee nodulochistica si infectie cu stafilococ auriu-eritro
- 5Unghie incarnata...Stafilococ Aureus (MSSA)
- 51Am osteomielita de mai mult de un an
- 3stafilococ auriu
- 4infectie cu stafilococ auriu.. si sotul trebuie sa faca tratament
- 3Stafilococul auriu, candida genitala
- 12stafilococ auriu hemolitic coagulazo pozitiv
- 0stafilococ auriu hemolitic in urocultura la baiat de 7 luni
- 4Tetraciclina si stafilococul auriu
- 0stafilococul auriu
- 16Rinita atrofica stafilococ auriu meticilino-rezistent
- 6ce sunt aceia stafilococi?
- 3osteomielita cronica metafiza distala femur drept
- 4Arsura in zona occipitala... de o luna
- 5chist sinusal de 9 mm situat pe peretele inferior al sinusului maxilar drept
- 7Stafilococ auriu in gat
- 5Am Infectie Stafilococ auriu desi am urmat tratament cu antibiotice dupa biograma
- 4Stafilococ auriu -se impune antibiotic? In attn Dl Dr Flueraru Valeriu
Mai multe informații despre: Osteomielita stafilococul auriu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: