prima oara stafilococ auriu + rez a doua analiza
Am o problema in gat de aproximativ un an jumate si in Decembrie anul trecut am facut un examen sputa si mi-a iesit Stafilococ auriu. Mi-a prescris medicul de familie Azitrox 500 timp de 5 zile si mi-a recomandat ca dupa un timp sa fac analiza din nou.
De aceasta data nu mi-a mai iesit stafilococ auriu, insa problema din gat nu mi-a trecut (poate doar s-a ameliorat un pic cat am luat tratamentul). Simt ca am gatul..ingrosat cateodata si nasul, gatul semi-infundat as putea zice. De fapt as putea spune ca simptomele se schimba mereu dupa cateva zile, cateodata simt ca am un fel de nod in gat, cu o durere mai mare.
La analiza a doua mi-a iesit in felul urmator:
Frotiu:
BAAR-0/100 campuri
rar celule malpighiene
frecvente polimorfonucleare
coci gram (+) in diplo, lanturi, gramezi
celule levurice
Cultura
Flora microbiana nepatogena
ex micologic - rare colonii de candida
Eu luni ma duc din nou la medicul de familie dar as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra. Cam ce tratament mi-ar mai trebui si daca ar fi indicat sa fac si un examen pulmonar ceva pentru ca uneori simt o anumita presiune sau o durere usoara la nivelul toracelui si in spate.
Va multumesc mult!
De aceasta data nu mi-a mai iesit stafilococ auriu, insa problema din gat nu mi-a trecut (poate doar s-a ameliorat un pic cat am luat tratamentul). Simt ca am gatul..ingrosat cateodata si nasul, gatul semi-infundat as putea zice. De fapt as putea spune ca simptomele se schimba mereu dupa cateva zile, cateodata simt ca am un fel de nod in gat, cu o durere mai mare.
La analiza a doua mi-a iesit in felul urmator:
Frotiu:
BAAR-0/100 campuri
rar celule malpighiene
frecvente polimorfonucleare
coci gram (+) in diplo, lanturi, gramezi
celule levurice
Cultura
Flora microbiana nepatogena
ex micologic - rare colonii de candida
Eu luni ma duc din nou la medicul de familie dar as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra. Cam ce tratament mi-ar mai trebui si daca ar fi indicat sa fac si un examen pulmonar ceva pentru ca uneori simt o anumita presiune sau o durere usoara la nivelul toracelui si in spate.
Va multumesc mult!
4 comentarii
de la medicul de famlie ceri
1. BIlet la ORL.. sa vada faringele, laringele, nasul... care ar pute avea legatura cu problemele tale
2 UN bilet la Gastrologie.. un eventula reflux gastroesofagian.. si o alimentatie cu acru, acid, citrice.. duce la o faringita iritativa si la aceleasi simptome
3. Sa tii minte ca Antibioticele.. NU rezolva toate problemele din acesta lume.. si este nevoie de mult tratament local( inhalatii, gargara, tab de supt, spreiuri+ regim alimentar strict.. ca sa te vindeci !!!)
1. BIlet la ORL.. sa vada faringele, laringele, nasul... care ar pute avea legatura cu problemele tale
2 UN bilet la Gastrologie.. un eventula reflux gastroesofagian.. si o alimentatie cu acru, acid, citrice.. duce la o faringita iritativa si la aceleasi simptome
3. Sa tii minte ca Antibioticele.. NU rezolva toate problemele din acesta lume.. si este nevoie de mult tratament local( inhalatii, gargara, tab de supt, spreiuri+ regim alimentar strict.. ca sa te vindeci !!!)
Multumesc mult..voi face exact cum ati spus. Sincer eu nu suport antibioticele si le iau doar cand e absolut necesar.
Puteti sa-mi dati mai multe detalii. inhalatiile, gargara cum sa le fac..cu ce anume?.. ce tab de supt ati recomanda..spraiuri?
Multumesc!
Multumesc!
va rog sa ma sfatuiti in problema pe care o am.in iulie o sa am un an de cand ma doare gatul neintrerupt.simptomele sunt de durere sub manibula, arsura in gat, senzatie de uscaciune, saliva acida.acum o luna mi-au fost extirpate amigdalele dar inafara faptului ca am trecut destul de greu peste operatie nu s-a schimbat nimic.am facut tratamente nenumarate cu antibiotice timp de un an gen augmentin, prednison, zynat, ciprolen, chiar si flucovim am luat fara nici un rezultat.nu mai stiu unde sa merg.durerea permanenta ma oboseste.de cate ori am fost la control aveam gatul rosu.mi-au aparut si cateva capilare sparte vizibile in gat pe care nu le aveam pana acum. am facut ecografie tiroidiana, 3 exudate consecutiv negative, analize de sange care de fiecare data au fost in valori normale.sunt la capatul puterilor si desi incerc sa ma documentez in legatura cu problema mea ma simt depasita de situatie cred ca si medicul care m-a operat.daca cineva ma poate indruma sau ajuta il rog sa nu ezite.multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4stafilococ auriu-zona genitala
- 2Stafilococ auriu sau ciuperca?
- 2interpretare rezultate analize medicale
- 2stafilococ auriu
- 3sistem imunitar slabit
- 4stafilococ auriu
- 3HGB 9.6L g-dl Ce e de facut?
- 14analize medicale - sarcina - interpretare rezultate
- 5Infectie oculara cu stafilococ auriu
- 3Stafilococul auriu depistat la varsta de 9 ani
- 4Anticonceptionalul si analiza medicala
- 3Sa fie stafilococul auriu?
- 7diagnosticata cu stafilococul auriu (furunculoza) si mi s-a prescris un tratament cu zinnat 500mg
- 5Stafiloco, Candida.
- 5analize hematologie
- 4TAVANIC 500 mg Levofloxacina pt Stafilococul auriu
- 8Exudat faringian
- 0Analize de sange
- 8are vreo legatura stafilococu cu sinuzita?
- 3Analize periodice
Mai multe informații despre: stafilococul auriu analizele medicale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: