Stafilococ

02-09-2023
alyiii
Nu este medic/terapeut
alyiii
Buna ziua. In urma analizei de exsudat nazal al fetitei mele a reiesit ca are stafilococ auriu sensibil mssa. In aceeasi zi a facut si exsudatul faringian, examenul de coprocultura si cel coproparazitologic insa ele au iesit foarte bine nu are nimic. Singura problema este cel din nas, unde a iesit chestia aia ca sa o numesc asa. Problema este asa: ce este ala stafilococ auriu sensibil MSSA? Ce se poate intampla? Nu are simptome, se mai scobeste ea in nas dar nu are mucisori nu febra nimic. Poate pati ceva? E nevoie de tratament? La medicul ei de familie ajung abia luni sau marti, pana atunci as vrea sa ma linistesc eu sufleteste.
4 comentarii
0
02-09-2023, ora 19:25
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
E stafilococ rezistent la antibitoic. Am avut si eu asa.

Am primit tratament cu un spray cu care m-am dat in nas si in 5 zile a trecut.

In cazul meu nu a fost grav.
0
03-09-2023, ora 00:06
alyiii
Nu este medic/terapeut
alyiii
Eu din ce am citit pe net acesta nu ar fi cel rezistent la antibiotic. Cel rezistent este MRSA iar ce are fetita mea este MSSA... Acuma nu stiu ce sa spun, eu oricum luni voi repeta exsudatul nazal si de acolo cu rezultatul voi merge la pediatrul ei.
0
03-09-2023, ora 17:34
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
prin deductie, daca MRSA inseamna R=rezistent, inseamna ca MSSA inseamna S= sensibil la stafilococul auriu

astfel M = poate metil ceva
R = REZISTENT
S = SENSIBIL
iar SA = stafilococus aurelius
0
05-09-2023, ora 22:30
alyiii
Nu este medic/terapeut
alyiii
Eu asta am inteles. Ideea era daca pot aparea complicatii la copil. Pana maine seara cand mergem la medic. Cam cat de grav este. Ce este exact...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul