am cancer sau nu? rezultat histopatologic
Buna ziua, am primit urmatorul diagnostic: Tumora mucinoasa chistica ovariana cu diferentiere intestinala, cu grad redus de malignitate, asociat cu pseudomixon peritoneal si tubar drept. Comentariu: Anexa dreapta: Ovar drept cu aspect de tumora mucinoasa chistica, cu capsula rupta, cu epiteliu de tip mucinos, cu atipii citonucleare minime si profil imunohistochimic CTK7 negativ, CTK 20 pozitiv, CDX2 pozitiv, CEA pozitiva, cu un indice de poliferare KI 67 de 50-60%. Trompa dreapta cu prezenta de lacuri de mucina. Trompa stanga fara modificari patologice. Splina: Parenchim splenic cu structura pastrata, perisplenic sunt prezente mase abundente de mucina in care se identifica si epitelii glandulare de tip mucinos cu profil imunohistochimic identic cu cel descris in ovar. Epiplon: Sunt prezente abundente lacuri in care plutesc mici fragmente de epitelii grandulare de tip mucinos. Concluzii: Diferentierea de tip intestinal a epiteliului mucinos si profilul imunohistochimic(CTK 7 negativ, CTK 20 pozitiv. CDX2 2 pozitiv, CEA pozitiv) sugereaza cu mare probabilitate originea digestiva a leziunii. Endoscopie si colonoscopie fara leziuni. Mrkeri tumorali: CEA 1.71 ; CA 125 6, 43 ; CA 19-9 <3.
Intrebarea mea este: am cancer? sunt metastaze? Nu ma lamureste niciun medic. Multumesc frumos
Intrebarea mea este: am cancer? sunt metastaze? Nu ma lamureste niciun medic. Multumesc frumos
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tratament pt chist ovarian
- 4durere groaznica in parte de jos a abdomenului mai exact in zona ovarelor...
- 3chisturi ovariene
- 5nu trebuia sa iau anticonceptionale?
- 6Chisturi pe ambele ovare
- 3chist de 5, 5 pe ovarul drept
- 4As dori sa schimb karissa cu yasmin.Pot sa incep sa iau yasmin din a 8-a zi?
- 0chist ovarian
- 4Cerazette
- 15despre sarcina
- 1sarcina molara si chist ovarian
- 1operata de chist ovarian
- 0Rigevidon 4 pastile pe zi
- 0Caut o lamurire
- 0Hiperplazie epiteliala atipica
- 0Chist ovar/ocar micropolichistic/ca125
- 0Chist dermoid.
- 0Chist parapielic
- 0Suspect endometrioza