Sufar de astm bronsic de mai bine de 5 ani, am si rinita alergica. Acum am polipoza nazala

25-08-2010
ioanaalexandru
Nu este medic/terapeut
ioanaalexandru
Sufar de astm bronsic de mai bine de 5 ani, am si rinita alergica iar in urma unui control la ORL mi sa spus ca am polipoza nazala.Nara stanga mi foarte infundata iar polipul mi foarte mare il simt cu mana.Problema este ca am nascut de 6 saptamani si alaptez.Se poate sa mai astept pana alaptez sau trebuie operat acum?La ce complicatii se poate ajunge?Cunoasteti un doctor la care m-as putea opera?
5 comentarii
0
25-08-2010, ora 14:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ORl. sp. Municipal.. la clinica Prof. Cozgarea
0
10-08-2011, ora 15:03
costelobreja
Nu este medic/terapeut
costelobreja
buna ziua, in urma cu 10 ani am fost diagnosticat cu rinita cronica, nu am dat mare importanta si am folosit de atunci picaturi nazale anume rinofug, uneori bixtonim, in urma cu 2 saptamani mi s-a infundat nara stanga si ptr ca mai multi medici la care am incercat sa merg erau in vacanta am considerat ca e mai bine sa iau antibiotic(augmentin 1g) timpt de 8 zile, intre timp am fost si la orl si am fost diagnosticat cu polipoza nazala stanga... ptr care mi s-a prescris MEDROL de 32 mg ptr 9 zile, apoi sa fac radiografie faciala si daca este cazul dupa tratamentul de medrol se va apela la cauterizare.
dilema mea este acest medicament MEDROL - am citit prospectul si sincer imi este teama sa il iau (am citit pe f multe forumuri ca mai mult rau face decat bine), totodata am vorbit cu medicul ce mi l-a prescris si ma asigura ca nu este nicio problema, insa nu sunt convins, va rog sa-mi spuneti daca iau doar 9 zile cat de grav este ?
exista o alta alternativa ?alt medicament mai putin nociv ? multumesc
0
10-08-2011, ora 15:58
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mai putin nociv va puteti tratata daca intelegeti cateva lucruri
1. Polipoza este pe fond alergic
2 alergenii se cumuleaza si din exterior ( spreiuri, detergenti..s.a) dar si din interior ( condimente de magazin.mezeluri, coloranti artificiali din sucuri si produse.. Euri..s.a
3 trebuie sa schimbati radical modul de gandire si de alimentatie.. sa faceti cure de durata pentru dezintoxicarea ficatului si a intestinelor.. si asa o sa putei controla fonul alergic mai usor
IN rest tratamentul clasic este corect !
0
10-08-2011, ora 18:02
costelobreja
Nu este medic/terapeut
costelobreja
ok, multumesc ptr raspuns, am facut testul ptr alergii si stiu la ce sunt alergic(artemisia vulgaris, ambrosia elatior majoritatea POLEN), intrebarea mea este urmatoarea...
chiar este necesar sa iau medrol-ul inainte de a cauteriza acei polipi ? pentru ca dupa multe documentari se pare ca te deformezi, da stari de greala, poate provoca dureri musculare si cel mai important este faptul ca scade imunitatea, iar eu nu am mai facut analize de f mult timp si nu stiu cat de rau imi va afecta sanatatea. nu de mult timp mi-au aparut si niste bubite care ma mananca si care dispar numai cand folosesc advantan, de aceea tind sa cred ca imunitatea mea nu e ok, as vrea sa stiu daca e mai bine sa fac niste analize inainte de a lua medrol(analize voi face cu siguranta insa nu in acest moment ptr ca voi pleca ptr ceva timp din tara).
am uitat sa specific la mesajul anterior faptul ca d-na doctor s-a oferit sa-mi taie din omulet ptr ca este prea lung si de multe ori intru in panica pentru ca il simt 'inflamat' si-mi da senzatie de voma, mai ales ca nasul imi este mai mult infundat si respir mai mult pe gura. va multumesc si ma scuzati ptr insistenta
0
10-08-2011, ora 21:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa intervin si sa anulez tratamentul unui medic care a vazut nasul si stie despre ce este vorba.
DA lueta trebuie sa o scurtati.
apropo de siguranta Dvs.. ca stiti la ce sunteti alergic ( la ce ajuta? ati avut parte de un tratament mai specific ?)
pot sa va garantez ca anul viitor paleta substantelor la care o sa fiti alergic o sa fie mult mai mare daca nu tineti cont de ce am scris in 1 mesaj !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.