Astm bronșic nediagnosticat oficial?
Bună seara!
De câțiva ani am observat că la contactul cu anumiți alergeni (praf de casă, praf de cereale) încep să am simptome alergice: strănut, tuse, lăcrimare excesivă. Începând cu 2 ani în urmă, am observat că simptomele de rinită alergică apar și la alți agenți( polenul anumitor plante, puf de mesteacăn). Tot de aproximativ 2-3 ani, odată la 2 luni, mai des noaptea, am astfel de episoade: brusc, am o senzație de apăsare toracică, o jenă în gât și o ușoară senzație de sufocare. După circa 10 minute, simptomele încep să se remită de la sine și mini-criza se termină prin tuse (productivă). Mie asta îmi sună a astm bronșic. Ce e mai grav e că în ultimele luni aceste episoade încep să devină din ce în ce mai dese: ba la o lună, ba la două săptămâni. Voi încerca să ajung cât se poate de rapid la un medic pneumolog, dar având în vedere situația în care ne aflăm, nu știu cât de curând voi reuși. Ce medicamente aș putea folosi până atunci? Mulțumesc.
De câțiva ani am observat că la contactul cu anumiți alergeni (praf de casă, praf de cereale) încep să am simptome alergice: strănut, tuse, lăcrimare excesivă. Începând cu 2 ani în urmă, am observat că simptomele de rinită alergică apar și la alți agenți( polenul anumitor plante, puf de mesteacăn). Tot de aproximativ 2-3 ani, odată la 2 luni, mai des noaptea, am astfel de episoade: brusc, am o senzație de apăsare toracică, o jenă în gât și o ușoară senzație de sufocare. După circa 10 minute, simptomele încep să se remită de la sine și mini-criza se termină prin tuse (productivă). Mie asta îmi sună a astm bronșic. Ce e mai grav e că în ultimele luni aceste episoade încep să devină din ce în ce mai dese: ba la o lună, ba la două săptămâni. Voi încerca să ajung cât se poate de rapid la un medic pneumolog, dar având în vedere situația în care ne aflăm, nu știu cât de curând voi reuși. Ce medicamente aș putea folosi până atunci? Mulțumesc.
1 comentarii
Bună ziua! Ar fi indicat să mergeți la un alergolog, ei se ocupă și de astm bronșic, plus că vă pot testa la mai mulți alergeni să vedeți mai țintit la ce sunteți alergică. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Rinita alergica...?
- 88Nas infundat. Micsorare cornete cu radiofrecventa?
- 10dureri de cap si rinita alergica?
- 3rinita alergica sau atrofica?
- 6Am 19 ani si niste dureri de cap groaznice mai ales dimineata la frunte
- 9Rinita alergica perena-Nas infundat
- 1Recomandare tratament natural rinita alergica
- 0rinita alergica la copil de 6 ani
- 2Clarinase-rinita alergica
- 7nu pot respira si nu ma ajuta medicamentele prescrise de doctor. help
- 3Rinita cronica hipertrofica alergica
- 7rinita alergica copil
- 1Rinita alergica de 2 ani, sunt alergica la planta ambrozia
- 1Rinita alergica vechime 5 ani
- 0Rinita alergica insotita de amigdalita si oboseala
- 4Curgere excesiva nas - Alergie
- 2Intrebare - Ma doare urechea foarte tare
- 1Alergie. Ce a-și putea sa iau pentru ca alăptez?
- 2Rinita alergica
Mai multe informații despre: Rinita alergica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: