Astm bronșic nediagnosticat oficial?

07-06-2020
andreiboca
Nu este medic/terapeut
andreiboca
Bună seara!
De câțiva ani am observat că la contactul cu anumiți alergeni (praf de casă, praf de cereale) încep să am simptome alergice: strănut, tuse, lăcrimare excesivă. Începând cu 2 ani în urmă, am observat că simptomele de rinită alergică apar și la alți agenți( polenul anumitor plante, puf de mesteacăn). Tot de aproximativ 2-3 ani, odată la 2 luni, mai des noaptea, am astfel de episoade: brusc, am o senzație de apăsare toracică, o jenă în gât și o ușoară senzație de sufocare. După circa 10 minute, simptomele încep să se remită de la sine și mini-criza se termină prin tuse (productivă). Mie asta îmi sună a astm bronșic. Ce e mai grav e că în ultimele luni aceste episoade încep să devină din ce în ce mai dese: ba la o lună, ba la două săptămâni. Voi încerca să ajung cât se poate de rapid la un medic pneumolog, dar având în vedere situația în care ne aflăm, nu știu cât de curând voi reuși. Ce medicamente aș putea folosi până atunci? Mulțumesc.
1 comentarii
0
10-06-2020, ora 13:52
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Ar fi indicat să mergeți la un alergolog, ei se ocupă și de astm bronșic, plus că vă pot testa la mai mulți alergeni să vedeți mai țintit la ce sunteți alergică. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Produsele chimice din praful de acasă prezic apariția astmului și alergiilor la copii
  • Persoanele născute toamna sau iarna au risc mai mare de astmul și rinită alergică (studiu finlandez)
  •