ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Alcool si anticoncepționale

11-07-2024
MC27
Nu este medic/terapeut
MC27
Buna ziua. Iau anticoncepționale de 8 luni, insa nu le iau mereu la aceiasi ora(uneori interzii 1-2 ore maxim) Acestea au o concentratie de 0, 02 mg/0, 1mg. Ele se numesc Maexeni20 (sunt de la o firma nemteasca) Intrebarea mea este: am luat pastile iar apoi am consumat alcool. Menționez ca am avut contact sexual a doua zi cu ejaculare..Poate influența alcoolul eficiență pastilelor ?Sunt sanse in situatia asta sa raman însărcinată?
1 comentarii
0
12-07-2024, ora 12:00
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Consumul ocazional de alcool nu afectează în mod direct eficacitatea pilulelor anticoncepționale, cum ar fi Maexeni 20 pe care le utilizați. Cu toate acestea, alcoolul poate crește riscul de a uita să luați o pilulă la timp sau chiar să omiteți una, dacă consumul este excesiv. Din descrierea dvs., înțeleg că ați luat pilula cu o variație de 1-2 ore față de ora obișnuită, ceea ce este în general acceptabil pentru majoritatea pilulelor anticoncepționale combinate (care conțin estrogen și progestogen), cum este și Maexeni 20.

Cât despre riscul de sarcină, atâta timp cât luați pilula zilnic și nu omiteti nicio pastilă complet, eficacitatea acesteia este menținută. Variațiile mici de oră (1-2 ore diferență) nu ar trebui să diminueze protecția oferită de pilulă.

Este important să continuați să luați pilula la aproximativ aceeași oră în fiecare zi pentru a menține nivelurile constante ale medicamentului în sânge, ceea ce ajută la maximizarea eficacității acesteia. Dacă aveți îngrijorări specifice legate de situații în care ați putea să omiteți pilula sau dacă aveți alte întrebări despre contracepția pe care o folosiți, vă recomand să discutați direct cu un medic sau un farmacist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul