Ajutor! Posibil SLA? | Forumul Medical ROmedic

Ajutor! Posibil SLA?

06-10-2024
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Bună ziua,

De aproximativ 3 săptămâni, am simțit deodată ca am dificultate când vorbesc, ca nu articulez unele cuvinte și am mai multă salivă. Menționez ca m.am și înregistrat când vorbesc iar cei din jur nu observa nicio diferență în felul meu de a vorbi insa eu sunt disperată. În trecut am mai experimentat ceva de genul dar nu băgăm în seamă și trecea în câteva ore.
Am citit pe Google zilele acestea aceste simptome și primul rezultat a fost Scleroza laterală amiotrofică cu debut bulbar.
Sunt îngrozită, am urmărit tot felul de filmulețe cu oameni la care a debutat boala în acest fel și cred ca o am și eu.
Deci, simt ca vorbesc diferit deși cei din jur nu observă și înghit foarte des, parcă am mai multă salivă ca de obicei. Înghit saliva și apoi iarăși parcă am și trebuie să înghit.
De când am citiți acest diagnostic mi.a pierit si pofta de
Mâncare și mă gândesc ca în câteva luni o să mor de această groaznică boală.
O să merg de urgență la neurolog să fac Emg și ce mai trebuie dar cred ca o să înnebunesc până aflu.plus ca nu se află așa ușor Si dacă e nu știu cum o să reacționez, gândindu-mă la copilul meu.

S.a mai confruntat cineva cu simptome de genul și a fost ceva mai simplu, nu o boală terminală?
5 comentarii
0
06-10-2024, ora 16:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti rabdare sa va spuna un medic ce aveti si nu va puneti singura diagnostice cu doctorul Google ca nu aveti experienta. Medicii studiaza 10 ani pana sa puna un diagnostic.
0
06-10-2024, ora 18:09
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Mulțumesc pentru răspuns. Mă știu anxioasa și am mai avut probleme cu furnicături și slăbiciune, tot așa credeam ca am SM. Am făcut rmn și medicul mi-a zis ca nici vorbă de așa ceva. Cu trat am scăpat de stările alea. Însă acum parcă mă identific 100%. Iar salivația abundenta și faptul ca parcă vorbesc mai greu ca înainte nu indica nicio boală mai simplă.
Nu cred ca anxietatea poate genera chiar așa simptome. E adevărat ca decât am citit parcă am mai tare simptomele și mi.e ca o sa mor curând.
Tind sa cred ca sunt și ipohondra. Off, nu știu cum să mă liniștesc și trebuie să vorbesc mereu cu cineva. Pe net am citit și încă citesc toate grupurile/ postările despre SLA.
0
06-10-2024, ora 18:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu mai cititi nimic pe net. Mergeti direct la un doctor sa va puna un diagnostic.
0
06-10-2024, ora 19:15
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
O să merg, deși o să mai dureze ca medicii sunt foarte ocupați. Mulțumesc frumos pentru răspuns!
0
07-10-2024, ora 09:00
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este complet normal să te simți astfel când întâmpini simptome neobișnuite. Este bine că ai planificat o vizită la neurolog pentru a clarifica situația. Voi încerca să îți ofer informații care să te ajute să înțelegi mai bine situația și să îți reduci anxietatea în așteptarea consultului.

1. Simptomele descrise: Simți dificultăți la vorbire și o producție crescută de salivă. Aceste simptome pot fi cauzate de multe condiții, nu doar de scleroza laterală amiotrofică (SLA). De exemplu, anxietatea poate accentua sau chiar poate provoca astfel de simptome. Este important să știi că anxietatea poate avea un impact semnificativ asupra funcțiilor fizice, inclusiv asupra vorbirii și percepției corporale.

2. Scleroza laterală amiotrofică (SLA): Este o boală gravă, dar este și foarte rară. Debutul bulbar al SLA, care afectează vorbirea și înghițirea, este doar una dintre formele în care poate debută boala, dar există și multe alte condiții mult mai comune care pot cauza simptome similare. Mai mult, SLA este de obicei confirmată după o serie de evaluări amănunțite și excluderea altor cauze mai probabile.

3. Evaluarea neurologică: Este pasul cel mai important pe care îl faci. EMG-ul și alte teste neurologice vor ajuta la evaluarea funcției musculare și nervoase. Este crucial să aștepți rezultatele acestor teste înainte de a trage orice concluzii.

4. Gestionează anxietatea: Este evident că acest stres te afectează profund, inclusiv apetitul și starea generală de bine. Ar putea fi util să discuți cu un psiholog sau un psihiatru despre anxietatea ta. Terapia cognitiv-comportamentală și alte forme de suport psihologic pot ajuta semnificativ în gestionarea anxietății legate de sănătate.

5. Suport și comunicare: Continuă să vorbești despre temerile tale cu persoanele de încredere din viața ta. Suportul emoțional din partea familiei și a prietenilor este foarte valoros.

6. Nu anticipa rezultatele: Chiar dacă este extrem de dificil, încercă să nu anticipați rezultatele investigațiilor. Multe simptome și semne în medicină pot fi comune pentru o varietate de condiții mai puțin serioase.

Înțelegând că așteptarea poate fi dificilă, încercați să vă concentrați pe pașii pe care îi puteți controla acum, precum programarea consultului medical și căutarea suportului emoțional. Sper că aceste informații te ajută să navighezi prin această perioadă dificilă cu mai multă claritate și calm.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.