Ajutati-ma: Probleme digestive - Arsuri gastrice

01-10-2021
Parpala
Nu este medic/terapeut
Parpala
Ma numesc Bogdan am 40 de ani si in ultimii ani am inceput si eu sa am probleme cu refluxul gastric si arsurile. Cateodata aceste simtome sunt influentate de anumite alimente si in absenta medicamentelor. Nu mai pot lua medicamente la infinit cand le iau e totul bine cand le opresc incepe distractia. Iau un controloc dimineata inainte de masa cu o jumate de ora si o famotidina seara la culcare. Alte simtome care le mai am cateodata intepaturi in stomac, intepaturi in piept, piele uscata am avut mancarimi de piele, stari de sufocare cateodata seara la culcare, am o urina foarte spumoasa, urinez des. Am facut analize urinare urocultura nu a iesit nicio infectie. Mi-a iesit la naalize ca am 5 mg corpi cetonici. Am o fiere usor puturoasa scaunele cateodata sunt foarte galbene alteori sunt normale cateodata cand mananc anumite alimente ma deranjez la stomac (scaune diareice).
Nu stiu ce sa mai fac am arsuri in gat si pe esofag stari de tuse esofagiana. Imi e teama sa fac endoscopia digestiva nu am facut niciodata.
Ce alte investigatii pot face ? pentru a depista ce am.
4 comentarii
0
01-10-2021, ora 01:06
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Buna ziua. Pentru simptomele pe care dvs le descrieti, cea mai buna investigatie pentru a transa diagnosticul este o endoscopei digestiva superioara (gastroscopie). Va inteleg teama dar sunt numeroase clinici / spitale unde aceasta procedura se poate face cu sedare astfel incat discomfortul resimtit de dvs va fi minim. Ca si riscuri sunt foarte reduse iar beneficiile posibile depasesc cu mult riscurile.
0
01-10-2021, ora 20:13
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Si eu am avut asa ceva si uite ce am facut. Nu mai maninc ciorbe, acestea din cauza legumelor fermenta f f tare, mai ales daca o pastram la frigider 2-3 zile si o reincalzeam, nu mai minca fructe si legume o perioada, nu mai minca dulciuri de nici un fel, la mine cartofii fermenteaza f tare. Maninci mai mult brinza, carne fripta, orez, mincre pregatita musaca, sarmale, pui si orice mincare groasa, repet fara ciorbe. Trebue luat carbune medicinal de 3 -4 ori pe zi dupa masa si cam atit, incearca si ai sa vezi ce bine o sa-ti fie.
0
02-10-2021, ora 00:28
Parpala
Nu este medic/terapeut
Parpala
Multumesc pentru sfaturi. Nu stiu ce sa fac ca am o fiere puturoasa cateodata ma inteapa am scaune galbene durere de cap pe partea stanga si pentru fiere trebuie evitate si grasimile. Cam greu cu regimul ca mie imi place telemeaua proaspata cascavalul dar astea sunt cam grase. O sa incerc si varianta asta, am observat ca incepe sa ma intepe si stomacul. Am facut test heliobacter din scaun nu a iesit nimic, am facut test respirator nu a iesit nimic. Mai am sa fac si niste analize. Cred ca totul este de la fiere. E adevarat trebuie tinut un regim strict, dar este cam greu cand altii mananca si bea in fata ta chestii care iti fac rau.
0
14-10-2021, ora 21:15
adriananencu
Nu este medic/terapeut
adriananencu
Buna! Si eu am tot 40 de ani, si din luna Mai a acestui an ma confrunt fix cu toate aceste stari pe care le-ai enumerat si tu: reflux esofagian, daca nu iau controloc sau alte tablete gastrorezistente, Scaune diareice cateodata, scaune galbene, ma inteapa in diferite parti ale stomacului si abdomenului, parca mai des in partea dreapta laterala si sub coaste, si nu mai stiu ce sa mai incerc si ce sa mai fac.
Eu spre deosebire de tine, mi-am facut sigastroscopie si mi s-a pus diagnosticul de reflux gastroesofagian, hernie hiatala si gastrita, prezenta helycobacter pilori.
Am urmat schema de tratament prescrisa, care a presupus si 2 antibiotice si controloc si inca vre-o alte 2 medicamente, dar eu tot la fel de prost ma simt. La analizele efectuate la o luna de la terminarea tratamentului cu antibiotic, testul de Helicobacter era negativ. Cu toate acestea eu tot rau ma simt.
Vreau luna viitoare sa fac si colonoscopia, sa elimin alte posibile cauze, pentru ca deja am ajuns la disperare.
Daca ai aflat ceva intre timp sau ai gasit vre-un tratament care functioneaza, te rog sa ma anunti si pe mine.
Sanatate Multa tuturor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici