Gastrita si boala de reflux gastroesofagian sunt aceeasi boala?
Buna ziua, am niste arsuri la stomac, durere de stomac in partea din sus a stomacului, uneori senzatia ca vine mancarea inapoi, dar asta mai rar. Am senzatia uneori ca nu pot inghitii mancarea cum trebuie sau ca raman mici bucatatele un gat.
Am fost diagnostigata cu gastrita insa vreau sa stiu daca gastrita si boala de reflux gastroesofagian sunt aceeasi boala sau sunt 2 diagnostice diferite? Multumesc!
Am fost diagnostigata cu gastrita insa vreau sa stiu daca gastrita si boala de reflux gastroesofagian sunt aceeasi boala sau sunt 2 diagnostice diferite? Multumesc!
4 comentarii
Sunt boli diferite, dar uneori se pot asocia.
Boala de reflux gastroesofagian se caracterizeaza prin pirozis (adica senzatie de arsuri pe piept sau aciditate) si regurgitare. Este o afectiune a esofagului si a legaturii dintre stomac si esofag.
Gastrita este inflamatia mucoasei stomacului. Clinic se manifesta de obicei prin dureri epigastrice, greturi, varsaturi.
Boala de reflux gastroesofagian se caracterizeaza prin pirozis (adica senzatie de arsuri pe piept sau aciditate) si regurgitare. Este o afectiune a esofagului si a legaturii dintre stomac si esofag.
Gastrita este inflamatia mucoasei stomacului. Clinic se manifesta de obicei prin dureri epigastrice, greturi, varsaturi.
Ambele sunt date de hiperaciditate, iar regimul si tratamentul sunt identice.
Buna seara d Doctor ! Ma confrunt cu durere partea dreapta, senzația ca ceva se oprește in piept, ramane in piept, nod in gat, bolboroseli burta, gaze..mi s a spus ca e premenopauza..plus dureri de cap, tinitus..tuse seaca..noaptea in special
Buna ziua.in luna octombrie am facut o endoscopie deoarece eram balonata aveam gaze multe si uneori voma, in care diagnosticul a fost gastrita eroziva.am urmat un tratament cu esomeprazol, motilium si gerdoff timp de o luna plus am tinut regim 2 luni.nu am mai avut nimic pana acum 3 saptamani cand starile au revenit mult mai puternice.acum am si dureri bolboroseli lipsa poftei de mancare greata si uneori varsaturi.am fost din nou la gastroenterolog mi sa da gastrofait nexium famotidina si debridat cam 3 saptamani.mai am vro 5 zile si termin si tratamentul iar simtomele sau ameliorat dar nu a trecut de tot durerile si greata.am 3 4 zile fara nici un simtom apoi 3 zile iar dureri.regimul il tin ff strict.din piure pilaf peste la gratar slab carne la gratar sau fiarta si compot nu ies.am refacut endoscopia in care dr a spus ca stomacul e mult mai bine fata de randul trecut, dar cu toate astea eu am dureri si sunt mai rau ca in octombrie.testul hp pylori este negativ si prima oara si a doua oara.dc nu se calmeaza durerile si cand se vindeca, sau se vindeca vrodata?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Reflux gastroesofagian, am o sacosa de medicamente si mi-e frica sa le iau
- 5Gastrita de reflux biliar
- 10boala celiaca!
- 5Gastrita, dureri stern, helicobacter
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 2Simptome gastrita
- 31Gastrita difuza care nu se vindeca
- 2Reflux Gastro-Esofagian
- 1Gastrita cu helicobacter
- 1Marijuanna +Boala de reflux gastroesofagian cu esofagita grad A
- 1Medicamentatie antiacida si culoare scaun
- 1amețeli
- 8Pangastrita eritematoasa de 10 luni, se vindeca?
- 2Nod in gat si usoara intepatura in ureche
- 0Alimentație reflux gastroesofagian. As vrea niste exemple concrete de retete.
- 2Pulsatii burta zilnice
- 0Reflux, arsura puternica gat, esofag
- 1Infectie? ureche sinus dinti
- 2Reflux gastro esofagian cu tuse
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian gastrita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: