Ajutați mă ! După fiecare contact sexual ma ustura
După fiecare contact sexual am aceeași problemă.Începe sa mă usture sa am senzația de a urina deși nu pot face. Și când fac..fac puțin și mă opresc. Am și o pulsație și o durere în permanență. Durere se diminuază dacă stau în pat întinsă și îmi pun ovul cicatridina. Am fost la urolog totul e ok. La ginecolog la fel totul bine. Urologul mi a recomandat ovule Halova, Gleitgelen și Floràl 'aise. Înainte nu aveam problema asta și făceam des acum o data pe săptămână sau la doua și cu probleme. Nu știu ce sa mai fac.
1 comentarii
Simptomele pe care le descrieți sugerează o problemă legată de iritație, inflamație sau sensibilitate a tractului urinar sau a zonei vaginale care apare după contact sexual. Dacă atât consultațiile urologice, cât și cele ginecologice nu au identificat o problemă evidentă, există câteva ipoteze care ar putea explica situația și opțiuni pentru a ameliora simptomele:
1. Cistita postcoitală
Aceasta este o cauză frecventă a simptomelor descrise și este determinată de migrarea bacteriilor din zona vaginală sau anală în uretră în timpul actului sexual. Chiar dacă analizele sunt normale, aceasta poate apărea ocazional.
Ce puteți face:
- Urinați înainte și imediat după contactul sexual, pentru a reduce riscul ca bacteriile să ajungă în vezică.
- Asigurați-vă că utilizați lubrifianți adecvați (cum ar fi Gleitgelen) pentru a evita iritația.
- Luați în considerare utilizarea unei doze mici de antibiotic profilactic (la recomandarea medicului) după contact sexual, dacă problema persistă.
2. Dezechilibru al florei vaginale
Flora vaginală poate fi afectată de factori precum contactul sexual, igiena intimă excesivă sau utilizarea de produse care irită mucoasa. Un dezechilibru al florei vaginale poate crește riscul de iritație și inflamație.
Recomandări:
- Continuați tratamentul cu ovule probiotice (de exemplu, Floràl 'aise) pentru a restabili flora vaginală.
- Evitați utilizarea săpunurilor parfumate sau a produselor agresive pentru igiena intimă.
- Folosiți lenjerie din bumbac și evitați hainele strâmte.
- Consumați alimente care susțin sănătatea florei intestinale și vaginale, cum ar fi iaurturile probiotice.
3. Uscăciune vaginală sau iritație locală
Uscăciunea sau o sensibilitate crescută a mucoasei vaginale poate duce la disconfort și inflamație după contact sexual.
Ce puteți face:
- Folosiți lubrifianți adecvați pe bază de apă sau silicon (cum ar fi Gleitgelen) în timpul actului sexual.
- Dacă suspectați o uscăciune mai severă, discutați cu medicul despre utilizarea unor ovule hidratante, cum ar fi Cicatridina (pe care deja le utilizați) sau alte produse similare.
4. Hipersensibilitate locală sau iritație de contact
Uneori, iritația poate fi cauzată de alergii sau sensibilități la latex (din prezervative) sau la anumite substanțe din lubrifianți sau geluri.
Soluții:
- Dacă folosiți prezervative, încercați variante fără latex.
- Alegeți lubrifianți fără parfumuri, parabeni sau alte substanțe chimice potențial iritante.
5. Factori psihologici sau tensiune musculară
Tensiunea musculară crescută în zona pelvină, cauzată de stres sau anxietate legată de actul sexual, poate contribui la disconfort.
Recomandări:
- Exersați tehnici de relaxare musculară sau yoga.
- Luați în considerare ședințe de fizioterapie pentru disfuncții pelviene, care pot ajuta la detensionarea mușchilor implicați.
6. Explorări suplimentare
Dacă simptomele persistă și vă afectează semnificativ calitatea vieții:
- Cultură de urină după contact sexual: Pentru a identifica o eventuală infecție urinară subtilă.
- Examen pentru uretrită sau vaginită nespecifică: Medicul ar putea investiga mai atent simptomele.
- Ecografie transvaginală sau pelviană: Pentru a exclude orice probleme ascunse la nivel pelvian.
Ce să discutați cu medicul:
- Posibilitatea unui tratament profilactic pentru prevenirea simptomelor după actul sexual.
- Eventualitatea unei colaborări între urolog și ginecolog pentru o abordare integrată.
- Alte analize specifice, dacă simptomele persistă.
Concluzie
Problema dumneavoastră este comună și deseori poate fi gestionată eficient prin ajustări ale stilului de viață, utilizarea corectă a produselor recomandate de medic și, uneori, prin profilaxie cu antibiotice sau probiotice. Dacă simptomele continuă să fie deranjante, reveniți la medic pentru o reevaluare.
1. Cistita postcoitală
Aceasta este o cauză frecventă a simptomelor descrise și este determinată de migrarea bacteriilor din zona vaginală sau anală în uretră în timpul actului sexual. Chiar dacă analizele sunt normale, aceasta poate apărea ocazional.
Ce puteți face:
- Urinați înainte și imediat după contactul sexual, pentru a reduce riscul ca bacteriile să ajungă în vezică.
- Asigurați-vă că utilizați lubrifianți adecvați (cum ar fi Gleitgelen) pentru a evita iritația.
- Luați în considerare utilizarea unei doze mici de antibiotic profilactic (la recomandarea medicului) după contact sexual, dacă problema persistă.
2. Dezechilibru al florei vaginale
Flora vaginală poate fi afectată de factori precum contactul sexual, igiena intimă excesivă sau utilizarea de produse care irită mucoasa. Un dezechilibru al florei vaginale poate crește riscul de iritație și inflamație.
Recomandări:
- Continuați tratamentul cu ovule probiotice (de exemplu, Floràl 'aise) pentru a restabili flora vaginală.
- Evitați utilizarea săpunurilor parfumate sau a produselor agresive pentru igiena intimă.
- Folosiți lenjerie din bumbac și evitați hainele strâmte.
- Consumați alimente care susțin sănătatea florei intestinale și vaginale, cum ar fi iaurturile probiotice.
3. Uscăciune vaginală sau iritație locală
Uscăciunea sau o sensibilitate crescută a mucoasei vaginale poate duce la disconfort și inflamație după contact sexual.
Ce puteți face:
- Folosiți lubrifianți adecvați pe bază de apă sau silicon (cum ar fi Gleitgelen) în timpul actului sexual.
- Dacă suspectați o uscăciune mai severă, discutați cu medicul despre utilizarea unor ovule hidratante, cum ar fi Cicatridina (pe care deja le utilizați) sau alte produse similare.
4. Hipersensibilitate locală sau iritație de contact
Uneori, iritația poate fi cauzată de alergii sau sensibilități la latex (din prezervative) sau la anumite substanțe din lubrifianți sau geluri.
Soluții:
- Dacă folosiți prezervative, încercați variante fără latex.
- Alegeți lubrifianți fără parfumuri, parabeni sau alte substanțe chimice potențial iritante.
5. Factori psihologici sau tensiune musculară
Tensiunea musculară crescută în zona pelvină, cauzată de stres sau anxietate legată de actul sexual, poate contribui la disconfort.
Recomandări:
- Exersați tehnici de relaxare musculară sau yoga.
- Luați în considerare ședințe de fizioterapie pentru disfuncții pelviene, care pot ajuta la detensionarea mușchilor implicați.
6. Explorări suplimentare
Dacă simptomele persistă și vă afectează semnificativ calitatea vieții:
- Cultură de urină după contact sexual: Pentru a identifica o eventuală infecție urinară subtilă.
- Examen pentru uretrită sau vaginită nespecifică: Medicul ar putea investiga mai atent simptomele.
- Ecografie transvaginală sau pelviană: Pentru a exclude orice probleme ascunse la nivel pelvian.
Ce să discutați cu medicul:
- Posibilitatea unui tratament profilactic pentru prevenirea simptomelor după actul sexual.
- Eventualitatea unei colaborări între urolog și ginecolog pentru o abordare integrată.
- Alte analize specifice, dacă simptomele persistă.
Concluzie
Problema dumneavoastră este comună și deseori poate fi gestionată eficient prin ajustări ale stilului de viață, utilizarea corectă a produselor recomandate de medic și, uneori, prin profilaxie cu antibiotice sau probiotice. Dacă simptomele continuă să fie deranjante, reveniți la medic pentru o reevaluare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4am o usturime insuportabila
- 3de cateva zile am niste mancarimi si niste usturimi in zona genitala
- 3am nevoie de un raspuns: senzatie de durere in timpul sexului
- 3durere genitala care nu trece
- 0Usturimi vaginale dupa ce am urinat
- 6usturimi vulva de cateva luni
- 3ajutor. de cate ori am contact cu sotul meu apar mereu ustrurimi la mine
- 6foarte uscata in zona genitala, umflat, rosu, ma mananca, ma ustura si ma jeneaza cand merg
- 0usturimi vaginale
- 2usturimi vaginale
- 1Usturime in timpul contactului sexual! Help!!!
- 0Usturime la contact
- 2Am dureri in timpul actului sexual si nu stiu de ce!
- 0Interpretare analize secretii vaginale
- 1Usturimi in zona anala
- 0Usturime in zona intima
- 0Candidoza sau altceva?
- 8Usturimi jos
- 4Vaginita sau vaginoza de care nu scap!
Mai multe informații despre: usturimea in zona genitala