agitaţie provocată de incapacitatea de a-mi aminti ceva

Bună ziua, am o comportare nefirească (agitaţie, sufocare, spaimă )atunci când nu-mi amintesc ceva.De exemplu, am un flash care îmi aduce în atenţie o imagine neclară din ceea ce am visat peste noapte (visez foarte mult).Dacă nu reuşesc să-mi amintesc ce am visat, am simptomele de mai sus.Acelaşi comportament îl am când nu-mi amintesc un nume sau persoana a cărei faţă îmi vine în minte; de asemenea, când am o schimbare fiziologică pe care nu o pot controla pe moment ( mi se înfundă nasul, îmi ţiuie o ureche, mi se lipeşte ceva de cerul gurii, mi se zbate un ochi, etc)
Toate astea, dar şi întunericul, aglomeraţia, zgomotele repetabile (chiar dacă nu sunt puternice ) îmi creează acelaşi discomfort sever.
Aceste probleme au revenit după 1 an şi 3 luni de tratament pentru tulburare mixtă de anxietate şi depresie, fiind acum în tratament de întreţinere.
Mi-e tare teamă de astfel de momente, nu ies din casă pentru a nu vedea feţe cunoscute care să declanşeze încercare de a-mi aminti detalii despre aceasta. (menţionez că niciodată nu m-a caracterizat curiozitatea vizavi de oameni). Mulţumesc pentru timpul acordat.
Toate astea, dar şi întunericul, aglomeraţia, zgomotele repetabile (chiar dacă nu sunt puternice ) îmi creează acelaşi discomfort sever.
Aceste probleme au revenit după 1 an şi 3 luni de tratament pentru tulburare mixtă de anxietate şi depresie, fiind acum în tratament de întreţinere.
Mi-e tare teamă de astfel de momente, nu ies din casă pentru a nu vedea feţe cunoscute care să declanşeze încercare de a-mi aminti detalii despre aceasta. (menţionez că niciodată nu m-a caracterizat curiozitatea vizavi de oameni). Mulţumesc pentru timpul acordat.
10 comentarii

Multumim si noi ca ne-ati expus problema dumneavoastra !
(mentionez ca pe mine ma caracterizeaza curiozitatea fata de oameni :)
(mentionez ca pe mine ma caracterizeaza curiozitatea fata de oameni :)

Intenţia mea era nu numai de a expune problema, dar şi de a afla eventual o a doua opinie cu privire la diagnostic şi/sau experienţa celor ce s-au confruntat sau încă sunt terorizaţi de simptome asemănătoare. Poate par egoistă (de fapt nu doresc nimănui asemenea trăiri), dar m-aş simţi mai bine să aflu că nu sunt o ciudăţenie. Numai bine vă doresc.

Tratamentul cu medicamente va face bine dar nu este suficient. Aveti nevoie sa intrati si intr-un proces tetapeutic pentru a va restructura gandirile si comportamentele. Veti invata cu terapeutul ce si cum sa faceti pentru a ca schimba stilul de viata. Cu timpul veti putea renunta si la medicatie.

Stai linistita Sofia ca exista mii si zeci de mii de persoane in situatia ta si alte zeci de mii in situatii si mai dificile de atat !
Cu ce tratezi in prezent si care sunt dozele exacte ?
Cu ce tratezi in prezent si care sunt dozele exacte ?

Si eu sufar ca nu mi amintesc colegi de clasa, nume ale oamenilor care am contact des..tratamentul meu e de rivotril, 0, 5 zilnic, in alte zile mai putin, in f putine zile 1mg, poate chiar de vreo doua ori pe luna cantitatyea asta mai mare, un sfert de cymbalta de 30, cate un gabaran la nevoie si doamne ajuta.Sunt constienta ca ma paste dementa dar cu Dumnezeu mergem inainte.Sanatate multa va doresc, imi plac postarile tale Stevens!

Am luat 1 an şi 3 luni o pastilă de 10 mg escitalopram dimineaţa şi una de anxiar seara. În această perioadă nu s-au repetat atacurile de panică ;ca urmare, medicul a decis să reduc la jumătate doza de escitalopram, urmând ca treptat să încetez să îl mai iau, după care urma să încep să reduc doza de anxiar. Numai că stările de agitaţie au revenit, nu am ajuns până la pragul unui atac de panică, dar destul de aproape.Şi ce este mai grav, sunt mereu în " standby-mode", cu teama de a nu se întâmpla din nou.Sunt conştientă că asta nu mă ajută, ba din contră, pune paie pe foc, dar nu mă pot abţine să nu mă gândesc la rău.
Am început să evit televizorul de teama de a vedea pe cineva al cărui nume nu mi-l amintesc;dacă mă trezesc dintr-un vis, am la îndemână o foaie de hârtie pe care mi-l notez, ca nu cumva a doua zi mintea mea bolnavă să îmi ceară să îmi amintesc ce am visat.Am liste cu nume de actori mai des întâlniţi în filme, să fiu pregătită în cazul în care ar trebui să-mi amintesc numele lor...este groaznic să trăiesc aşa.Pot spune că Goo..gle a devenit prietenul meu cel mai bun, la care apelez la orice oră din zi şi din noapte să-mi astâmpăr neliniştile. Doamne-ajută să ne fie bine !
Am început să evit televizorul de teama de a vedea pe cineva al cărui nume nu mi-l amintesc;dacă mă trezesc dintr-un vis, am la îndemână o foaie de hârtie pe care mi-l notez, ca nu cumva a doua zi mintea mea bolnavă să îmi ceară să îmi amintesc ce am visat.Am liste cu nume de actori mai des întâlniţi în filme, să fiu pregătită în cazul în care ar trebui să-mi amintesc numele lor...este groaznic să trăiesc aşa.Pot spune că Goo..gle a devenit prietenul meu cel mai bun, la care apelez la orice oră din zi şi din noapte să-mi astâmpăr neliniştile. Doamne-ajută să ne fie bine !

In mod normal se procedeaza invers, se pastreaza antidepresivul si se scoate anxioliticul, care se inlocuieste cu alta grupa de medicamente (stabilizatori sau neuroleptice) daca e nevoie !
Lapsusurile s-au intensificat dupa ce ai redus Cipralex-ul ?!
Lapsusurile s-au intensificat dupa ce ai redus Cipralex-ul ?!

Eram în a treia lună cu doză redusă de Cipralex, când am rămas fără Anxiar pentru o noapte.Se mai întâmplase, foarte rar, să nu iau seara Anxiar pentru că am uitat de el.Nu am avut probleme.
De data aceasta, fiind conştientă că nu l-am luat, am fost foarte agitată, nu am putut adormi decât la 5 dimineaţa, deşi am luat tinctură de valeriană şi o pastilă de distonocalm. Când încercam să mă întind pe pat simţeam aceeaşi stare ca înainte de tratament, când adormeam numai în poziţia şezând şi numai cu lumina aprinsă, după ce mă plimbam prin casă repetându-mi că nu se va întâmpla nimic şi încercând să-mi distrag atenţia cu altceva. Acum mă simţeam mai vulnerabilă, neluând Anxiarul.
După acea noapte din Duminica ce a trecut, am luat Anxiarul normal, dar zilnic am momente când teama de a nu păţi din nou se intensifică, dar o pot controla mai uşor.
Ceea ce mă supără nu este faptul că am un lapsus, ci faptul că mă încăpăţânez să îl înlătur, deşi nu prezintă importanţă ; mă supără faptul că mai nou am tendinţa de a verifica dacă sunt capabilă să îmi amintesc, şi asta nu din teama de a-mi pierde memoria, ci pur şi simplu pentru că asta mi-ar asigura lipsa momentelor dramatice ce s-ar putea declanşa.
Îmi cer scuze pentru comentariile lungi, problema e că la medic mă blochez şi nu pot explica cu atâtea amănunte.De altfel, şi în şcoală, am obţinut întotdeauna rezultate mai bune examinarea scrisă decât la cea orală. :)
Dacă îmi permiteţi, d-le Stevens, lucraţi în acest domeniu sau apelaţi la auto -educaţia pe care o căpătăm cu toţii în încercarea de a ne înţelege propriile probleme ? Vă salut cu căldură !
De data aceasta, fiind conştientă că nu l-am luat, am fost foarte agitată, nu am putut adormi decât la 5 dimineaţa, deşi am luat tinctură de valeriană şi o pastilă de distonocalm. Când încercam să mă întind pe pat simţeam aceeaşi stare ca înainte de tratament, când adormeam numai în poziţia şezând şi numai cu lumina aprinsă, după ce mă plimbam prin casă repetându-mi că nu se va întâmpla nimic şi încercând să-mi distrag atenţia cu altceva. Acum mă simţeam mai vulnerabilă, neluând Anxiarul.
După acea noapte din Duminica ce a trecut, am luat Anxiarul normal, dar zilnic am momente când teama de a nu păţi din nou se intensifică, dar o pot controla mai uşor.
Ceea ce mă supără nu este faptul că am un lapsus, ci faptul că mă încăpăţânez să îl înlătur, deşi nu prezintă importanţă ; mă supără faptul că mai nou am tendinţa de a verifica dacă sunt capabilă să îmi amintesc, şi asta nu din teama de a-mi pierde memoria, ci pur şi simplu pentru că asta mi-ar asigura lipsa momentelor dramatice ce s-ar putea declanşa.
Îmi cer scuze pentru comentariile lungi, problema e că la medic mă blochez şi nu pot explica cu atâtea amănunte.De altfel, şi în şcoală, am obţinut întotdeauna rezultate mai bune examinarea scrisă decât la cea orală. :)
Dacă îmi permiteţi, d-le Stevens, lucraţi în acest domeniu sau apelaţi la auto -educaţia pe care o căpătăm cu toţii în încercarea de a ne înţelege propriile probleme ? Vă salut cu căldură !

Trebuie sa mergi la medic sa-ti scoata Anxiarul si sa ti-l inlocuiasca altceva din alta clasa decat benzo fiindca l-ai luat prea mult timp ! Iar Cipralex-ul probabil trebuie crescut la loc ca sa compenseze scoaterea Anxiar0ului !
Sunt Doctor Honoris Pausa al Universitatii de Medicina din Scambridge, absolvent "narecin sa ma laudae" !
Sau Stan-Patitul mai simplu ! :)
Sunt Doctor Honoris Pausa al Universitatii de Medicina din Scambridge, absolvent "narecin sa ma laudae" !
Sau Stan-Patitul mai simplu ! :)

You just made my day ! :)))
viaţă lungă şi păţanii cât mai puţine spre deloc
viaţă lungă şi păţanii cât mai puţine spre deloc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Lipsă/dificultate de concentrare
- 6Anxietate, panica chinuitoare cand vad ca nu am somn.
- 2Insomnie
- 3Despre anxietatea cronică - de 15 ani sufăr de anxietate
- 6Tremor interior dupa cateva episoade de anxietate severa. Cat timp pot persista?
- 3Nu gasesc linistea interioara
- 7Psihoza sau Gaslighting?
- 1Atac de panica
- 3Am nevoie de ajutor! Am o furie si ma arde asa in piept din cauza nedreptatii
- 5Anxietate de somn.