Adenoidita copil

22-07-2016
vera75
Nu este medic/terapeut
vera75
Buna ziua. Am un copil de un an si patru luni, care la 9 luni de zile mi-a facut un episod de bronsolita de care am scapat in 11 zile cu aerosoli din ser fiziologic si ventolin. La un an si doua luni a facut un episod scurt de raceala, fara rosu in gat, doar micisori si tuse, tratat cu siroprl de tuse si vibrocil. Acum doua saptamani, dupa ce am racit eu, a racit si el, de data aceasta si cu rosu in gat, tuse, muci, reactie otica.Imediat cevavracit sm observat doa galcute la gat. Medicul pediatru nr-a asigurat ca este o reactie normala.A urmat 5 zile de tratament. Tusea s-a oprit imediat, dar mucisorii doar o zi nu i-au curs.Am efectuat alt control, de data aceata medicul a pus diagnosticul de adenoidita cu reactie otica. In continuare urmam tratament de doua zile cu colargen pivaturi in nasuc dupa aspitare cu Bb si otis, atat. Mentionez ca nu tuseste, dar nasul il are infundat, respira mai mult pe gurita, ai scot in continuare foarte multi muci cu batista bebe. Nu mi-a facut febra niciodata, nici macar la vaccin.De cand l-am nascut l-am scos la aer curat zilnic.Nu avem pronleme cu igiena, este alimentat sanatos cu legume, fructe, lapte, nu dulciuri. Intrebarea mea este, dupa colargol doua zile nu ar tb. macar sa se reduca csntitatea de muci? Este necesar un control ORL.?Scuzati romanul, dar sunt foarte speriata.
5 comentarii
0
23-07-2016, ora 20:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 orice problema de nas gat urecji..se trateaza corect doar la ORL.. care fac 6 ani acesta specialitate
med de faclile si pediatri fac doar 3 luni de cururi pe patologie ORL
2. secretiile fara febra..sunt semn de intoleranta la gluten sau lactoza( cititi despre alimente producatoare de MUCUS)
3. Asa zisa alimentatie sanatoasa...e discutabila
sunt copii icare NU tolereza laptele de vaca, este demonstart ca laptele dat pe noapte sau in somn.. poate prin reflux gastro esofagian sa ajunga in trahee, bronhii si sa fie motivul acelor bronseolite
fructele citrice,. s.a fructe acre verzi, .. mancate dupa masa..sau inainte de culcare...pot provoca reflux gastro-esofagian
acidul gastric.irita is inflameaza faringele, amigdalele si polipii( vegetatiile adenoide)
0
24-07-2016, ora 15:24
vera75
Nu este medic/terapeut
vera75
Multumesc d-l doctor. Cert este ca in trecut, in urma unor analize, a avut intoleranta la lactoza, dupa doua luni am repetat testul, nu mai avea. A avut pana si reflux gastrointestinal, pana pe la sapte luni, iar fructe mananca foarte mult, le adora pe cele acre, in detrimentul legumelor si a carnii. O sa tin cont de parerea dvs, o sa repet testul de intoleranta la lactoza si o sa-i fac si un control ORL. La momentul actual, dupa trei zile de colargol, mucisorii sunt tot la ei acasa, albi si vascosi.
0
24-07-2016, ora 16:04
vera75
Nu este medic/terapeut
vera75
Revin totusi cu o intrebare? Cum sa-l ajut pe bebe sa respire mai bine pana ajungem la ORL, saptamana viitoare, in conditiile in care, pediatrul lui, renumit in oras, cu specializare gastro, mi-a dat tratament doar trei zile cu colargol si otis pt. reactia otica. Multumesc
0
24-07-2016, ora 18:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 in nas se administreaza Vibrocil sau bixtonim xylo pentru a desfunda nasul
dupa care se pune in nas cu pipeta ceai cald de musestel sau ser fiziologic cald care imediat trebuie aspirat cu batista bebelusului. SE repeta aceasta manevra de cate ori este nevoie pana nasul devine curat si copilul respira
2 urechile pot fi incalzite si cu cald uscat( perne electrica, saculet cu sare..s.a
3 pana faceti testele
excludeti laclatele si fainoasele.. pentru a reduce cantitatea de mucus
distanta intre masa si somn..tre sa fie macar 1 ora si nimic acru, citric inainte de culcare
0
24-07-2016, ora 19:12
vera75
Nu este medic/terapeut
vera75
Multumesc d-l Doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •