Adenita cervicala

23-10-2019
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Buna seara, am și eu o nelămurire, de vreo două săptămâni am gasit pe ceafa, in partea stângă un ganglion, nu se vede, mai mult se simte, e tare la palpare și nu e mobil, nu e nici dureros, am o sa doară durere de ceafa, nu am febră sau pete roșii pe lângă el sau in alta parte pe corp, nu știu când a apărut acel ganglion, eu doar acum doua săptămâni l-am văzut, am fost la medicul de familie, mi-a dat un antiinflamator, dar nu sa retras, pe urma mi-a dat trimitere la ORL, sa uitat în gât, nas și in urechi, a palpat puțin ganglionul și verdictul a fost adenita cervicala, mi-a dat tratament pe 10 zile cu Augmentin și încă un antiinflamator, fac tratamentul cam de 4 zile și nu da nici un semn că s-ar retrage, problema e că eu am și reflux gastro esofagian și de ceva timp, zic eu că dinainte sa îmi apară ganglionul am inceput sa respir mai greu pe nas, uneori am o nara semi-infundata alteori le am pe amândouă, in plus uneori mă ustura pe nas când respir și se aude un ușor șuerat când expir, in unele dimineți mă trezesc cu gatul iritat și mai nou asta in prima zii după ce am depistat acel ganglion, într-o seară am băut o doza si jumătate de bere m-am în pat și eram ok iar când m-am trezit eram răcit...au trecut simptomele de răceală dar am rămas cu o senzație de tuse si uneori tușesc, dantura mea nu e ok, am carii și acum ceva timp mi-am luat o pereche de căști noi nouțe, de când am început să le folosesc am rămas cu o mâncărime de urechi, aveau un cauciuc pe ele, bănuiesc că de acolo, știu că totul e haotic dar ce ar putea fi? Au legătură una cu alta? Pe 29 trebuie sa merg la control și aș vrea și o a doua părere. Va mulțumesc!
12 comentarii
0
23-10-2019, ora 04:02
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Mai exact, exista posibilitatea să fie ceva grav? Știu că nu ar trebui să mă gândesc dar îmi e teama de ce e mai rău...
2
23-10-2019, ora 15:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
băut o doza si jumătate de bere m-am în pat și eram ok iar când m-am trezit eram răcit
ASta NU era raceala
degeaba stii ca ai reflux gastro eosfagian.. daca NU ai inteles ca atunci a fost un reflux in somn..si acidul gastric a ars gatul in somn.confunzi iritatia d ela acidul gastic cu racelile..de aici si tratamenteleincorecte
la gastrologie se trateaza toate problemele tale
0
26-10-2019, ora 07:51
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Va mulțumesc pentru răspuns, dar e posibil că acel ganglion sa fie inflamat din cauza simptomelor mai sus menționate?
0
30-10-2019, ora 07:54
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Domnu doctor, o singura intrebare as mai avea, dupa 10 zile de tratament cu Augumentin am fost ieri la control, doamna doctor zice ca e mai bine, ganglionul a inceput sa se traga si citez "esti spre bine, deabia se mai simte" a zis ca e ok si ca se trage treptat si nu dintr-o data, dar nu mi-a mai prescris nici un tratament, e ok asa? Nu trebuia sa iau tratament in continuare?
1
30-10-2019, ora 09:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratament tre sa ei toat viata pentru Digestie corecta sa NU mai faci reflux gastro eosfagian
Toata viata trebuie sa te alimentezi corect.. despre asta trebuie sa.ti faci griji..
in rest.. un organism alimentat corect, odihnit..singur isi trateaza 99% din probleme
0
06-12-2019, ora 16:54
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Buna ziua, domnul doctor, legat de acel ganglion, am făcut un computer tomograf in acea zona și rezultatul a fost următorul:

"In pielea din regiunea dreapta a cefei se vizualizează o formațiune tisulara, ovalara 9x5 mm.
In zonele latero-cervicale între mușchii sterno-cleido-mastoidieni și restul mușchilor cervicali bilateral se vizualizează multiple formațiuni ovalare similare omogene cu dimensiunile cele mai mari 6x4 mm.
Submandibular și zonele jugulare nu sunt vizibile adenopatii.
CONCLUZII:
Polii adenopatii latero cervicale bilaterale (reactive)"

Tot ce v-am scris e de pe foaia de la rezultatul examinarii CT. Mi sa explicat că nu e nimic grav, sunt de tip inflamator și că cel mai bine e sa ii las împace, problema e că dânsul nu a folosit substanță de contrast deși medicul ORL a scris pe trimitere sa se folosească substanță de contrast... La telefon am menționat și eu de substanță de contrast și dânsul a zis că o să isi de-a el seama daca e nevoie sau nu...credeți că dacă ar fi folosit substanță de contrast de-ar fi putut vedea și altceva? Cat de utila ar fi fost în cazul acesta acea substanță?
A și încă ceva, ganglionul meu e inflamat in partea stângă a cefei...dar bănuiesc că asta putea fi o simpla greșeală de exprimare...
0
16-05-2021, ora 20:49
piciuvw
Nu este medic/terapeut
piciuvw
Salut Florin 1988, sunt in aceeasi situatie si as vrea sa stiu daca la tine s-a retras acel ganglion? am
si eu unul pe lateralul gatului tare si nu e mobil din cauza caruia nu mai pot
dormi nici noptile, imi fac numai scenarii macabre!
Multumesc anticipar
0
16-05-2021, ora 21:24
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Salut, am și uitat de el. Nici al meu nu e mobil, am citit toate prostiile pe net și știu ce se zice despre ganglionii care nu subt mobili dar nu te lua după asta, al meu nu e mobil, nu ma doare, e destul de tare la palpare și pentru aia nu e nimic grav, nu sa retras dar, am făcut un computer tomograf și rezultatul a fost "ganglion inflamat retroactiv" medicul a zis ca nu am de ce sa îmi fac griji, a zis ca probabil am avut o infecție în organism, infectia sa tratat de la sine dar a rămas ganglionilor inflamat...am cerut părerea a doi medici și pe baza rezultatului de la tomogtaf ambii au zis la fel...dacă te știi cu probleme la nivelul urechii, infecții, otita sa știi ca și astea pot inflama ganglionii, dacă ai probleme de genul refluxului gastric și asta poate intretine inflamatia ganglionilor. Și eu am avut tot felul de scenarii in minte dar nu e dracu atât de negru precum pare, evita sa mai citești pe net toate prostiile ca de acolo apar scenariile astea, știu pentru ca și eu am fost în situația ta. Ambii medici au zis ca e posibil sa rămână inflamat mult timp de acuma în colo, chiar sa nu se mai retragă niciodată, dar sa nu îmi fac griji atâta timp când nu creează probleme...gen sa crească în dimensiune...în principiu mi-au zis ca nu am de ce sa îmi fac griji și ca totul e ok. Și chiar dacă tentația e mare, evita sa palpezi din jumate în jumate de ora ganglionul, pentru ca dacă îl palpezi des e posibil sa crească în dimensiune și iarăși o sa te panicheazi degeaba
0
17-05-2021, ora 12:33
piciuvw
Nu este medic/terapeut
piciuvw
Florin1988 apreciez din inima faptul ca ti-ai facut timp sa raspunzi! Valoreaza inestimabil pentru mine, si probabil pentru multi care cauta raspunsuri la probleme similare!
Te salut si toate cele bune
0
20-06-2021, ora 16:49
simona001
Nu este medic/terapeut
simona001
Buna ziua !
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns...de aproximativ 9 luni am descoperit un ganglion inflamat de dimensiunea unui bob de mazăre situat în spatele urechii. După ce am făcut vaccinul Pfeizer, s-a inflamat mai rau si a devenit dureros. Am fost la infecțioase si mi-a dat tratament cu nurofen 200 mg si gel Rumalaya. Am făcut acest tratament timp de 7 zile timp in care nu m-a mai durut si a dat putiiin înapoi. Acum iar ma doare...va rog, ce as putea sa fac, nu stiu încotro s-o iau..oare artrebui extirpate.. ? Cine a extirpat un astfel de ganglion va rog, ajutati-ma !
0
20-06-2021, ora 17:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult stomatologie. Cu Radiografii dentare. Infecțiile ascunse dentare dau și ganglioni
2. Consukt Gastrologie. Un reflux gastro esofagian inflamează faringele lucru care poate da și ganglioni
3.consukt orl. O amigdalita hipertrofica. Cu caseum. Poate da ganglioni
4deci Tratam.. Cauza care a dus la ganglion mărit. Nu ganglionul în sine
0
20-06-2021, ora 19:00
simona001
Nu este medic/terapeut
simona001
Va multumesc mult pentru raspuns.Referitor la cauzele pe care ar trebui să le caut, probleme de reflux gastroesofagian nu am avut niciodata, nici probleme cu amigdalele. Nu ma dor sau sa le simt inflamate. Ar putea fi inflamate cu caseum si sa nu am nici un simptom ?
În ceea ce privește infectiile la dinti înainte de a depista ganglionul cu 3 luni am avut o infecție la maseaua de minte din imediata vecinătate a ganglionului inflamat pe care am extras-o, ...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •