acufene
Am 60 ani, 1, 64m, 55kg, sunt pensionara, nu am probleme cu colesterolul, trigliceridele, diabetul.Manac sanatos, nu beau alcool, cafea, fac miscare aproape in fiecare zi.Si totusi am acufene, pe partea stanga, de vre-o 5-6 ani(in acea perioada eram foarte stresata, obosita).Am avut si vertijuri, dar acum nu mai am.Mi s-au prescris:Ginkgo Bilobn80mg, Betaserc(acum Betahistina LPH 24mg).Mai ales iarna apar, iar vara nu am deloc.Am o circulatie proasta a sangelui:imi ingheata mainile si picioarele destul de repede.
Am citit ca, acufenele ce apar pe partea stanga, pot sa dispara, definitiv, in cazul cand se ia tratament adecvat.Tinand cont de varsta mea, ce medicamente credeti ca ar mai trebui luate, sau ce ar trebui sa mai fac, mai ales iarna, pentru a nu mai avea acest disconfort?Mentionez, ca am ai facut cure cu Mg+B6, Omega 3, ceai de valeriana impreuna cu paducel.
Am citit ca, acufenele ce apar pe partea stanga, pot sa dispara, definitiv, in cazul cand se ia tratament adecvat.Tinand cont de varsta mea, ce medicamente credeti ca ar mai trebui luate, sau ce ar trebui sa mai fac, mai ales iarna, pentru a nu mai avea acest disconfort?Mentionez, ca am ai facut cure cu Mg+B6, Omega 3, ceai de valeriana impreuna cu paducel.
2 comentarii
conteaza tensiunea arteriala si vascozitatea sangelui. deasemenea starea vaselor sangvine
initial se impune un consult orl
dupa medicul decide daca e cazul de o angiografie
tratamentul difera de cauza acestor acufene
initial se impune un consult orl
dupa medicul decide daca e cazul de o angiografie
tratamentul difera de cauza acestor acufene
Tensiunea este de 14 cu 8, iar in ceea ce priveste vascozitatea sangelui, poate sangele este putin mai "gros", iarna dar si datorita varstei, dar nu sunt probleme, deoarece am facut o angiografie la UPU in urma unui lesin(in vara am avut o criza de dislipidemie, din cauza unui stres puternic, un deces in familie, dar si o deshidratare mare).La ORL, am fost, mi s-au facut doar spalaturi in urechi.Am facut si o audiograma, dar nu mi s-a spus ca ar fi probleme grave.Atunci mi s-au prescris Ginkgo si Betaserc.Alte recomandari, nimic! Am luat, din proprie initiativa, dar si dupa ce am vorbit cu medicul de familie, Omega 3, Multivitamine, Mg+B6, Spirulina.
Problema mai mare, ar fi faptul ca nu pot sa consum mai mult de 1-1, 5 l apa/zi, iar miscare, nu fac chiar in fiecare zi 30-60 min/zi.Poate stresul continuu in care traiesc(proaspata pensionara, timp mult, activitati putina, pensia indestulatoare pentru o viata decenta, conflictele continue din famile), firea colerica, lipsa activitatilor ocupationale, isi spun cuvantul asupra sanatatii.
Dupa cum am observat, problemele varstei a treia, sunt tratate dupa ce te imbolnavesti si nu se face preventie.Poate nu am gasit eu medicul potrivit.
Va multumesc pentru raspunsuri si o zi buna va doresc!
Problema mai mare, ar fi faptul ca nu pot sa consum mai mult de 1-1, 5 l apa/zi, iar miscare, nu fac chiar in fiecare zi 30-60 min/zi.Poate stresul continuu in care traiesc(proaspata pensionara, timp mult, activitati putina, pensia indestulatoare pentru o viata decenta, conflictele continue din famile), firea colerica, lipsa activitatilor ocupationale, isi spun cuvantul asupra sanatatii.
Dupa cum am observat, problemele varstei a treia, sunt tratate dupa ce te imbolnavesti si nu se face preventie.Poate nu am gasit eu medicul potrivit.
Va multumesc pentru raspunsuri si o zi buna va doresc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3mama mea sufera de ameteli - ajutati-ma
- 63Se pot trata acufenele?
- 10zona zoster si ptr.ORL (cu urechea stanga nu aud)
- 8hipertensiune - acufene
- 7Acufnee + Pierdere auz partial + Altele
- 3Trauma sonora, acufene
- 6acufene
- 14poate prezenta acestui polip sa fie cauza acestor acufene?
- 14Care poate fii cauza pentru care simt asa de tare bataile inimii?
- 1Clear tinitus folostste cineva?
- 6Acufene pulsatile urechea dreapta
- 9Acufene pusatile
- 5Acufenie
- 3Acufene
- 1Articulatie temporo-mandibulara
- 11Acufene si ureche infundata
- 2Acufen, tinitus
Mai multe informații despre: Acufene
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: