Care poate fii cauza pentru care simt asa de tare bataile inimii?
Buna ziua!Am aproximativ 3 ani de cand imi simt pulsul, adica simt inima cum bate.O simt in tot corpul si am si acufene pulsatile.Mi am facut audiometru si intr adevar mi e scazut auzul in urechea dreapta de la ele.Am si tahicardie sinusala posturala.Am cautat raspunsuri peste tot, nu am gasit nimic, nicaieri.Care poate fii cauza pentru care simt asa de tare bataile inimii?(Nu e cva doar in capul meu, ci se vede si pe haine...cum se misca...)Va multumesc
14 comentarii
O examinare doppler facuta de un cardiolog cu experienta ar putea ajuta foarte mult.
Va recomand sa faceti acest lucru.
dr Petre Muresan
Va recomand sa faceti acest lucru.
dr Petre Muresan
Buna!
Sunt mai multe cauze posibile de bataile puternice ale inimii, dar fara mai multe informatii, cred ca are legatura cu tahicardia posturala ortostatica, care este o afectiune de sistemul nervos autonom. Sunt mai multe simptome de acest sindrom: tahicardie sinusala, palpitatii, dureri abdominale, oboseala, ameteala.
Bineinteles, sunt mai multe cauze de bataile puternice ale inimii: anxietate, surmenaj, emotii imbalanta de electroliti, afectiunile tiroidieni, consumul de cafea, etc. Dar eu cred ca ai senzatia asta din cauza ca inima bate mai tare cand volumul de sange scade cand esti in picioare.
Daca poti, sa incerci sa faci mai des miscare sau un sport usor. Uneori, lipsa de miscare poate cauza tahicardie posturala ortostatica si multi spun ca au simtit ameliorare de simptome dupa exercitii fizice.
Numai bine si multa sanatate!
Sunt mai multe cauze posibile de bataile puternice ale inimii, dar fara mai multe informatii, cred ca are legatura cu tahicardia posturala ortostatica, care este o afectiune de sistemul nervos autonom. Sunt mai multe simptome de acest sindrom: tahicardie sinusala, palpitatii, dureri abdominale, oboseala, ameteala.
Bineinteles, sunt mai multe cauze de bataile puternice ale inimii: anxietate, surmenaj, emotii imbalanta de electroliti, afectiunile tiroidieni, consumul de cafea, etc. Dar eu cred ca ai senzatia asta din cauza ca inima bate mai tare cand volumul de sange scade cand esti in picioare.
Daca poti, sa incerci sa faci mai des miscare sau un sport usor. Uneori, lipsa de miscare poate cauza tahicardie posturala ortostatica si multi spun ca au simtit ameliorare de simptome dupa exercitii fizice.
Numai bine si multa sanatate!
Va rog sa-mi spuneti daca ati facut examinarea doppler.
Imi mentin recomandarea de a o face.
Cu stima:
dr Petre Muresan
Imi mentin recomandarea de a o face.
Cu stima:
dr Petre Muresan
Uneori simt ca o falfaiala la inima dar nu ca senzatie de palpitatie.
Am facut ecodoppler unde nu s-a evidentiat nimic anormal.
In schimb am durere de coloana intre omoplati si radiaza cel mai mult pe partea stanga.
Credeti ca acesta falfaiala poate da fie din cauza inimii?
Am facut ecodoppler unde nu s-a evidentiat nimic anormal.
In schimb am durere de coloana intre omoplati si radiaza cel mai mult pe partea stanga.
Credeti ca acesta falfaiala poate da fie din cauza inimii?
Pentru a va raspunde cat mai exact am nevoie de mai multe date: varsta, ocupatie, grad de efort, antecedente patologice. greutate. Problema poate fi simpla sau foarte complexa. Depinde de mai multi factori.
Cu stima:
dr Petre Muresan
Cu stima:
dr Petre Muresan
Multumesc in primul rand pt.promptitudinea raspunsului.
Am 46 ani.un serviciu f static fara efort fizic, 62 kg/ 1.62.
Dureri de coloana am de foarte multi ani inclusiv spondiloza cervicala, refulx gastroesofagian si in plus din cand in cand ma confrunt cu atacuri de panica.
Mai am o intrebare, daca la examenul ecodoppler nu s-a evidentiat nimic pot sa stau linistita ca la inima totul este ok.?
Am uitat sa specific ca nu am o pozitie corecta adica stau mai mult cocosata si cu picioarele sub mine asa simt ca mi se relaxeaza spatele.
Am 46 ani.un serviciu f static fara efort fizic, 62 kg/ 1.62.
Dureri de coloana am de foarte multi ani inclusiv spondiloza cervicala, refulx gastroesofagian si in plus din cand in cand ma confrunt cu atacuri de panica.
Mai am o intrebare, daca la examenul ecodoppler nu s-a evidentiat nimic pot sa stau linistita ca la inima totul este ok.?
Am uitat sa specific ca nu am o pozitie corecta adica stau mai mult cocosata si cu picioarele sub mine asa simt ca mi se relaxeaza spatele.
In ceea ce priveste inima, trebuie sa mergeti pe ceea ce v-a spus medicul cardiolog si sa-i urmati recomandarile.
De asemenea trebuie sa acordati o mare importanta coloanei vertebrale, deoarece multe simptome pot avea ca punct de plecare coloana.
Cu stima:
dr Petre Muresan
De asemenea trebuie sa acordati o mare importanta coloanei vertebrale, deoarece multe simptome pot avea ca punct de plecare coloana.
Cu stima:
dr Petre Muresan
Va multumesc pt raspuns
Cardiologul nu mi-a facut nicio recomandare.
Deci parerea d-voasra este ca aceea falfaiala poate sa fie tot de la coloana?
Va multumesc inca o data
Cardiologul nu mi-a facut nicio recomandare.
Deci parerea d-voasra este ca aceea falfaiala poate sa fie tot de la coloana?
Va multumesc inca o data
Buna ziua, am 50 de ani, am o tiroida autoimuna diagnosticata Anil acesta in martie, sunt in premenopauza si voiam sa va intreb:
1. ce pot sa fac sa dorm noaptea, pentru ca ma trezesc de foarte multe ori (nu mai am somnul ca pana acum)
2. iar a doua intrebare, de cate ori ma asez sa ma culc simt pulsul sau bataile inimii foarte puternic. Nu mai pot dormi pe o parte caci simt asta in ureche. Daca ma culc pe spate simt la fel. Parca imi svacneste tot corpul.
Multumesc mult
1. ce pot sa fac sa dorm noaptea, pentru ca ma trezesc de foarte multe ori (nu mai am somnul ca pana acum)
2. iar a doua intrebare, de cate ori ma asez sa ma culc simt pulsul sau bataile inimii foarte puternic. Nu mai pot dormi pe o parte caci simt asta in ureche. Daca ma culc pe spate simt la fel. Parca imi svacneste tot corpul.
Multumesc mult
Trebuie sa va tratati cu mare atentie tiroida si sa consultati si un cardiolog.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Ce inseamna sa tratez cu mare atentie tiroida? Iau eutirox se 25 mg. Am fost la cardiolog. Urmeaza sa monitorizez tensiunea. Multumesc
Salut acelessi probleme le am de 9 ani adica de la18 ani. un contact nr de tel ceva sau facebok sa discutam despre asta
Pentru Lady Dy
Din punctul meu de vedere, a va trata cu atentie tiroida inseamna sa o faceti sub coordonarea unui medic endocrinolog si in functie de evolutia analizelor
dr Petre Muresan
medic primar Medicina generala-Medicina de familie
atestate in Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie generala
studii aprofundate de Osteopatie si Medicina estetica homeopata,
Reflexoterapie, Termografie si Angiotermografie dinamica ( DATG )
Din punctul meu de vedere, a va trata cu atentie tiroida inseamna sa o faceti sub coordonarea unui medic endocrinolog si in functie de evolutia analizelor
dr Petre Muresan
Pentru George333
Imi puteti scrie pe privat pe acest site daca nu doriti in public
dr Petre Muresan
Imi puteti scrie pe privat pe acest site daca nu doriti in public
dr Petre Muresan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21TPSV
- 9tahicardie si tremuraturi
- 12dureri si intepaturi in corp
- 9clinici cardiologice - recomandari
- 4tahicardie-valori tensiune arteriala
- 2este posibil sa am probleme cu inima, daca nimeni din familia nu a avut probleme cu inima?
- 15Tahicardie supraventriculara
- 3de la inceputul verii, am inceput sa am probleme cu inima
- 15Aspenter, ultimul racnet al cercetarii ?
- 6acum vreo luna printr-o raceala destul de urata in urma careia mi-a ramas o inflamatie in gat
- 4Probleme cu inima
- 2Tahicardie Sinusala
- 7timpan usor bombat, senzatie de ureche umeda, acufene
- 24Palpitatii inima
- 2inima schioapa
- 9Acufene pusatile
- 3„Crize” de tahicardie
- 4Sportul si tahicardia
- 0Sindrom Tahi-bradi
- 3Tahicardie și anxietate
Mai multe informații despre: Tahicardia Inima Acufene
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Angina pectorala stabila
- Insuficiența cardiacă
- Tahicardia ventriculara
- Aritmia
- Tahicardia sinusală
- Tahicardia paroxistica supraventriculara (TPSV)
- Tahicardia
- Insuficienta tricuspidiana
- Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)
- Prolapsul valvei mitrale
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Transplantul cardiac
- Acufene
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Inima (cordul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: