Acufene

02-02-2011
Gisela
Nu este medic/terapeut
Gisela
Buna ziua, domnule doctor Fluerar!V-am mai scris, la "Acufene". In data de 28.01.2011 am fost la ORL, aici, in Germania, am primit tratament pentru urechi Kortikoid 0, 1 mg si Flutica-Teva-pentru sinuzita.A fost bine 2 zile, dar acum, dureri in urechi nu mai am decat in interiorul urechii atunci cand introduc crema cu betisorul.Problema este ca rezonanta, senzatia de infundat a revenit, iar ca sa-mi desfund urechile trebuie sa deschid gura mereu.Se desfunda un moment, 2-3 minute, dar se infunda la loc.Ma dor deja maxilarele de atata cascat fortat.La control trebuie sa merg in 28 Feb.Daca e prea tarziu?Recomandati-mi va rog ce sa fac, sau sa-i spun prietenei mele sa-mi aduca din tara.

Si mai ceva:imi si furnica picioarele permanent, de la genunchi in jos, uneori nu pot dormi, simt mereu nevoia sa le intind tare, ce sa fac?
Multumesc, domnule doctor, anticipat, si scuzati-ma ca va deranjez din nou!
13 comentarii
0
02-02-2011, ora 16:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problema cu desfundatul urechii cand cascati..este legata de nas si faringe.. mai precis de rinofaringe
trebui esa folositi spreiuri de desfundat nasul si tab mentolate de supt
urechile incalzite cu uscatorul de par in interior
pentru problemele de circulatie la picioare asi recomanda Detralex 3 pe zi 10 zile
Pentoxi retard 1 pe zi 1 luna si Magneziu + vt B6 3 pe zi 10 zile
0
02-02-2011, ora 17:15
Gisela
Nu este medic/terapeut
Gisela
Multumesc, domnule doctor, pentru ajutor!Nasul meu intr-adevar este mereu umed, precum trufa la caini :-).Daca ma aplec, curg picaturi limpezi.Si asta, de ani de zile.
Acum folosesc spreyul de l-a prescris dr de aici, dar...degeaba.Nu expectorez, desi simt ca in spatele nasului si sinusurile sunt pline.Daca stranut, stranut doar stropi lichizi.si ma doare capul ingrozitor.Parerea mea de necunoscatoare este ca raceala nu" s-a copt".
0
02-02-2011, ora 19:41
Gisela
Nu este medic/terapeut
Gisela
Domnule doctor, cauza furnicaturilor la picioare sa fie RLS-sindromul picioarelor nelinistite?Exact asa se manifesta.Episoade asemanatoare am mai avut foarte rar(o data la 2 ani)dar doar cateva ore, seara.Pana a doua zi nu mai erau.Acum dureaza de 2 saptamani.Sa fie lipsa de fier?
Ma scuzati, domnule doctor, nu vreau sa va ocup timpul cu problemele mele, dar sunt asa de nedumerita.va multumesc anticipat pentru intelegere, si va urez o seara usoara!
0
02-02-2011, ora 21:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tot ce poarta demnumirea de sindrom.. in medicina, NU este o boala.. este un fenomen.. la care medicii nu gasesc explicatie si dau denumirea de sindromm.. si numele Medicului care la descris..
NU va ajuta cu nimic sa stiti daca e el sau NU.. findca NU este stabilit un diagnostic concret.
luati tratamentul scris mai sus, Hidratativa suficient, consumati sufieinte legume ca organizmul sa poata sa asimileze mineralele necesare. si mai vorbi peste 10 ziel de tratamen
0
02-02-2011, ora 21:49
Gisela
Nu este medic/terapeut
Gisela
Ufff, danke schön, Herr doctor!Poate ca si singuratatea asta e "di vina".Degeaba ma uit la toate stirile din R.zilnic, dorul de casa e urat!Te macina si-ti suge toata puterea, iti macina toate mineralele...acum scriu si plang, desi nu am de ce.
Va multumesc din nou, sunteti asa de amabil!
O seara placuta!
0
17-07-2011, ora 17:55
mariana.c
Nu este medic/terapeut
mariana.c
pt dl dr flueraru
am foarte mare nevoie de sfatul dvs.Am 42 ani, sunt din rosiori de vede, teleorman, am observat ca nevoile semenilor nu va lasa rece.acum o luna si jum am simtit ca ma doare limba in partea dreapta si m-am gandit ca e dela antibi eu terminand de curand tratament pntru o infectie ginec.Am asteptat o sapt sperand ca organismul meu sa lupte dar nimic.M-am uitat si am vazut spre varful limbii lateral o basicuta sau leziune nu-mi dau seama pt ca am 2 urme de dinti si e la marginea celei mai aproape de varful limbii, m-am speriat si am mers la patologie orala la buc fac de stomat, acolo mi-a zis sa fac examen micotic la care nu mi-a iesit nimic, apoi am fost la orl si mi-a zis ca am ceva mai in spate o leziune de la o lucrare dentara si sa merg la stomat.Am fost, mi-a pilit cateva masele si acel medic mi-a zis ca nu am nimic[ce avazut medicul orl este o amigdala linguala hipertrofiata]iar ce am pe limba poate sa fie o glosita.Eu am ramas dupa toate astea cu durerea la fel.Am uitat sa spun ca toti mi-a dat glicerina, tot felul de preparate de la farmacie care aveam senzatia ca-mi da mai mult usturimi si parca zona aceea se inrosea.ce parere aveti?multumesc
0
17-07-2011, ora 19:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
am avut pacienti care de la lucrarui dentare metalice cu margine ascutita sau de la dinti fracturati si ne tratati au facut Ulceratii pe limba.. foarte dureroase. care se vindeca in 3 saptamani...
examinati atent marginea limbii ( acea care intra in contact cu gingia.. daca observati o rana.. ( ulceratie) mergeti la Maxilo_facial pentru examen..
0
06-11-2011, ora 23:16
luckystar5
Nu este medic/terapeut
luckystar5
Buna seara.
Am o mare problema: de 2 luni de zile ma chinuie niste acufene pulsatile in urechea dreapta. Asa cred ca se numeste ceea ce am eu, din cate am citit, caci imi aud pulsul inimi ffff intens in urechea dreapta, in special cand intorc capul sau stau culcata. Am inceput sa iau Gingko Biloba de la Alevia, dar nu observ nici o schimbare. Am facut un CT la cap si nu mi-a iesit nimic,
Spuneti-mi ce ar trebui sa mai fac, sunt disperata!!!
0
07-11-2011, ora 06:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
un consult la cardiologie, angiografie sau eco-dopler la vasele sangvine( carotide, artere vertebro-bazilare..)
examen fund de ochi.. la oftalmologie, consult ORL
0
27-11-2013, ora 19:34
Silvia89
Nu este medic/terapeut
Silvia89
Domnul Dr. Valeriu, daca se poate, v-as ruga sa-mi spuneti o parere sau sa-mi dati un sfat. De cateva zile, ma chinuie niste acufene de tonalitate joasa, intermitente... o patesc de 3-4 ori pe zi, pentru 2 3 minute. (acufenele se aseamana cu un sfarait, sau cu "dizolvarea" spumei...de o intesitate mica, insa deranjante;imi cer scuze pt limbajul mai putin medical din paranteza, dar presupun ca ajuta si acesta uneori). Mentionez ca sunt studenta la medicina, nu am fost racita recent, nu am suferit vreun traumatism recent. Am fostla ORL, la otoscopie mi s-a spus ca exista o congestie a timpanului si o congestie la nivelul canalului auditiv extern. Mis-a facut si o rinoscopie posterioara+ anterioara, timpanometrie, totul normal. Amfost sfatuita sa iau Flamexin, Vibrocil si Xyzal pt cateva zile, ulterior sa transmit daca exista vreo ameliorare, iar daca nu, sa vedem ulterior poate e nevoie de un RMN. Diagnosticul scris este cel de catar ototubar. Intrebarea mea este cealte cauze ar mai putea cauza aceste acufene ? Este neaparat nevoie de RMN ? acufenele 100% se datoreaza procesului inflamator?
0
28-11-2013, ora 08:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dupa cum descrii simptomele, sunt de origine in urechea medie
clin sa cred ca este un catar tubar
trebuei tratat corect nasul ( gasesti pe forum tratamente locale)
urechea trebuie incalzita cu un bioptron, lampa infrarosu, perna electrica, saculet sare, aer cald de la uscatorul de par..s.a
nu e cazul de rmn
0
06-12-2013, ora 10:37
Silvia89
Nu este medic/terapeut
Silvia89
Domnul dr, imi cer scuze de deranj din nou. V.am scris mai sus despre pb cu acufenele. In urma unui nou control, dupa tratament cu flamexin, vibrocil si xyzal, acufenele s.au ameliorat, dar nesemnificativ, iar congestia timpanului persista, asa ca am fost trimisa la un rmn cerebral. Avand in vedere ca pana peste o saptamana nu pot afla exact o parere, v.as fi recunoscatoare daca ad primi.o de la dumneavoastra. Va scriu rezultatul rmn-ului si v.as ruga sa ma lamuriti putin. Precizez ca acufenele provin din urechea stanga.
Rezultatul rmn, va scriu doar ce e patologic :
Piramida temporala dreapta cu segmentul apical in hipersemnal t2, FLAIR, si priza de SDC iv prezenta insumand 1, 4/2, 7/1, 8 cm sugestiv pentru un proces inflamator regional.
Multumesc anticipat.
0
06-12-2013, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu se poate interpreta o problema la ureche fara sa vada medicul si timpanul...
poaet fi o sechela a unei nflamatii ma vechi.. poate fi o otita seroasa..s.m.a.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: