Acnee la 24 de ani
Bună ziua,
De un an de zile ma confrunt cu acneea. In adolescenta nu am avut probleme cu ea, inafara de micile coșulețe ieșite la menstruație. Am avut grija mereu sa nu imi ating fata cu mainile, dar recunosc ca am un tic sa rup bubițele. În noiembrie 2019 când aveam aproape 24 de ani aveam fata complet curata, fara niciun cos, dar dintr-o data au început sa îmi apara cosuri mari, dureroase, cosuri oarbe, preponderent pe obraji și bărbie. În acea perioada ma confruntam cu stres din diferite cazuri, insomnie și am încercat seruri cu niacinamida, acid glicolic și acid salicilic. Probabil le-am folosit în mod incorect, dar am renunțat repede la ele. Acum o mențin cat de cat sub control cu la roche posay duo+ și cicaplast, măști de argila și gel spumant de la bioderma. Nu mai folosesc machiaj de aproape un an, dar tot îmi apar pe la mijlocul lunii mai multe care se vindeca în aproape o săptămână.
Pot încerca alta metoda de a le diminua?
De un an de zile ma confrunt cu acneea. In adolescenta nu am avut probleme cu ea, inafara de micile coșulețe ieșite la menstruație. Am avut grija mereu sa nu imi ating fata cu mainile, dar recunosc ca am un tic sa rup bubițele. În noiembrie 2019 când aveam aproape 24 de ani aveam fata complet curata, fara niciun cos, dar dintr-o data au început sa îmi apara cosuri mari, dureroase, cosuri oarbe, preponderent pe obraji și bărbie. În acea perioada ma confruntam cu stres din diferite cazuri, insomnie și am încercat seruri cu niacinamida, acid glicolic și acid salicilic. Probabil le-am folosit în mod incorect, dar am renunțat repede la ele. Acum o mențin cat de cat sub control cu la roche posay duo+ și cicaplast, măști de argila și gel spumant de la bioderma. Nu mai folosesc machiaj de aproape un an, dar tot îmi apar pe la mijlocul lunii mai multe care se vindeca în aproape o săptămână.
Pot încerca alta metoda de a le diminua?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32Acnee - Dezbatere serioasa?
- 18Acnee
- 13Urgent! Acnee la 27 ani
- 4acnee cu semne.. exista tratamente cu laser care pot face sa dispara aceste semne?
- 5acnee vulgara - mi s-a prescris yasmin si unguente locale, dara niciun rezultat
- 6Acnee... fara leac
- 3A folosit cineva crema cu extract din melc?
- 2Cosuri 'enervante'
- 1Aparitie acneica brusca
- 1Acnee recurenta
- 0Probleme cu parul din barbie. Ce sa fac?
- 1Am scăpat de acnee rozacee ? Am nevoie de sfatul unui medic
- 1Acnee, cosuri purulente pe fata si spate, mai ales in zona cefei
- 1Acnee
- 1Cosuri pe fata
- 2Acnee - adult
- 0Acnee rozacee sau altceva ?
- 1Recomandare crema hidratantă pentru ten acneic
Mai multe informații despre: Acneea la adulti
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: