Acnee devenita nodul subcutanat
Buna ziua.
Numele meu este Marian, am 37 de ani si cred ca am o mica problema, una care ma ingrijoreaza. Cu aproximativ 1 saptamana in urma mi-a aparut undeva sub barbie in partea stanga ceea ce parea o acnee ( cos ), o mica excrescenta cu punct usor galbui inconjurat de o zona mica rosiatica, usor dureroasa la atingere, am lasat-o in pace in primele zile in asteptarea evolutiei, insa de 2-3 zile pare sa se fi retras usor sub piele, a disparut punctul acela galbui si ramas acea mica excrescenta de forma rotunda ca un soi de biluta ascunsa sub piele de o culoare usor rosiatica ( ceva mai inchisa decat tonul normal al pielii ), nedureroasa la palpare dar ceea ce pare a fi acum un mic nodul subcutanat, estimez probabil in jur de 5mm si sunt ingrijorat avand in vedere ca ambii parinti sufera de o forma de cancer ( pulmonar la mama, si de piele la taica-miu ).
Intrebarea mea ar fi daca este normala o astfel de evolutie a acneei si ce trebuie facut, daca ceva trebuie facut. Ceva opinii si sfaturi avizate mi-ar fi de mare folos.
Toate cele bune.
Marian.
Numele meu este Marian, am 37 de ani si cred ca am o mica problema, una care ma ingrijoreaza. Cu aproximativ 1 saptamana in urma mi-a aparut undeva sub barbie in partea stanga ceea ce parea o acnee ( cos ), o mica excrescenta cu punct usor galbui inconjurat de o zona mica rosiatica, usor dureroasa la atingere, am lasat-o in pace in primele zile in asteptarea evolutiei, insa de 2-3 zile pare sa se fi retras usor sub piele, a disparut punctul acela galbui si ramas acea mica excrescenta de forma rotunda ca un soi de biluta ascunsa sub piele de o culoare usor rosiatica ( ceva mai inchisa decat tonul normal al pielii ), nedureroasa la palpare dar ceea ce pare a fi acum un mic nodul subcutanat, estimez probabil in jur de 5mm si sunt ingrijorat avand in vedere ca ambii parinti sufera de o forma de cancer ( pulmonar la mama, si de piele la taica-miu ).
Intrebarea mea ar fi daca este normala o astfel de evolutie a acneei si ce trebuie facut, daca ceva trebuie facut. Ceva opinii si sfaturi avizate mi-ar fi de mare folos.
Toate cele bune.
Marian.
5 comentarii
Trebuie consult clinic la medic Dermatolog. Nu se poate face acest lucru pe forum.
Ia trimitere de la medicul de familie si mergi la un Dermatolog.
Ia trimitere de la medicul de familie si mergi la un Dermatolog.
Am fost ieri la medic dermatolog, consultatia a durat aproape 1 minut, i-am explicat pe scurt ce am scris aici, s-a uitat, a zis ca este acnee si m-a rugat frumos sa poftesc afara...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Urgent! Acnee la 27 ani
- 4acnee de toate felurile
- 2Acnee, un tratament?
- 10acnee
- 1Acnee, dezvoltare fizica.
- 1Acnee recurenta
- 4Acnee la 21 de ani
- 2Probleme cu Acneea
- 7Probleme ten gras cu acnee
- 1Am scăpat de acnee rozacee ? Am nevoie de sfatul unui medic
- 1Acnee, cosuri purulente pe fata si spate, mai ales in zona cefei