Ac rupt pe canal si rmn
A facut cineva RMN care a avut un ac rupt pe canal? A fost totul in regula? Sunt programata in curand la un RMN si am aceasta problema. Va mulțumesc!
6 comentarii
ce fel de ac este? de ce nu a fost scos?
depinde de material, este magnetizabil sau nu?
depinde de material, este magnetizabil sau nu?
Este un varf de ac care s-a rupt pe canal, chiar la varful radacinii in timp ce doamna doctor imi curata canalul. S-a incercat scoaterea lui, insa nu a reusit, iar un domn doctor mi-a plombat canalul cumva pe langa ac. Nu ma doare, nu exista abces si precizez ca nu stiu din ce este confectionat acul, este acolo de vreo 4 ani si sa iau legatura cu doamna doctor de atunci nu pot.
eu nu prea inteleg cum poate fi curatat canalul spinal cu un ac, si apoi daca se poate "plomba" canalul langa ac, de ce nu poate fi scos acul insa neaparat conzultati in prima faza cu radiologul nu cumva sa creeze probleme in timpul investigatiei.
Ruperea acelor de canal este un incident ce poate aparea in cursul tratamentelor endodontice. Depinde foarte mult in ce etapa a tratamentului a aparut, ce diagnostic a avut dintele. Se poate incerca scoaterea lui sau by-passarea lui. Cel mai probabil este din Ni sau ceva aliaj-otel. Cantitatea de metal este mica si de obicei nu da probleme la RMN ( depinde de zona interesata la RMN ).
scuze, eu eram fixat pe canalul spinal :)
daca este stabil in interiorul osului, probabil nu creaza probleme majore, poate sa afecteze local claritatea imaginii. prblemele sunt daca corpi metalici sunt in partile moi cu structuri anatomice senzibile in jur
daca este stabil in interiorul osului, probabil nu creaza probleme majore, poate sa afecteze local claritatea imaginii. prblemele sunt daca corpi metalici sunt in partile moi cu structuri anatomice senzibile in jur
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Examen RMN
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 0RMN pelvin, postmenopauza
- 0interpretare EXAAMEN RMN
- 8ajutati-ma...
- 0RMN in sezut si/sau in picioare ?!
- 1RMN - Citire rezultat
- 0Posibilitate efectuare RMN hepatic
- 0Rmn abdomen și ct torace.
- 0Probleme urinare - puncte albe pe uretere
- 1RMN mamar incert ! Cum?
- 0Substanta de contrast in RMN
- 0Interpretare rezultat RMN
- 0Rezultat RMN
- 3Intrepretare ENTERO-RMN
- 2Am 17 ani - pot face RMN fara acordul parintilor?
- 2Intrebare
- 0Angiomiolipom, chist cortical
Mai multe informații despre: RMN
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: