ajutati-ma...
O problema oarecum bizara...fratele meu trebuie sa faca un RMN, dar are tija la mana...si nu stie din ce este, deoarece operatia a facut-o acum 45 de ani...daca imi puteti spune ce trebuie facut si unde poate afla din ce aliaj este facuta tija? Multumesc
8 comentarii
operatia a fost facuta in romania? daca este de 45 de ani, probabil este din crom-cobalt (sau daca era facuta in romania atunci si mai rau).
ce fel de tija este si ce fel de RMN vrea sa faca?
ce fel de tija este si ce fel de RMN vrea sa faca?
Operatia fost facuta la Fetesti in 1979. Tija a fost plasata la antebratul stang(de la cot pana la palma). Trebuie sa faca un RMN la o operatie in care i s-a scos un chist putin deasupra genunchiului.
Nu stim modalitatea prin care putem afla din ce aliaj este tija.
Trebuie sa aiba o dovada scrisa din ce este facuta tija deoarece nu se vrea sa i se faca RMN fara dovada la mana.
in timpul comunismului nu existau materiale performante, de in cel mai fericit caz este din otel inoxidabil si probabil este magnetizabil. acesta in mod normal inca nu ar trebui sa fie o problema insa radiologii sunt exagerat de precauti cu metale. probabil rezolvarea cea mai usoara a problemei ar fi scoaterea tijei (sau brosei).
puteti sa mergeti la fetesti si sa cereti din arhiva protocolul operator insa 99, 99% ca pe vremuri nu se folosea titaniu. puteti sa mergeti la un alt radiolog sau poate fi scoasa metalul.
Persoana cu tija are cancer, i sa sacos o tumoare renala impreuna cu rinichiul drept acum un an si trei luni, acum un an sa intervenit chirurgical la genuchiul drep unde se banuia un lipom, biopsia a aratat tot tumoare de natura canceroasa(sarcom).La tomografiile de dupa a iesit totul ok dar medicul oncolog vrea sa faca si RMN si ne-am lovit de problema cu tija.Acum a inceput sa il doarapulpa piciorului in cauza. Multumesc pt timpul acordat si raspunsurile dvs.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Examen RMN
- 0RMN LEZIUNE DEMIELINIZANTA
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 0interpretare EXAAMEN RMN
- 0Anexa stanga uterin de dimensiuni crescute
- 2Doua RMN-uri in aceeasi luna?
- 6Ac rupt pe canal si rmn
- 0RMN in sezut si/sau in picioare ?!
- 1RMN - Citire rezultat
- 0Rmn abdomen și ct torace.
- 0Probleme urinare - puncte albe pe uretere
- 0Interpretare rezultat RMN
- 0Rezultat RMN
- 3Intrepretare ENTERO-RMN
- 2Am 17 ani - pot face RMN fara acordul parintilor?
- 2Intrebare
Mai multe informații despre: RMN
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: