Examen RMN
Multiple plaje de hipersemnal T2 si Flair interesand substanta alba din centrul oval stang coborand spre zona jonctionala TPO in jurul raspantiei ventriculare stangi spre spleniusul callos si spre capsulele din nuclaii bazali de partea stanga, semnal neomogen hiperintens T2 si Flair pe intreg corpul callos extinsa spre zona periventriculara laterala dreapta.
Focar lacunar sechelar cu glioza periferica lenticular dreapta 6mm diametru.
Fara leziuni focale de fosa posterioara.
Fara colectii fluidice extracerebrale.
Focar lacunar sechelar cu glioza periferica lenticular dreapta 6mm diametru.
Fara leziuni focale de fosa posterioara.
Fara colectii fluidice extracerebrale.
3 comentarii
Buna ziua. Am vazut ca mi-ati trimis si mesaj dar prefer sa va raspund aici. Este foarte greu de tras o concluzie in fata acestui rezultat RMN atat timp cat nu am nici o informatie clinica si nici nu pot sa vad imaginile. Ma refer la varsta, simptome, istoric, antecedente, boli asociate. De asemenea examenul clinic este foarte important. Ati fost la un neurolog? Ce vi s-a gasit? Ce vi s-a spus? Singurul lucru pe care pot sa il spun este ca apare o mica sechela a unui accident vascular de mici dimensiuni (lacunar) pe partea dreapta si sunt niste leziuni ale substantei albe pe partea stg ale caror cauze trebuie investigate. Va astept cu detalii si intrebari concrete. Sanatate!
Buna seara, tatal meu in varsta de 58 de ani, acum 7 ani a suferit un accident vascular. El se enerveaza din orice si are mereu stari de ameteli, probleme cu tensiunea, amortirea mainilor.A fost operat la cap, atunci. Se poate deplasa si este pensionat pe caz de boala de gradul 2.
Va multumesc frumos ! Sanatate multa si dumneavoastra !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Pot face RMN daca am un ac rupt pe canal?
- 0interpretare EXAAMEN RMN
- 8ajutati-ma...
- 0Anexa stanga uterin de dimensiuni crescute
- 2Doua RMN-uri in aceeasi luna?
- 0RMN in sezut si/sau in picioare ?!
- 1RMN - Citire rezultat
- 0Probleme urinare - puncte albe pe uretere
- 1RMN mamar incert ! Cum?
- 0Substanta de contrast in RMN
- 0Rezultat RMN
- 3Intrepretare ENTERO-RMN
- 2Am 17 ani - pot face RMN fara acordul parintilor?
- 2Intrebare
- 0Angiomiolipom, chist cortical
- 1Rmn in sarcina
Mai multe informații despre: RMN
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: