Intrepretare ENTERO-RMN
Buna ziua,
De mai multi ani am crize cu dureri abdominale violente, greata, voma ( mai rar ), balonare, gaze, care se repeta. La inceput se repetau la 2- 3 luni si durau 3- 4 zile, in ultimul an se repeta des si dureaza si 2 saptamani.Mentionez ca durerile sunt intense si insuportabile (am lesinat din cauza lor de mai multe ori ). Am facut acum 2 ani operatie laparoscopica de extirpare colecist, am facut colonoscopie (mi-a fost extirpat un polip de pe colon ). Am facut timp indelungat tratament pentru diverticuli ( nu sunt inflamati ), tratament pentru colon iritabil, dar durerile au continuat si chiar s-au intensificat. Am facut ecografii si CT abdomen superior si inferior cu substanta de contrast si nu s-a constatat nimic. In iulie 2022 am efectuat un ENTERO-RMN cu substanta de contrast. Rezultatul : Jejun partial colabat, preponderent la nivelul anselor proximale( celelalte organe sunt in regula ). Credeti ca acesta ( jejunul ) este cauza durerilor violente. Credeti ca se rezolva problema prin tratament sau prin interventie chirurgicala ? Multumesc pentru raspuns.
De mai multi ani am crize cu dureri abdominale violente, greata, voma ( mai rar ), balonare, gaze, care se repeta. La inceput se repetau la 2- 3 luni si durau 3- 4 zile, in ultimul an se repeta des si dureaza si 2 saptamani.Mentionez ca durerile sunt intense si insuportabile (am lesinat din cauza lor de mai multe ori ). Am facut acum 2 ani operatie laparoscopica de extirpare colecist, am facut colonoscopie (mi-a fost extirpat un polip de pe colon ). Am facut timp indelungat tratament pentru diverticuli ( nu sunt inflamati ), tratament pentru colon iritabil, dar durerile au continuat si chiar s-au intensificat. Am facut ecografii si CT abdomen superior si inferior cu substanta de contrast si nu s-a constatat nimic. In iulie 2022 am efectuat un ENTERO-RMN cu substanta de contrast. Rezultatul : Jejun partial colabat, preponderent la nivelul anselor proximale( celelalte organe sunt in regula ). Credeti ca acesta ( jejunul ) este cauza durerilor violente. Credeti ca se rezolva problema prin tratament sau prin interventie chirurgicala ? Multumesc pentru raspuns.
3 comentarii
Buna, ai mai rezolvat cv cu durerile ? Intampin aceeasi situatie, tot în partea stg... am efectuat CT, rez ok, splina ok..colonoscopie ok...eu tot am durere, bolboroseli si balonare..
Buna, Nu am rezolvat nimic.Intre timp am mai facut RMN abdomen si pelvs cu substanta de contrast, endoscopie, o nou colonoscopie ( alt polip care a fost extirpat ), investigatii pentru porfirie, boli inflamatorii intestinale, etc. Crizele puternice continua sa se repete la diverse intervale. Cand am crize iau calmante, analgezice, antiinflamatoare si emetice.Multa sanatate !
Of..endoscopia a fost ok ? Si eu urmează să fac o endoscopie..Am primit normix ca si tratament ( am luat anterior si mult antibiotic)..ma gand ca ati facut si alte analize gen calprotectina, clostridium...Am inteles ca recomandat ar fi un microbiom, dar e scumpicel..este si un grup pe fb, rcuh colon iritabil..mai cereti păreri si acolo..sa nu fi fost cv infectios pe fond..antiinflamatoarele mai rau distrug intestinul..Am început să iau un produs ce are curcuma/anghinare, sunt mai multe de genul..entero rm inca nu am facut, dar voi lua in calcul, tot pe intestin simt si eu durerile, sub coasta stg. Multa sanatate, să ne auzim cu bine ! Eu mai am si niste ganglioni inflamati pe lângă si m-am speriat cv..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere in partea inf. stanga a abdomenului
- 9cancer gastric
- 6am motive de ingrijorare?
- 2dureri in zona abdominala
- 17Mancarimi si usturime si zona genitala, dureri abdominale
- 9durere abdominala in partea dreapta
- 3dureri de burta
- 3durere abdominala
- 3Dureri ingrozitoare de burta!!
- 4gastrita, diabet si durere de picioare
- 4Dureri insuportabile!
- 6Durere abdominala, arsuri la stomac, greata, oboseala, constipatie, durere de cap
- 3Infarct intestinal
- 0dureri abdominale in partea stinga
- 1Dureri abdominale
- 1Dureri abdominale
- 0Dureri abdominale groaznice la stat in picioare
- 1sangerari maronii si dureri
- 6Durere abdominală, tot îmi vine sa vomit
- 0Substanta de contrast in RMN
Mai multe informații despre: Durerea abdominala RMN durerile abdominale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Sindromul premenstrual
- Abdomenul cronic dureros la copil
- Durerea abdominală recurentă la adult
- Durere abdominală
- Durerea abdominală la vârstnici
- Durerea abdominală fără febră
- Durerea abdominală cu febră
- Durere abdominală subombilicală (durere mai jos de buric, durerea hipogastrică)
- Durere sub coaste în partea dreaptă (durere abdominală în hipocondrul drept)
- Durere sub coaste în partea stângă (subcostal stânga, hipocondrul stâng)
- Durerea abdominală - cauze în funcție de localizarea durerii
- Durere în stânga jos (abdomen, burtă)
- Durerea în dreapta jos (abdomen, burtă)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: