Intrepretare ENTERO-RMN

24-08-2022
GEXY
Nu este medic/terapeut
GEXY
Buna ziua,
De mai multi ani am crize cu dureri abdominale violente, greata, voma ( mai rar ), balonare, gaze, care se repeta. La inceput se repetau la 2- 3 luni si durau 3- 4 zile, in ultimul an se repeta des si dureaza si 2 saptamani.Mentionez ca durerile sunt intense si insuportabile (am lesinat din cauza lor de mai multe ori ). Am facut acum 2 ani operatie laparoscopica de extirpare colecist, am facut colonoscopie (mi-a fost extirpat un polip de pe colon ). Am facut timp indelungat tratament pentru diverticuli ( nu sunt inflamati ), tratament pentru colon iritabil, dar durerile au continuat si chiar s-au intensificat. Am facut ecografii si CT abdomen superior si inferior cu substanta de contrast si nu s-a constatat nimic. In iulie 2022 am efectuat un ENTERO-RMN cu substanta de contrast. Rezultatul : Jejun partial colabat, preponderent la nivelul anselor proximale( celelalte organe sunt in regula ). Credeti ca acesta ( jejunul ) este cauza durerilor violente. Credeti ca se rezolva problema prin tratament sau prin interventie chirurgicala ? Multumesc pentru raspuns.
3 comentarii
0
03-05-2024, ora 23:23
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna, ai mai rezolvat cv cu durerile ? Intampin aceeasi situatie, tot în partea stg... am efectuat CT, rez ok, splina ok..colonoscopie ok...eu tot am durere, bolboroseli si balonare..
0
29-05-2024, ora 15:57
GEXY
Nu este medic/terapeut
GEXY
Buna, Nu am rezolvat nimic.Intre timp am mai facut RMN abdomen si pelvs cu substanta de contrast, endoscopie, o nou colonoscopie ( alt polip care a fost extirpat ), investigatii pentru porfirie, boli inflamatorii intestinale, etc. Crizele puternice continua sa se repete la diverse intervale. Cand am crize iau calmante, analgezice, antiinflamatoare si emetice.Multa sanatate !
0
30-06-2024, ora 01:14
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Of..endoscopia a fost ok ? Si eu urmează să fac o endoscopie..Am primit normix ca si tratament ( am luat anterior si mult antibiotic)..ma gand ca ati facut si alte analize gen calprotectina, clostridium...Am inteles ca recomandat ar fi un microbiom, dar e scumpicel..este si un grup pe fb, rcuh colon iritabil..mai cereti păreri si acolo..sa nu fi fost cv infectios pe fond..antiinflamatoarele mai rau distrug intestinul..Am început să iau un produs ce are curcuma/anghinare, sunt mai multe de genul..entero rm inca nu am facut, dar voi lua in calcul, tot pe intestin simt si eu durerile, sub coasta stg. Multa sanatate, să ne auzim cu bine ! Eu mai am si niste ganglioni inflamati pe lângă si m-am speriat cv..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.