25 de ani, tahicardie
Bună seara!
Scriu acest mesaj chiar în timpul unui episod de tahicardie care durează de aproape 3 ore. Am 25 de ani și sunt o fire anxioasă cu tulburări somatice destul de dese în perioadele de stres. Am experimentat tot felul de simptome, însă niciodată tahicardie care să dureze atât de mult. Nu reușesc să mă calmez în niciun fel, inima pur
și simplu îmi bate constant cu 90-120 bătăi pe minut în stare de repaus (întinsă în pat, înainte de culcare). Nu pot adormi deoarece o simt bătând puternic și o aud în urechea stângă când stau culcată. Sunt cu analizele la zi și nu sufăr de nicio boală în afară de simptomele tulburării anxioase. Mai am episoade trecătoare de tahicardie sinusală ziua, însă acest episod nocturn mă sperie pentru că am senzația că ritmul inimii nu se calmează. Precizez că nu am dureri în piept sau dificultăți de respirație, ci doar o accelerare constantă a bătăilor inimii. Ar trebui să mă îngrijorez la modul serios sau este doar o formă vegetativă de tahicardie? Nu aș vrea să mă panichez și să-mi alimentez anxietatea deja existentă. Mulțumesc!
Scriu acest mesaj chiar în timpul unui episod de tahicardie care durează de aproape 3 ore. Am 25 de ani și sunt o fire anxioasă cu tulburări somatice destul de dese în perioadele de stres. Am experimentat tot felul de simptome, însă niciodată tahicardie care să dureze atât de mult. Nu reușesc să mă calmez în niciun fel, inima pur
și simplu îmi bate constant cu 90-120 bătăi pe minut în stare de repaus (întinsă în pat, înainte de culcare). Nu pot adormi deoarece o simt bătând puternic și o aud în urechea stângă când stau culcată. Sunt cu analizele la zi și nu sufăr de nicio boală în afară de simptomele tulburării anxioase. Mai am episoade trecătoare de tahicardie sinusală ziua, însă acest episod nocturn mă sperie pentru că am senzația că ritmul inimii nu se calmează. Precizez că nu am dureri în piept sau dificultăți de respirație, ci doar o accelerare constantă a bătăilor inimii. Ar trebui să mă îngrijorez la modul serios sau este doar o formă vegetativă de tahicardie? Nu aș vrea să mă panichez și să-mi alimentez anxietatea deja existentă. Mulțumesc!
3 comentarii
Pentru liniștea ta consulta un cardiolog.
Și eu sunt o tahicardista. Eu iau magnerot pt inimioara. O ajuta sa de liniștească, la palpitații mai e bun. Sau când vezi ca e așa neliniștită inima ia un extravalerianic. Sănătate!
Și eu sunt o tahicardista. Eu iau magnerot pt inimioara. O ajuta sa de liniștească, la palpitații mai e bun. Sau când vezi ca e așa neliniștită inima ia un extravalerianic. Sănătate!
Buna. Faceti un control la un medic cardiolog. Daca totul iese ok sunt somatizari de anxietate. Trec cu tratament pentru anxietate de la psihiatru.
Sanatate multa!
Sanatate multa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 629anxietate incurabila
- 2tahicardie sinusala
- 1probleme pulmonare din cauza anxietatii?
- 16Anxietate sau boala a inimii?
- 5se intampla sa am in momentul respiratiei ca niste spasme sau gaze in partea inimii.. Ce am?
- 69ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- 1anestezia generala si anxietatea
- 1cat de mica e diferenta de la tulburare anxioasa la depresie?
- 4anxietate in corelare cu anotimpurile
- 56Anxietatea generalizata sau depresia isi are aceste simptome?
- 2Anxietate, Depresie, Schizofrenie?
- 6Stari Anxietate la 15 ani.
- 8Se poate scapa de anxietate (eu sunt unul care a reusit).
- 6Cum sa scapi de Anxietate, starile depresive ?
- 5Anxietate sub semnul intrebarii, 20 de ani.
- 5Anxietate si depresie de cativa ani
- 4Depresie ???
- 14Probleme anxietate ? Sau altceva
- 1Cum se poate scăpa de anxietate cronica?
- 2Tahicardie/aritmii
Mai multe informații despre: Anxietatea Tahicardia sinusala Tahicardia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: