-Uscarea urechilor- | Forumul Medical ROmedic

-Uscarea urechilor-

03-05-2008
michaela6464
Nu este medic/terapeut
michaela6464
Buna ziua. Mamei mele, in varsta de 78 de ani, in ultima perioada de timp, respectiv 1 an, i se usuca urechile, atat in interior, cat si in exterior, concret i se descuameaza pielea din regiunea lor. Desi zilnic o toaletez, in sensul ca o curat cu betisoare sterile imbibate in ulei de masline, situatia persista. Dupa cateva ore de la curatare, reapare. In spatele urechilor are piele uscata precum solzii de peste si mici leziuni. Mentionez ca in urma cu o luna a beneficiat de o manevra o.r.l. pentru inlaturarea cerumenului, dar medicul nu a observat nimic.Care este cauza si ce avem de facut? Va multumesc.
3 comentarii
0
03-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trebu sa intelegeti ca la aceasta varsta...circulatia sngvina, respectiv trofica tesutului..sufera mult.
Va recomand sa.i administrati un complex d vitamine care contine minerale + vitamine...inclusiv vitamina A + E.
Local pentru 10 zile aplicati ung. Triderm. si evitati sa spalati zona respectiva cu apa si sapun.
Astept un rezultat peste cateva zile!
0
03-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
este batrana..e normal ca circulatia sangvina e ingreunata etc., sufera cum a zis Dl.Valeriu ! de ce puneti apa si sapun acolo? nu isi va face nici un efect !
0
12-05-2008, ora 00:00
michaela6464
Nu este medic/terapeut
michaela6464
Domnului Dr.Flueraru - Va adresez multumiri pentru promptitudinea cu care ati raspuns mesajului meu si pentru tratamentul dat mamei mele. De 7 zile ii administrez complexul de minerale si vitamine Eurovita concomitent cu aplicarea unguentului Triderm si toaletare zilnica in zona urechilor. Dupa o saptamana de la inceperea tratamentului am observat ca descuamarile din si de langa urechi au disparut in proportie de 85-90%. Urechile sunt curate, pielea mai fina. Am inteles din recomandarile dumneavoastra ca timp de 10 zile sa evitam apa si sapunul pe regiunile urechilor. Pe viitor ce ne recomandati?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
  • Cum curățăm corect urechile
  •