Gaura in ureche

20-05-2008
showofdark
Nu este medic/terapeut
showofdark
Buna ziua.

De aproape 2 saptamani mi-am dat gaura in ureche, pe lob.
Dupa o saptamana si o zi am constatat ca mi s-a format un granulom pe ureche.

Problema e urmatoarea: imi apar des cosuri pe lobul urechii, din acelea mari ce seamana cu niste galme. Dupa ce mi-am dat gaura, mi-a aparut un cos aproape de ea, din acesta mare si dureros.

As dori un sfat pentru a scapa de acest granulom sau cos, nu stiu ce este.

Va multumesc.
2 comentarii
0
20-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna!
Am impresia ca nu mi.ai ascultat sfatul care l.am postat cu o luna in urma!!!!
Intradevar...sunt persoane la care organizmul reactioneaza exagerat, prin formarea de fibrina, la unele interventii locale!
Formatiune care o descrii poate fi un CHELOID. Uite definitia...
-Un cheloid este o cicatrice care nu stie cand sa se opreasca din vindecare. Cand pielea este lezata, celulele cresc la loc pentru a umple golul creat. Cumva, ele « stiu » cand tesutul cicatricei este conform cu conturul pielii, in ce punct ele trebuie sa se opreasca din procesul de multiplicare. Cand celulele continua sa se reproduca, in mod exagerat, rezultatul este ceea ce se numeste o cicatrice crescuta in exces (hipertrofiata) sau un cheloid.
Paradoxul este ca..asa o cicatrice...nu trece de la sine sau prin medicatie... trebueste scoasa chirurgical. incizia cu bisturiul..este un traumatizm..si dupa operatie..acest cheloid..SE REFACE!!!!!!
Numai inlaturarea cu LASER su cu Aparat RADIOFRECVENTA...se poate interveni !
Cosurile... la un ten gras...posibil sa formeze...mici chisturi subcutanate.
Este important sa nu le traumatizezi..sa nu le strangi... aplica des alcool medicinal sau alcool iodat cu scopul de a le usca.
daca procesul se extinde, cosul creste si doare...trebue sa administrezi oxacilina 500mg la 6 ore.
Astep vesti despre rezultat!
0
23-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
oxacilina sau amoxacilina..incercati
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.