Ureghea dreapta bonlava
Buna ziua,
Cu urechea dreapta am probleme de aproape 1 an pe care nu reusesc sa le rezolv!
Ma mananca iar daca ma scarpin o fac pana la sange!Urechea imi supureaza si ma doare tare!
Ieri am fost la un medic ORL care nu a putut sa-mi puna un diagnostic clar, mi-a spus doar ca am gaura in timpan, mici polipi cu aspect granulos si membrana timpanului foarte inflamata.
Mi-a spus sa pun doar alcool boricat 4% in ureche si sa iau cuminol (antibiotic la 12h) si un antiinflamator in caz de durere, iar dupa o saptamana sa vin din nou la control (eventual va fi nevoie de radiografie).
Am 2 intrebari :
1) Antibiotulul nu poate sa-mi faca si mai rau?! De unde stim ca nu este o ciuperca (n-am facut nicio analiza a secretie) - cuminolul poate face rau in acest caz?
2) Cum s-ar putea rezolva cu gaura din timpan (se inchide singura sau trebuie operatie ) eventul si alte proceduri de recomandat!
multumiri pentru raspuns,
Multa sanatate tuturor!
Cu urechea dreapta am probleme de aproape 1 an pe care nu reusesc sa le rezolv!
Ma mananca iar daca ma scarpin o fac pana la sange!Urechea imi supureaza si ma doare tare!
Ieri am fost la un medic ORL care nu a putut sa-mi puna un diagnostic clar, mi-a spus doar ca am gaura in timpan, mici polipi cu aspect granulos si membrana timpanului foarte inflamata.
Mi-a spus sa pun doar alcool boricat 4% in ureche si sa iau cuminol (antibiotic la 12h) si un antiinflamator in caz de durere, iar dupa o saptamana sa vin din nou la control (eventual va fi nevoie de radiografie).
Am 2 intrebari :
1) Antibiotulul nu poate sa-mi faca si mai rau?! De unde stim ca nu este o ciuperca (n-am facut nicio analiza a secretie) - cuminolul poate face rau in acest caz?
2) Cum s-ar putea rezolva cu gaura din timpan (se inchide singura sau trebuie operatie ) eventul si alte proceduri de recomandat!
multumiri pentru raspuns,
Multa sanatate tuturor!
7 comentarii
alinuta!
cred ca ai neglijat prea mult problema cu urechea..
nu stiu de cand ai aceste probleme.. dar situatia este grava!
1. prin scarpinat.. ti.ai distrus piele conductului si e normal sa se suprainfecteze si sa doara!
2. daca intradevar ai perforatie de timpan si polipi.. e o problema din copilarie.. si asa gen de patologie..NU se vindeca prin tratament!
mai devreme( daca te duci singura) sau mai tarziu( daca faci o mastoidita sau meningita.. si vei fi dusa cu salvarea) tot ajungi la ORL.. la Operatie!
iti recomand sa mergi cat mai urgent in Clinica ORL.. in oras universitar.. care e mai aproape de tine!
si sa te internezi in clinica.. si sa faci tot ce o sa ti zica medicul!
altfel risti sa pierzi auzul in totalitate si mai grav, , sa faci complicatiile de care am vorbit!
cred ca ai neglijat prea mult problema cu urechea..
nu stiu de cand ai aceste probleme.. dar situatia este grava!
1. prin scarpinat.. ti.ai distrus piele conductului si e normal sa se suprainfecteze si sa doara!
2. daca intradevar ai perforatie de timpan si polipi.. e o problema din copilarie.. si asa gen de patologie..NU se vindeca prin tratament!
mai devreme( daca te duci singura) sau mai tarziu( daca faci o mastoidita sau meningita.. si vei fi dusa cu salvarea) tot ajungi la ORL.. la Operatie!
iti recomand sa mergi cat mai urgent in Clinica ORL.. in oras universitar.. care e mai aproape de tine!
si sa te internezi in clinica.. si sa faci tot ce o sa ti zica medicul!
altfel risti sa pierzi auzul in totalitate si mai grav, , sa faci complicatiile de care am vorbit!
Foarte nasol Dl. Dr Flueraru Valeriu ceea ce-mi spuneti! Domneavoastra sunteti sigur ca acea gaura in timpan netratata duce la mastoidita sau meningita 100% chiar daca am grija sa nu intrea apa si pastrez o igena corespunzatoare a urechii?
Eu refuz categoric operatia, si sunt dispusa sa aud (atat cat inca mai pot) si alte pareri inainte de a ma lasa "macelarita"!
Ceea ce este amuzant in problema ureche dreapta este ca pana in prezenta am fost la 7 medici - am 7 diagnosticuri si 7 retete complet diferite, 3 dintre ei mi-au spus ca am timpanul perforat iar ceilalti 4 ca nu!
Referitor la cuminol imi puteti spune ceva?
multumesc,
multa sanatate!
Eu refuz categoric operatia, si sunt dispusa sa aud (atat cat inca mai pot) si alte pareri inainte de a ma lasa "macelarita"!
Ceea ce este amuzant in problema ureche dreapta este ca pana in prezenta am fost la 7 medici - am 7 diagnosticuri si 7 retete complet diferite, 3 dintre ei mi-au spus ca am timpanul perforat iar ceilalti 4 ca nu!
Referitor la cuminol imi puteti spune ceva?
multumesc,
multa sanatate!
Eu am avut probleme la ambele urechi in special dreapta, da putin diferit.Da tot asa ma manca si ma scarpinam pana la sange.Dar cred ca era ciuperca, fiindca se faceau un fel de bube si curgea un lichid cu miros urat.Nu din interiorul urechi, in exterior(spate ).Si a durat 2 ani, dupa tot felul de alifi care faceau si mai rau, cea mai simpla adica nidoflor ma ajutat.Cand mam dat odata si am vazut ca a inceput sa treaca.. bine ca la 3, 4 zile imi reaparea dar ma dadeam cand imi aminteam si fara sami dau seama mia trecut.
alinuta!
dac ai observat.. la punctul 2. am inceput.. cu DACA intradevar e perforat si ai polipi.
se mai intampla( daca urechea este consultata fara aspirator si fara microscop.. sa se confunde o inflamatie a urechii externe cu garnulatii.. cu o otita medie!
de unde sunteti?
nu pot sa ma pronunt asupra unui tratament fara sa stiu diagnosticul corect!
in caz ca nu vreti operatie.. trebue sa gasiti un medic dispus sa va faca tratament zilnic local..
aspiratii si administrare de medicatie locala..
in 10 zile va fi clar care este problema si daca se vindeca prin tratament sau nu!
dac ai observat.. la punctul 2. am inceput.. cu DACA intradevar e perforat si ai polipi.
se mai intampla( daca urechea este consultata fara aspirator si fara microscop.. sa se confunde o inflamatie a urechii externe cu garnulatii.. cu o otita medie!
de unde sunteti?
nu pot sa ma pronunt asupra unui tratament fara sa stiu diagnosticul corect!
in caz ca nu vreti operatie.. trebue sa gasiti un medic dispus sa va faca tratament zilnic local..
aspiratii si administrare de medicatie locala..
in 10 zile va fi clar care este problema si daca se vindeca prin tratament sau nu!
Domnule Dr. Flueraru Valeriu locuiesc in Bucuresti.(pacat ca nu-s mai aproape de Pascani).
Momentan d-na Dr. Anghel Elena de la spitalul Panduri (Hociota) mi-a spus sa iau cuminol si sa pun 3-4 picaturi de alcool boricat in ureche iar joia viitoare merg la control.
Inca ma doare rau si simt o arsura in ureche. Zilele trecute imi curgea ca lui Livyu17 un lichid galbui cu miros urat, acum simt urechea uscata!
Sper sa nu fie nevoie de operatie fiindca DACA va fi, pe mine ma va lua salvarea fiindca nu merg de buna voie la taiere! :((
multa sanatate!
Momentan d-na Dr. Anghel Elena de la spitalul Panduri (Hociota) mi-a spus sa iau cuminol si sa pun 3-4 picaturi de alcool boricat in ureche iar joia viitoare merg la control.
Inca ma doare rau si simt o arsura in ureche. Zilele trecute imi curgea ca lui Livyu17 un lichid galbui cu miros urat, acum simt urechea uscata!
Sper sa nu fie nevoie de operatie fiindca DACA va fi, pe mine ma va lua salvarea fiindca nu merg de buna voie la taiere! :((
multa sanatate!
mai faci un consult cum ti.am scris.
si mai vorbim
-
si mai vorbim
-
Am candida in ureche si este infundata.
Mi-am facut analiza si mi-a iesit candida.
Am luat tratament, am fost la doctori, mi-au facut aspiratie si nimic.
Probleme este recurenta.
Urechea drepata este cea mai afectata.
Ma chinui cu candida de 20 de ani: vaginal.
Unde ma pot duce pentru un tratament corect?
Cred ca am candida sistemica, adica mi-a ajuns si la ureche.
Mi-am facut analiza si mi-a iesit candida.
Am luat tratament, am fost la doctori, mi-au facut aspiratie si nimic.
Probleme este recurenta.
Urechea drepata este cea mai afectata.
Ma chinui cu candida de 20 de ani: vaginal.
Unde ma pot duce pentru un tratament corect?
Cred ca am candida sistemica, adica mi-a ajuns si la ureche.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 282dopul de ceara din ureche
- 124vajait in ureche
- 5am nevoie de un medic bun pentru afectiunile vestibulare
- 3operatie de otocleroza nereusita!
- 9lovitura la ureche
- 12va rog sa ma ajutati - prebleme dupa operatie de astrocitom pilocitic de grad 1(benign)
- 108Ureche infundata
- 8Otita la copii
- 9Umflatura..lob ureche.
- 1durere urechi
- 7Rinita - tratament?
- 1traumatism ureche externa
- 6Tiuit in urechea stanga de cateva luni
- 2ureche infundata
- 1dureri in zona urechi
- 7curgeri urechi, umflate, infundate
- 5Otita externa ureche dreapta - inflamata
- 4durere de ureche.. medic neurolog sau homeopat?
- 4Ganglioni langa urechea dreapta
- 2Ciuperca la ureche sau Tumora?
Mai multe informații despre: Urechea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: