Senzație de inima in gat

27-03-2018
Mihaela-Miky
Nu este medic/terapeut
Mihaela-Miky
Salut, este normal ca in cazuri de oboseala/agitație sa ai senzația ca inima bate in gat ? Precizez ca nu am palpitații in acele momente, am făcut EKG și am avut un holter cu rezultate bune. Mulțumesc
7 comentarii
0
27-03-2018, ora 22:04
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Da, mai degraba in momentele de agitatie decat in cele de oboseala, senzatia de inima care pulseaza in gat (de fapt o perceptie mai intensa a pulsului-inima fiind mult mai jos, cu varful in capatul sternului) este prezenta.
0
27-03-2018, ora 22:58
Mihaela-Miky
Nu este medic/terapeut
Mihaela-Miky
Ce pot face sa reduc senzația asta?
0
28-03-2018, ora 06:53
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Pe termen scurt, doar pt controlul senzatiei, cateva exercitii simple de respiratie si relaxare. Pe termen lung, pentru prevenirea ei, cateva sedinte de consiliere, sa aflati cum sa scapati de stresul de la baza agitatiei.
0
28-03-2018, ora 08:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu situația în sine ne stresează, ci modul nostru de interpretare. Ca să puteți învăța cum să gestionați stresul astfel încât să nu mai ajungeți să aveți astfel de stări, încercați așa cum va spus și colega mea să mergeți într-un cabinet psihologic pentru câteva ședințe.
0
28-03-2018, ora 09:55
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,
Cand se ajunge la somatizari de genul celor pe care le prezentati dvs, pe fondul oboselii si stresului prea mare, este un semn din partea organismului ca trebuie sa va opriti. Corpul nostru vorbeste prin simptome, ceea ce nu poate spune prin cuvinte. De cat timp au aparut simptomele? Ce se intampla in viata dvs? Cate ore pe zi alocati ca si timp personal, de relaxare? Cate ore dormiti? Recomandarea este de 8h somn/8h munca/8h timp personal, relaxare.si desi nu se prea poate respecta, macar 2-3-4h pe zi sa va alocati relaxarii, momentelor de placere, timp personal. Altfel se poate ajunge la burnout, sau altele. Incercati sa va prioritizati viata, sanatatea!
Toate cele bune!
0
28-03-2018, ora 12:49
Mihaela-Miky
Nu este medic/terapeut
Mihaela-Miky
Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
De 13 ani sufăr de atacuri de panica, am încercat medicație și psihoterapie dar se pare ca nimic nu funcționează. Aceasta senzație de inima care bate in gat și care este foarte neplăcuta, din ce mi ați spus, deduc ca o am datorită programului extrem de încărcat și solicitant pe care îl am. Concluzionez ca INI trebuie repaus cât mai repede. O zi buna !
0
28-03-2018, ora 14:48
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Fiecare persoana intuieste cumva cu ce are legatura situatia dificila prin care trece, in cazul dvs, simptomele acestea de batai de inima in gat. Dumneavoastra sunteti singura persoana care stie ce se afla in spatele simptomelor, iar daca va stiti ca aveti un program de munca suprasolicitant si ca aceasta este cauza, gasiti o solutie sa reduceti efortul, sa va dati si pauza, sa va si bucurati de viata. Psihoterapia bineinteles ca ajuta in sensul de a identifica cauzele si a face schimbari de natura psihologica, cum ar fi restructurarea modului de a gandi, ceea ce duce la echilibrare emotionala dar si la comportamente sanatoase, pliate pe nevoile dvs autentice, la imbunatatirea vietii, insa acesta este un proces, schimbarile producandu-se treptat si gradual, ceea ce necesita rabdare, un psihoterapeut cu experienta si implicarea dvs 100% in proces.
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul