Extractului de ceai verde poate reduce severitatea bolii ficatului gras

Extractului de ceai verde poate reduce severitatea bolii ficatului gras

©

Autor:

Extractului de ceai verde poate reduce severitatea bolii ficatului gras
Extractul de ceai verde combinat cu exerciÈ›iile fizice contribuie la reducerea cu 75% a severității bolilor hepatice grase legate de obezitate, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
Rezultatul cercetărilor ar putea indica o strategie potențială de sănătate pentru oamenii diagnosticați cu boala hepatică grasă non-alcoolică.

În urma studiilor, anchetatorii au descoperit că ÅŸoarecii hrăniÈ›i cu o dietă bogată în grăsimi, care au primit extract de ceai verde ÅŸi au realizat exerciÈ›ii fizice regulate alergând pe o roată, au avut doar un sfert din depozitele lipidice în ficat, comparativ cu ÅŸoarecii din grupul de control. De asemenea, cercetătorii au descoperit că ÅŸoarecii trataÈ›i cu extract de ceai verde singular sau care au realizat exerciÈ›ii fizice au avut doar jumătate din cantitatea de grăsime din ficat, în comparaÈ›ie cu ÅŸoarecii din grupul de control.

Cercetătorii au măsurat, de asemenea, conÈ›inutul proteinelor ÅŸi al grăsimilor din materiile fecale. În urma acestei analize, s-au descoperit cantități mai mari de lipide ÅŸi proteine în fecalele È™oarecilor care au consumat extract de ceai verde ÅŸi au realizat exerciÈ›ii fizice. Motivul creÈ™terii cantității de proteine ÅŸi lipide din materiile fecale îl constituie modificarea modului de digerare al grăsimilor din dietă.

Joshua Lambert, profesor de NutriÈ›ie ÅŸi È™tiinÈ›a alimentelor, a declarat: „Credem că polifenolii din ceaiul verde interacÈ›ionează cu enzimele digestive secretate în intestinul subÈ›ire È™i inhibă parÈ›ial descompunerea carbohidraÈ›ilor, grăsimilor È™i proteinelor din alimente. Din acest motiv, dacă un È™oarece nu digere grăsimea din dieta sa, acea grăsime È™i caloriile asociate cu aceasta trec prin sistemul digestiv, iar o anumită cantitate din acesta sfârÈ™eÈ™te să apară în materiile fecale”.

Boala hepatică non-alcoolică a ficatului constituie o problemă de sănătate globală, în special din cauza prevalenÈ›ei ridicate a principalilor factori de risc, obezitatea ÅŸi diabetul de tip 2. Conform datelor, se preconizează că bolile hepatice grase vor afecta peste o sută de milioane de oameni în următorii zece ani. La momentul actual, boala hepatică grasă nu beneficiază de un tratament.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-02-2020 | creare: 20-02-2020 | Vizite: 1594
Bibliografie
Green tea extract combined with exercise reduces fatty liver disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200214134655.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul ridicat de carne roÈ™ie È™i mezeluri asociat cu ficatul gras È™i diabetul
  • Riscul de steatoză hepatică nonalcoolică la copiii de 8 ani cu obezitate
  • Optimizarea dietei în prevenÈ›ia steatohepatitei hepatice non-alcoolice
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum