Eliminarea unei porții de carne din alimentație afectează negativ cantitatea de nutrienți obținuți

Eliminarea unei porții de carne din alimentație afectează negativ cantitatea de nutrienți obținuți

©

Autor:

Eliminarea unei porții de carne din alimentație afectează negativ cantitatea de nutrienți obținuți
Un studiu recent modelează efectele potențiale ale eliminării unei porții de carne din modele alimentare sănătoase. Cercetătorii au dezvoltat patru compoziții diferite de carne procesate, pe care le-au utilizat pentru a estima efectele potențiale asupra profilurilor nutriționale ale modelelor alimentare sănătoase.
Rezultatele studiului au arătat că eliminarea unei porții de 85 grame de carne USDA (carne de calitate superioară, inspectată și certificată de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite) din modele alimentare sănătoase a dus la o reducere semnificativă a proteinelor, fierului și cuprului, vitaminei B12 și B6, colesterolului sau a tiaminei, printre altele.

De asemenea, cantitatea de proteine, zinc, vitamina B12 È™i B6, zinc, seleniu, niacină È™i sodiu au scăzut semnificativ inclusiv după eliminarea din modelele alimentare sănătoase a unei porÈ›ii de 85 de grame de carne minim procesată. Eliminarea cărnii procesate în continuare din modelele alimentare sănătoase a dus la o reducere semnificativă a tuturor nutrienÈ›ilor indicaÈ›i, între 11% È™i 38%.

Rezultatele studiului sugerează că eliminarea unei porÈ›ii de carne din modelele alimentare sănătoase poate duce la o reducere semnificativă a unor nutrienÈ›i esenÈ›iali. Cu toate acestea, aceste reduceri pot fi compensate prin includerea altor alimente bogate în nutrienÈ›i în dietă.

sursa: News Medical
foto: TatjanaBaibakova/Shutterstock.com

Data actualizare: 20-04-2023 | creare: 20-04-2023 | Vizite: 269
Bibliografie
What are the nutritional outcomes of removing meat or poultry from healthy dietary patterns? link: https://www.news-medical.net/news/20230418/What-are-the-nutritional-outcomes-of-removing-meat-or-poultry-from-healthy-dietary-patterns.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Asocierea dintre carnea gătită la grătar cu foc deschis È™i hipertensiunea arterială
  • DiferenÅ£ele dintre carnea de porc, vită ÅŸi pui - avantaje ÅŸi dezavantaje
  • AntioxidanÈ›i eficienÈ›i în ameliorarea oboselii È™i prevenirea demenÈ›ei, găsiÈ›i în cantități crescute în diferite tipuri de carne
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum