Eficiența vaccinului pentru cancer a fost îmbunătățită în urma adăugării unei noi componente

©

Autor:

Eficiența vaccinului pentru cancer a fost îmbunătățită în urma adăugării unei noi componente

Pacienții diagnosticați și tratați de cancer au în continuare un risc de recidivă. Cercetătorii americani vin în sprijinul acestor pacienți realizând studii cu privire la dezvoltarea unui vaccin capabil să prevină recidiveze tumorale.
Numărul cazurilor de cancer gastric, pancreatic, esofagian și de colon se menține crescut. Deși opțiunile terapeutice au evoluat de-a lungul anilor, oamenii de știință fac tot posibilul să găsească o metodă de prevenire a recidivelor acestor tumori.

Un nou studiu publicat în Journal of ImmunoTherapy of Cancer, prezintă un vaccin care ar putea fi capabil să prevină recidivele tumorale. Vaccinul prezentat beneficiază de o nouă componentă care întărește funcția imună, astfel încât noul vaccin odată administrat să poată genera imunitate de mai lungă durată împotriva tumorilor.

Evaluarea acestui vaccin a fost realizată pe animale de laborator. Componentele vaccinului pătrund în sistemul imun printr-un „broker”. Rolul acestuia este de a declanșa o reacție imună suficient de puternică pentru a pacientul atât de factorii cauzali (virusuri), cât și de afecțiunea primară (cancerul) și cea secundară (recidiva).

Multe vaccinuri a căror eficiență a fost dovedită folosesc diferite ținte. Vaccinul destinat tratării COVID-19 are în compoziția sa un adenovirus. Adenovirusul utilizat prezintă un profil de siguranță eficient și este capabil să inducă o reacție imună puternică și de durată. Având în vedere că adenovirusurile sunt responsabile de cazurile simple de răceală, pacienții care au dezvoltat anticorpi în prealabil ar putea elimina vaccinul fără ca acesta să își facă efectul. Pentru a evita acest eveniment, cercetătorii au introdus o nouă tulpină de adenovirus mai puțin frecventă sporind eficiența și durata de viață.

Vaccinul dezvoltat împotriva recidivelor tumorale Ad5 a fost îmbunătățit, oamenii de știință adăugând componenta F35. Studiile au demonstrat lipsa toxicității componentei F35 față de țesturile normale. În același timp, forma îmbunătățită nu poate fi inactivată de anticorpii produși în organismul animalelor de laborator expuși la forma simplă Ad5.

Studiul acestui vaccin este unul preclinic, iar autorii menționează că va intra în faza clinică în perioada următoare. Însă datele obținute prezic o rată de răspuns de până la 90% în rândul pacienților. Pentru a dezvolta studiul clinic, sunt necesari 100 de pacienți tratați și a căror afecțiune tumorală este în remisiune.

sursa: Sciennce Daily


Data actualizare: 31-08-2020 | creare: 31-08-2020 | Vizite: 538
Bibliografie
Small change makes cancer vaccine more effective in animal tests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200824092039.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii lucrează la un vaccin anticancer ce previne și tratează în același timp cancerul cerebral
  • Imunitatea dobândită în urma vaccinărilor de rutină ar putea fi utilă în lupta împotriva cancerului
  • Un grup de molecule mici din tumorile hepatice ar putea fi cheia dezvoltării vaccinurilor împotriva cancerului
  •